Ajankohtaista


TalviSuper 2024 päätökseen


IPV päätti uuden TalviSuper hallikauden Kuopiossa tappiollisissa merkeissä, kun Pattijoen Urheilijat oli taitavampi kotiutuslyöntikisaan mennessä ottelussa 1-2. IPV oli oman lohkonsa nelonen Kempeleen, Joman ja Sotkamon jälkeen.

Paras puhti kadoksissa

IPV lähti viimeiseen TalviSuperin runkosarjaotteluun ovi vielä hieman raollaan loppuhuipennukseen, mutta ottelun ilme ja tulos eivät antaneet mahdollisuutta jatkoon. Ottelu alku, erityisesti sisäpelin osalta oli joukkueelle todella vaikea, eikä aikaan saatu oikein yhtään mitään. Pattijoki sen sijaan lähti otteluun räväkästi, vieden ottelua kaksi ensimmäistä vuoroparia. IPV heräsi otteluun kolmannessa vuoroparissa ja näytti loppujen lopuksi venymisen kykyään kääntäen viimeisessä sisävuorossa Ville-Veikko Ollin komealla ykkösrajakäännöllä jakson itselleen luvuin 4-3, kun se oli  tappiolla jo 0-3. Jakson loppu olikin joukkueelta ottelun parasta antia.

Toinen jakso alkoi ja jatkui hyvin saman tyyppisesti kuin ensimmäinenkin ja ainoaksi eroksi tuli se, ettei tällä kertaa IPV saanut samanlaista nousua aikaan, vaan PattU vei toisen jakson luvuin 1-2.

Kotiutuslyöntikisassa Pattijoki osoitti vaarallisuuttaan onnistuen kolmesti hienojen yksilösuoritusten myötä ja vaikka IPV laittoikin hyvin kampoihin, se viimeinen venyminen jäi puuttumaan. Kaksi tuotua juoksua ei riittänyt ja näin Pattu otti TalviSuperin toisen voittonsa.

- Jollain tavoin tänään emme olleet parhaimmillamme. Tehot ja lyöntitarkkuus eivät olleet riittävällä tasolla, jotta tällaisia pelejä voitetaan. Kolmostilanteiden määrä kertoo hyvin, että olimme pelissä koko ajan jotenkin perässä, summasi tuntojaan pelin tauottua pelinjohtaja Vesa Toikka.  – Positiivista oli Vesterisen Pietun peli lautasen ääressä ja tärkeä pelikokemus Riikosen Miikalle, joka oli nyt ensimmäistä kertaa pelaavassa kokoonpanossa, Toikka jatkaa.

TalviSuper kokonaisuudessaan onnistunut

Vaikka viimeisestä pelistä jäi karvas maku suuhun, osoitti IPV TalviSuperissa varmasti monen mielestä ennakkoluulotonta ja yllätyksellistäkin peliä. Joukkue onnistui napsimaan maukkaita voittoja, joista maukkaimpana voitto Sotkamosta. Ohi pelejä ei pahemmin tullut. Ainoastaan heikohko esitys Kempelettä ja viimeinen peli Pattijokea vastaan voidaan laskea sellaisiksi.
- Joukkueessa nähtiin onnistumisia laajalla rintamalla talvikauden aikana ja mikä tärkeitä, monet pelaajat saivat ottelukokemusta, jolla on iso merkitys mentäessä kohti kesää. Peli ei missään nimessä ole valmista ja mentäessä ulos se myös muuttuu merkittävästi. Saimme kuitenkin positiivisia signaaleja joukkueen tilanteesta ja suunnasta, summaa Toikka talvikautta.

TalviSuper huipentuu huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Joensuussa pelattavaan finaaliturnaukseen, jonne IPV:n lohkosta selvisivät Kempele ja Joensuu. He saavat seurakseen Mansen sekä Kouvolan. Yllätyksenä voidaan pitää sitä, että lopputurnauksessa ei nähdä kestomenestyjää Sotkamoa eikä Vimpeliä, jonka Kouvola pudotti jatkosta.

IPV jatkaa hallipelien merkeissä vielä yhden kotiottelun merkeissä, kun Ukonniemi Areenalle saapuu maanantaina 25.3. sarjanousija Haminan Pallo. Tämän jälkeen ohjelmassa on kolme harjoitusottelua ulkokentillä, ennen kauden avausta 10.5., jolloin Ukonniemeen sarja-avaukseen vastaan saapuu Manse.