Superpesis


Jyrki Valle IPV:n kakkospelinjohtajaksi


Jyrki Valle palaa kahden vuoden tauon jälkeen IPV:n valmennustiimiin kakkospelinjohtajan roolissa

Jyrki Valle palaa kahden vuoden tauon jälkeen IPV:n valmennustiimiin kakkospelinjohtajan roolissa. Sopimus on kaksivuotinen.

Valle on toiminut urallaan esimerkiksi Pesä Ysien pelinjohtajana naisten Superpesiksessä, josta hän on saavuttanut hopeamitalin vuodelta 2006. Lisäksi hän on toiminut Superpesiksessä Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtajana ja toiminut pitkään junioreiden mukana saavuttaen muun muassa C-poikien kanssa SM-kultaa vuonna 2018. Samana kesänä Valle toimi IPV:n Superpesisjoukkueessa juurikin kakkospelinjohtajana. Kaudet 2019 ja 2020 hän toimi joukkueessa pelinjohtajana. Sen jälkeen hän toimi vuoden D-poikien mukana ja kulunut vuosi meni omien sanojensa mukaan pelkästään taustaryhmässä ja katsomon puolella.

-Kivat fiilikset. Aina kun kutsutaan kasvattajaseurasta palveluksiin, niin pitää ainakin harkita vapaasti ja päästiin sopimukseen.

Valle sanoo, että uutta pestiä on vaikea verrata edelliseen aikakauteen pelinjohtajana.

-Nyt on eri joukkue. Silloin oli kokeneempia kavereita, nyt on aika junioripitoinen ja nuoria paljon. Sitä ei voi nyt oikein verrata, kun silloin oikeastaan itse tein kaiken. Nyt on kuitenkin hyvä tiimi jolla on laajempi taustaryhmä.

-Tässä on hyvä tilanne myös käytännössä ensimmäistä kertaa, että valmentajat ja pelinjohtajat on saanut ehdottaa ja vaikuttaa minkälainen joukkue on. Janilta (Valkeapää) on tietysti tullut minkälainen se budjetti on. Mielestäni hyvä juttu, että siinä on juuri meidän näköisiä pelaajia.

Tuleva pelinjohtaja Vesa Toikka on Vallelle tuttu mies, sillä he toimivat 2007 KPL:n pelinjohtokaksikkona. Tuolloin kuitenkin Valle oli pelinjohtaja ja Toikka kakkospelinjohtaja. Valmennusryhmä on Vallen mukaan täydentymässä vielä fysiikkavalmentajalla. Ensimmäisen kerran joukkue on kokoontumassa 15.10.

-Vesselin (Toikka) kanssa ollaan lajipuolella. Itse operoin enemmän täällä päässä, kun Vesseli asuu talven Haminassa. Sovittu kymmenen leiriviikkoa, joissa kokoonnutaan koko porukka. Parin viikon päästä joukkue kokoontuu ja siitä lähtee homma tulille. Nyt on ollut käynnissä omatoimijakso. Jokainen on itse huolehtinut, että on kunnossa kun tulee tänne. Osallahan vasta pelit loppui kolme viikkoa sitten, kun Hamina ja Kossu pelasivat pitkään ja osalla on takana jo kuusi viikkoa omatoimista harjoittelua. Talvellekin on jo vähän pelejä mietittynä.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com