Ajankohtaista


Lunta tupaan is Bäk!


Imatran Pallo-Veikot järjestää Ukonniemen-stadionilla Lunta tupaan-tapahtuman Superpesisottelun yhteydessä ke. 7.7. klo 16.30.

LUNTA TUPAAN!

Yhdistetyn maajoukkue, koehyppääjänä Eddie Edwards ja äänessä Antero Mertaranta!


Imatran Pallo-Veikot järjestää 7.7.2021 Ukonniemen Stadionilla Lunta tupaan -tapahtuman IPV - Siilinjärvi Superpesisottelun yhteydessä. Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Korona siirsi tapahtuman tulevaan kesään.

Tapahtumaa varten Ukonniemeen rakennetaan K12-hyppyrimäki. Illan ohjelmassa on yhdistetyn kilpailu, jossa mukana on Suomen yhdistetyn maajoukkue kokonaisuudessaan. Mäen alastulorinne lumetetaan ja vauhtimäkeen tulee muovilatu. Korkeuseroa mäessä on 15 metriä ja nopeus parhaimmillaan 40 km/h.

 
Yhdistetyn kilpailun hiihto-osuus suoritetaan rullilla Ukonniemen rullahiihtoradalla. Kilpailun mäkiosuus hypätään ennen Superpesisottelua ja hiihto-osuus kilpaillaan ottelun tauolla.

Lunta tupaan -tapahtuma on järjestetty aiemmin kolme kertaa. Edellisellä kerralla vuonna 2018 Ukonniemessä kilpailivat sprinttihiihtäjät vapaan tyylin sprintissä ja tapahtumaa oli seuraamassa noin 2500 katsojaa. Vuonna 2016 Ukonniemessä ladulla olivat ampumahiihtäjät yli kolmetuhatpäisen yleisön edessä ja ensimmäisellä kerralla nyt jo edesmenneellä Linnalan kentällä sivakoivat sprinttihiihtäjät perinteisen tyylin sprinttikisassa keräten ennätysyleisön, lähes 4000 katsojaa.
 


EDDIE "THE EAGLE" EDWARDS KOEHYPPÄÄJÄKSI

Eddie Edwards (57) on ensimmäinen Iso-Britanniaa olympialaisissa edustanut mäkihyppääjä. Hän edusti maataan ensimmäisen kerran 1987 MM-kisoissa ja oli mukana Calgaryn talviolympialaisissa 1988. Calgaryssa hän sijoittui sekä suurmäen että normaalimäen kilpailussa viimeiseksi.

Edwards yritti vielä kolmiin seuraaviin olympialaisiin, 1992 Albertvilleen, 1994 Lillehammeriin ja 1998 Naganoon, mutta ei onnistunut karsimaan tietään niihin.

Edwardsin tarinasta on myös tehty elokuva, Eddie the Eagle, joka sai ensi-iltansa vuonna 2016.

Brittiläinen mäkikotka on myös julkaissut kirjan On the piste. Hän on vuonna 1991 levyttänyt lauluosuuden yhteistyössä Irwin Goodmanin ja Jussi Halmeen kappaleeseen Mun nimeni on Eetu. Levytys on käännösversio vuonna 1988 levytetystä alkuperäisversiosta Fly Eddie Fly-kappaleesta.

 

Tapahtuman aikataulut

Pääsyliput ja VIP

Liput ennakkoon Redskaupasta 20 € ja portilta 25 €.

Imatran Pallo-Veikot ipvreds@gmail.com