Superpesis


Kurikka B-poikien Itä-Lännen tähti


IPV:n miesten superpesisjoukkueesta vakiopaikan tällä kaudella napannut Konsta Kurikka loisti Joensuussa pelatussa B-poikien Itä-Lännessä. Idän 1-0 (6-2, 3-3) voittamassa ottelussa Kurikka pokkasi kentän parhaan pelaajan palkinnon.

Kurikka oli tärkeässä roolissa molemmilla jaksoilla sisäpelissä avaavana pelaajana. Avausjaksolla Kurikka löi ottelun ensimmäisen juoksun kotiuttamalla Sebastian Lahden tilanteeksi 1-0. Hetkeä myöhemmin Kurikka oli etenijävuorossa ja toi Idälle 2-0 johdon sekä uuden lyöntikierroksen. Jakso päättyi Idälle lopulta 6-2.

- Merkistä pallo väliin. Oli hieno fiilis pelata ja jäi hyvä maku tästä koko tapahtumasta. Ulkona olisi voinut muutamia yksittäisiä tilanteita pelata paremmin, mutta toisaalta nyt oli hyvä paikka kokeilla rohkeasti eri juttuja ja tuntui onnistuvan.

Toisella jaksolla siepparina häärinyt Konsta koulutti loistavalla lyönnillä kolmoskopparia ylityksellä. Saldona oli kaksi juoksua ja vain mainosaidat estivät tällä kertaa ajolähdössä pajatson tyhjennyksen. Itä johti tässä kohtaa 3-0 ja tuo lyötyjen määrä riitti jaksotasuriin sekä sitä kautta koko ottelun voittoon.

- Siinä lähti vähän pallo kantamaan ja hyvä kun kesti sisällä. Oli erittäin hyvä keli pelata. Pallo kantoi hienosti koko ajan. Yleisöä (1565) olisi ehkä saanut olla vähän enemmän.

Kurikalle saldoksi jäi lopulta siis kolme lyötyä, yksi tuotu ja kärkilyönnit 5/5. Niillä ansioilla syystäkin annettu parhaan pelaajan palkinto ei laittanut Kurikan ajatuksia karkailemaan kaukaisuuteen, mutta luonnollisesti palkinto tehdystä työstä miellytti.

- Mukavahan se oli sellainen palkinto saada. Kunnianosoitus se on ja tietysti siitä tulee hyvä mieli.

Ensimmäistä kertaa B-poikien Itä-Lännessä ollut Kurikka mahtuu samaan arvo-otteluun ikänsä puolesta myös ensi kesänä.

Toisena IPV:n edustajana arvo-ottelussa oli mukana Ville-Markus Kosonen, joka pelasi hihanumerolla seitsemän ja ulkona kolmoskopparina. Lyötyjä tai tuotuja ei tilastoihin merkitty ja kärkilyöntisaldoksi muodostui 2/5.

- Hyvin Ville pelasi. Kopparina varma suoritus ja mielestäni missään vaiheessa ei ollut mitään ongelmia, Kurikka kehui IPV:n B-pojista tuttua joukkuekaveria.

Ottelun tilastot (Pesislive)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi