Superpesis


Sunnuntaina Ukonniemessä vieraita Raahesta


IPV saa sunnuntain kotiotteluunsa Ukonniemeen vieraita Raahesta, kun vanha tuttu Pattijoen Urheilijat saapuu mittaamaan Redsien päivän kunnon.

Edellisessä kotiottelussaan keskiviikkona IPV hävisi Kiteen Pallolle supervuoron jälkeen lukemin 1-2 (2-5,3-2,0-1). IPV:n sijoitus sarjataulukossa ennen sunnuntain ottelua on kahdestoista. Pelaamistaan kuudesta ottelusta Redsit ovat koonnet yhteensä neljä pistettä. Voittoja on tilillä yksi, 24.5. pelatusta kotiottelusta Joensuun Mailaa vastaan. Lyötyjä juoksuja joukkueella on 24. Vastustajat ovat puolestaan lyöneet IPV:n kentästä 44 juoksua.

Joukkueen lyöjätilaston kärkinimet ovat Ville-Veikko Olli  (0+6), Sasu Toikka (1+4) ja jokeri Tommi Piirainen (0+4). Etenijätilastossa kärjessä ovat vahvaa alkukautta pelaava Miitri Pesonen (7), Rasmus Surakka (6) ja Nino Muuruvirta (4). Kärkilyönneissä kolme parasta ovat Pesonen (30), Toikka (25) ja Surakka (20).

IPV tuskaili Kitee ottelun alla kokoonpano ongelmien kanssa. Koko kauden sivussa olevan Joona Sikiön lisäksi poissa olivat Sotkamossa vierasottelussa loukkaantunut Joona Mäkelä ja viime hetkellä ennen ottelua yhdeksiköstä jokeripaitaan siirtymään joutunut kapteeni Sasu Toikka. Nuori Aatu Pulliainen paikkasi hienosti Superpesis-debyytissään Toikkaa ulkokentällä.

Sunnuntain vierailija PattU on sarjassa tällä hetkellä kymmenentenä. Se on pelannut IPV:n tavoin kuusi ottelua. Pisteitä raahelaisilla on yksi Redsejä enemmän, eli viisi. Edellisessä ottelussaan PattU hävisi Koskenkorvalla lukemin 1-0 (2-2,3-1). Voittoja Pattijoella on yksi, vierasottelusta Alajärveä vastaan numeroin 0-1 (3-3,2-5).

PattU:n joukkueessa nähdään uutena pelaajana Sotkamosta siirtynyt Antti Kiiskinen. Luotettava ulkopelaaja Kiiskinen on nyt Pattijoella hakemassa suurempaa roolia myös sisäpelissä. Joukkueesta löytyy muutamia erittäin mielenkiintoisia nuoria pelaajia, kuten Mikael Mäkelä ja Topi Still. PattU:n kärkimiehenä pelaava Mäkelä on tekemässä läpimurtoa valtakunnan etenijäelittiin. Hän johtaa tällä hetkellä koko Superpesiksen etenijätilastoa neljällätoista tuodulla juoksulla. Toinen joukkueen nuorista timanteista, lukkari Topi Still, on tällä kaudella jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Still on ehdottomasti yksi lupaavimpia lukkareita koko sarjassa.

Kotiutusosastalla pelinjohtaja Perttu Westersundin luottomiehet ovat numerolla neljä lyövä Tuukka Sarkkinen ja lyöjäjokerit Juuso Keski-Koukkari ja Martti Viitasalo. Kolmikosta Sarkkinen ja Keski-Koukkari ovat molemmat lyöneet jo kymmenen juoksu. Tilanteita kotiutusostolle joukkueessa rakentavat kärkimies Mäkelän jälkeen Antti Kiiskinen ja Antti Karjaluoto.

IPV ja PattU kohtaavat sunnuntain Ukonniemessä pelattavan ottelun jälkeen uudelle jo heti ensi viikon torstaina Raahessa.

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com