Superpesis


Markku Lötjönen IPV:n kakkospelinjohtajaksi


54-vuotias kiteeläinen ottaa vastuun kakkospelinjohtajana

IPV:n pelinjohto vahvistuu, kun 54-vuotias kiteeläinen Markku Lötjönen  ottaa vastuun kakkospelinjohtajana. 

 

Aikaisemmin Lötjönen on toiminut Kiteen Pallon pelinjohtajana Poikien Superpesiksessä ja Pesä-Ysien pelinjohtajana naisten Superpesiksessä. Kesän 2013 hän aloitti juurikin IPV:n nykyisen pelinjohtajan Jukka Mäkisen kakkospelinjohtajana Pesä-Yseissä, mutta nousi kesken kauden pelinjohtajaksi ja johdatti joukkueen neljänneksi naisten Superpesiksessä. Hän toimi Pesä-Ysien pelinjohtajana myös kaudella 2014, jonka jälkeen hän on pitänyt taukoa tehtävistä.

Pelaajana Lötjönen edusti vuosien 1985-97 aikana Kiteen Urheilijoita, Jyväskylän Kiriä, Riihimäen Pallonlyöjiä ja Juvan Palloa. Kiteellä Lötjönen toimii yrittäjänä Ravintokymppi nimisessä yrityksessä, jonka toimintaan kuuluu hieronta ja ravintovalmennus sekä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien tuotteiden jälleenmyynti. 

 

-Olen yllättynyt kaikkinensa tästä mahdollisuudesta. Sen jälkeen, kun lähdin Lappeenrannasta pois en ole ollut pelinjohtajan tehtävissä. Toki pelejä olen seurannut, mutta valmennuspuoli oli näköjään väliaikaisesti eläkkeellä. Kuitenkin hyvä, että päästiin nopeasti asioissa eteenpäin ja homma niin sanotusti maaliin. Asioihin on vaikuttanut varmasti se, että meillä on Mehun (Jukka Mäkinen) kanssa yhteistä historiaa. Sillä oli varmasti molemminpuolinen merkitys, että tällainen tilanne tuli ylipäätään eteen. Pyrin tuomaan rentoutta ja rohkeutta sekä auttamaan lyöntitilanteissa lyönnin suuntauksissa. Sisäpelissä on varmasti suurin paino, jossa autan joukkuetta

 

Pari viimeisintä vuotta olen pyörittänyt yritystä. Kun Janin (Valkeapää) kanssa juteltiin, niin lähtökohtana oli, että 2PJ homma onnistuu ohella ja mahdollisti joukkueen mukaan liittymisen. Kaikki on tapahtunut niin lyhyessä ajassa, etten ole ehtinyt vielä tapaamaan joukkuetta.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com