Torstai 9.5. 18:00 Kouvola runkosarja
Kouvolan Pallonlyöjät 2 - 0 Imatran Pallo-Veikot
  • Ennakko
  • Raportti
  • Pesis Live

Kausi käyntiin Kouvolassa torstaina

Odotettu Superpesiskausi alkaa IPV:n osalta torstaina hopeamitalisti Kouvolan vieraana.

Mitä?

Kauden avausottelu Kouvolassa, KPL-IPV.

Monelta?

Torstaina 9.5.2019 klo 18.00

Edelliset kohtaamiset

12.6.18 KPL - IPV 2-1 (runkosarja/2018)
29.7.18 IPV - KPL 0-2 (runkosarja/2018)
27.1.19 IPV - KPL 2-0 (halli, harjoituspeli)
10.2.19 IPV - KPL 2-1 (halli-SM)

Lähtökohdat : KPL

Kouvola on kuulunut vuosia ns. neljän suuren joukkoon ja on yksi kuumimmista mitaliehdokkaista myös tänä vuonna. Joukkueessa ei ole tapahtunut paljoa muutoksia, mutta yksi sitäkin merkittävämpi. Lyöjäjokeri Juha Korhonen palasi Hyvinkäälle ja jätti jokeripuolelle ammottavan aukon, jonka paikkaamisessa Kouvolan pelinjohdolla riittää pohdittavaa.

Toisaalta Kouvolalta löytyy laatua monelta muulta sektorilta enemmän kuin riittävästi. Lautasen äärellä palloja nostelee huippunimi Janne Kivipelto. Sisällä tehoja tuovat esimerkiksi Toni Laakso ja Matti Latvala. Kärjessä Tommi Mäentausta juoksee ja Anssi Lammila saattelee häntä kovilla prosenteilla eteenpäin. Mielenkiintoista on lisäksi nähdä mitä iki-sotkamolainen Antti Hartikainen intoutuu uusissa ympyröissä tekemään.

IPV voitti hallikaudella molemmat kohtaamiset, mutta hallipeleissä olosuhteet ovat niin erilaiset, ettei niistä kannata liikaa johtopäätöksiä tehdä. Esimerkiksi pomppupelaaminen ei Aviasport Areenalla kuulu sisäpelin optioihin.

Lähtökohdat : IPV

Punaiset lähtevät avausotteluun täysin terveenä, mutta valmistautuminen on sujunut hieman repaleisesti. Velimalja-turnauksessa vajaa kaksi viikkoa sitten kaatui Siilinjärvi puhtaasti, mutta Kitee oli parempi supervuoron jälkeen. Viimeiseksi harjoituspeliksi suunniteltu Hyvinkään kohtaaminen viime lauantaina peruuntui hyytävän sään vuoksi.

Kouvolassa IPV:n paidassa debytoivat Sami Partanen, Arttu Vilander, Konsta Hyötyläinen ja Teemu Nurmio, joista kahdelle viimeiselle paluu entiselle kotikentälle on varmasti tunteikas, mutta tuo samalla varmasti valtavasti näyttöhaluja.

Seuraa häntä : Sami Partanen

Ensimmäinen Superpesiksen ottelu aikuisiällä IPV:ssä. Suoraan joukkueen kapteeniksi. Luvassa isoa vastuuta pukukopissa, etukentällä sekä vaihto-ja kotiutustilanteissa. Omien sanojensa mukaan harjoituskausi on mennyt totutellessa, mutta panoksien kasvaessa kaasu lyödään pohjaan.