Superpesis


Suomen mestari Tuomas Jussila IPV:n riveihin


IPV on solminut kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen Tuomas Jussilan kanssa. Jussila (30) voitti päättyneellä kaudella Suomen Mestaruuden Joensuun Mailan riveissä. Hän on saavuttanut SM-kultaa myös kahdesti aiemmin, kausina 2008 ja 2018.

Itä-Länsi otteluja Tuomas Jussilalla on tilillään yhdeksän. Hänet on valittu vuoden pesäpalloilijaksi 2015 ja 2018. Superpesiksen kärkilyöntitilaston hän voitti 2015.

Ylivieskasta lähtöisin oleva Jussila on viimeiset seitsemän kautta pelannut Joensuun Mailassa. Aiemmin hän on Superpesiksessä edustanut myös Pattijokea ja Oulua.

- Kyseessä on yksi IPV:n seurahistorian kovimmista hankinnoista. Loppukesästä alkaneet neuvottelut etenivät positiivisesti ja nyt Jussila on meidän mies, kommentoi IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää

Jussila itse on tyytyväinen ensi kesän pelipaikan ratkeamisesta ja odottaa jo tulevaa kautta Imatralla.

- Hyvillä mielin tulen Imatralle. Päätös tulevaisuudesta ensi vuodelle on nyt saatu tehtyä ja kovasti lähdetään tekemään töitä IPV:n eteen ensi vuotta silmällä pitäen, kertoo Jussila

Jussilan vahvuus pesäpalloilijana on monipuolisuus. Sisäpelissä vaihtolyöjän ja etenijän roolissa viihtyvä pelaaja pystyy tarvittaessa myös kotiuttamaan. Ulkopelissä pelipaikka löytyy etukentältä tai polttolinjasta. Päättyneellä kaudella Jussila löi runkosarjassa 2+7=9 juoksua, toi 43 juoksua ja keräsi 172 kärkilyöntiä.

- Tämän hetken paras pelaaja, vahvistaa meitä sisä- ja ulkopelissä. Tuo joukkueeseen johtajuutta ja osaamista sekä saamme kaikki lisää virtaa tekemiseen, kommentoi Valkeapää

Päätökseen IPV:ssä pelaamisesta vaikutti moni seikka. Siirto Imatralle on kokeneelle ja menestyneelle pesäpalloilijalle uusi haaste, jonka hän ottaa mielellään vastaan.

- Aina kun tehdään isoja päätöksiä tulevaisuudesta, niin siihen vaikuttaa monikin seikka. IPV pystyi tarjoamaan parhaan kokonaisuuden. Imatralla on nuori ja kehittyvä porukka. Koen, että itse pystyn tuomaan kokemusta ja ehkä vaatimustasoa tietyllä tapaa. Se on mahtava haaste päästä haastamaan itseään myös sillä saralla, että kuinka pystyn tuomaan joukkueeseen uusia juttuja, toteaa Jussila

IPV:n joukkueen rakentaminen jatkuu pala kerrallaan.  Seuraavista sopimuksista tullaan tiedottamaan heti kun asioissa päästään eteenpäin.

 

 

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com