Superpesis


Sarjakärki liian vahva kotonaan


IPV:llä oli omat hetkensä Vimpelin Vedon vieraana, mutta sarjakärki vei rutiinillaan pisteet 2-0 (6-0, 8-2) lukemin.

Ottelun avausjaksolla IPV lähti taistelemaan ulkopelin kautta, vaikka illan aikana nähtiin muutama räpylävirhe. Vahva ulkopeli piti hyvin vielä ensimmäisen vuoroparin. Toisella vuoroparilla kuitenkin Veto otti vahvan johtoaseman. Ensin Jukka-Pekka Vainionpää kotiutti kakkospuolen lyönnillä Jere Saukon. Perään Lauri Vihriälä löi takaa läpi tyhjentäen pajatson, ja Veto oli 5-0 johdossa. Neljännellä vuoroparilla Janne Mäkelä kotiutti vielä Jere Saukon lyömällä pallon keskikentälle. 

Avausjaksolla IPV:ltä onnistuja oli Rasmus Surakka. Hän oli lautasella vahva ja pelasi myös sataprosenttisilla kärkilyönneillä. Kokonaisuudessaan sisäpelistä puuttui perättäiset onnistumiset. 

Toisen jakson alkuun IPV sai heti juoksutilin auki, kun Sasu Toikka löi pallon kakkospussiin ja Joona Mäkelä otettiin yllätysotolla kotiin. Tasoittavalla Veto kuitenkin pommitti IPV:n kolmospuolta. Ensin Joona Mäkelän pelastuksesta Jukka-Pekka Vainionpään lyönnistä syntyi vain yksi juoksu ja perään Aleksi Lassila löi läpi kotiuttaen Juho Heikkalan. Kolmas juoksu syntyi Janne Mäkelän lyhyestä varsilyönnistä kakkosrajaan, josta Vainionpää ehti kotiin. 

IPV pääsi toisella vuoroparilla taas juoksun päähän, kun Mikko Kosonen löi pallon kolmospuolelle väliin ja Mäkelä ehti kotiin. Tilanne jatkui vielä yhden palon ajolähdöksi, mutta sen purku epäonnistui täysin ja samalla kertaa muodostui kaksi paloa. 

Tasoittavalla Veto alkoi mennä menojaan. Ensin Mikko Vihriälä löi tyhjään kenttään kunnarin kakkosrajasta. Vainonpää ja Mäkelä lisäsivät samalla vuorolla johdoksi 6-2. Kolmannella vuoroparilla Vainionpää ja Elmeri Anttila kaunistelivat vielä lopulliset lukemat. 

IPV:n Joona Mäkelä pääsi kolmannella vuoroparilla yrittämään kunnaria tyhjään kenttään, mutta Anttilan ulkopelisuorituksen vuoksi hän paloi kolmospesälle. 

Pelin kolmostilanteet menivät Vedolle 20-7 ja kärkilyönnit 44-31. 

Vedolta palkittiin Ruutu-tähtipelaajana Juho Heikkala, Oomin energisin pelaaja oli Aleksi Lassila. Kakkospalkittu oli kaksi tuonut ja sataprosenttisilla kärkilyönneillä pelannut Jere Saukko. Vedon ykköspalkittu oli neljä lyönyt ja kaksi tuonut Jukka-Pekka Vainionpää. 

IPV:n kakkospalkittu oli 83% kärkilyönneillä Miitri Pesonen ja ykköspalkittu kaksi tuonut, 78% kärkilyönneillä esiintynyt ja jälleen melko hyvin ulkona pelannut Joona Mäkelä. 

IPV:n sijoitus on edelleen yhdestoista 21 pisteellä. Perjantaina kamppaillaan Redsienkin kannalta iso ottelu, kun karsijan paikalla IPV:n takana pisteen päässä oleva Koskenkorvan Urheilijat ja IPV:tä neljä pistettä edellä viimeisellä villi kortti paikalla oleva Pattijoen Urheilijat kohtaavat Raahessa. IPV pelaa seuraavaksi ison ottelun, kun Alajärven Ankkurit saapuu sunnuntaina Ukonniemeen. 

Ottelun tilastot

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com