Superpesis


IPV jäi nollille ja ulos pudotuspeleistä


IPV kärsi tiistaina 1.9. tappion Joensuun Mailalle lukemin 0-2 (0-1, 0-3). Tämä tarkoittaa, että IPV:n kausi päättyi tähän otteluun

1. jakso

IPV sai rakennettua palottoman ajolähdön ensimmäisellä vuoroparilla, mutta Joensuun vahvan sisäpelin ansiosta Tuomas Jussila paloi ja Juuso Lattu haavoittui kotiin. Tasoittavalla Konsta Kettunen ja Topi Hurskainen paloivat kotiin ajolähdöstä. Lopulta Aleksi Rautiainen vei vierailijat johtoon kolmospuolen lyönnillään.

IPV:n toinen sisävuoro jäi laihaksi, eikä etenijät päässeet ykköspesää pidemmälle. Joensuu muodosti tasoittavalla yhden palon ajolähdön. Aleksi Rautiaisen yritys kotiuttaa Konsta Saarilehto päätyi Tuomas Jussilan tekemäksi paloksi ja myös Simo Rahusen yritys kotiuttaa Simo Vainikainen päätyi IPV:n räpylään ja seurasi kolmas palo.

IPV lähti kolmannella vuoroparilla muodostamaan tilannetta kärjestä. Tilanne vaikeutui, kun Miitri Pesosen vaihtoyritys päätyi paloksi kakkospesälle ja Pesonen löi viimeisellä itse laittoman. Vuoro jäi lyhyeksi, kun myös Rasmus Surakan viimeinen lyönti päätyi laittomaksi. Tasoittavalla Joensuu yritti Lauri Kivisen lyönnillä yllätysottoa ykkös-kolmos tilanteessa, mutta Konsta Piironen paloi kotiin. Toinen palo oli IPV:ltä hieno suoritus. Juha Puhtimäki löi merkkaamattoman lyönnin kakkosjatkeelle. IPV otti tilanteen kopiksi ja vielä sai niukasti otettua palon kotiin, vaikka heitto menikin hieman kotipesän ohi.

 

Neljännellä vuoroparilla Teemu Nurmio yritti karata harhaheiton turvin kotiin, mutta tämän Joensuu nappasi paloksi. Sami Partasen ja Mikko Kososen epäonnistuttua omissa viimeisissä lyönneissään tuli taululle kolme ristiä ja IPV jäi ensimmäisessä jaksossa nollille. Pattijoen voittaessa ensimmäisen jakson varmistui, että Imatralla ei pelata pudotuspelejä tänä syksynä.

2. jakso

Joensuu muodosti jakson alkuun palottoman ajolähdön. Taululle tuli kuitenkin pian kaksi ristiä Juha Puhtimäen lyödessä kolmannella lyönnillään laittoman ja Henri Litmasen lyönti päätyi Konsta Hyötyläisen räpylään ja Konsta Kettunen paloi vielä kotiin. Kolmas palo syntyi Simo Vainikaisesta otetusta kärpäsestä. IPV:llä oli vaikeuksia kentällemenossa ja vasta Miitri Pesonen pääsi etenemään kärkeen. IPV muodosti kahden palon ajolähdön vielä, mutta Rasmus Surakan lyönti päätyi siepparin räpylään ja Pesonen paloi kotiin.

Joensuu siirtyi toisella vuoroparilla 0-2 johtoon Juha Puhtimäen ja Simo Vainikaisen lyönneillä. IPV:n tilanteenrakentelu päättyi neloseksi vaihdetun Konsta Hyötyläisen lyömään koppiin.

Kolmanteen vuoropariin Joensuu lähti kakkoskärjen voimin ja Iiro Kuosa löi pallon väliin ja Mikko Kemppainen toi tilanteeksi 0-3. IPV:n vuoro kuivi, kun kärkimiehet Teemu Nurmio, Juuso Lattu ja Tuomas Jussila paloivat takapesille.

Joensuu ei saanut neljännellä vuoroparilla lisäjuoksuja. Timo Hanhisalo esti hienosti Henri Litmasen läpilyöntiyrityksen kolmosluukusta. IPV sai vielä viimeisellä sisävuorolla yhden palon ajolähdön, mutta ensin Joona Sikiö paloi kotiin ja kausi päättyi Konsta Hyötyläisen palaessa kolmospesälle.

-Kyllähän olen pettynyt monestakin syystä. Tähän paikkaan tarvittiin laatuesitys ja sitä ei tiedä kukaan olisiko sekään riittänyt jatkopalloihin. Sisäpelin osalta ei ollut tämän tapahtuman arvoinen. Tähän hetkeen olisi pitänyt pelata kauden paras peli ja sitä kautta antaa itselle mahdollisuus. Sisäpelin kautta ei päästy lähellekään sitä. Eihän se ole sattumaa, että vastustajalla on voittoja enemmän kuin meillä. Se on nyt tässä sitten. Superpesiksen kaikkien aikojen ottelutilastoissa toiseksi siirtynyt Sami Partanen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com