Ajankohtaista


IPV tekee hyvää


Viime aikojen uutiset ovat herättäneet seurassamme huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Näimpä seuran edustus ja seura ovat päättäneet auttaa ja luoda oman järjestelmän, jotta apua on saatavissa.

Yhteinen huoli

Viimeaikaiset uutiset, jotka ovat järkyttäneet varmasti kaikkia, herättivät myös meissä seuraihmisissä kysymyksiä siitä, miten me voimme auttaa. Seuramme edustus, hallitus ja koko seuraväki haluaa olla mukana luomassa hyvinvoivaa arkea ja turvata lapsille ja nuorille mahdollisimman tasa-arvoiet ja puoliset mahdollisuudet niin harrastaa sekä ehkä jopa nousta kilpailullisesti korkealle tasolle. Meitä kaikkia koskettaa huoli lasten ja nuorten mielenterveydestä, mutta myös yleisesti lasten ja nuorten fyysisestä kunnosta ja heidän huomioon ottamisesta.

Seuramme edustusjoukkue päätti edellisviikonlopun leirillä kantaa oman kortensa kekoon ja lahjoittaa jokainen yhteiseen pottiin hyvää kohteeseen. Tähän yhtyi seuramme hallitus sekä yhteisesti koko seuramme. Avustuskohteeksi valitsimme paikallisen, lasten ja nuorten hyvinvointia tukevan järjestön, Imatran seudun Pelaskaa Lapset ry:n. Huomionarvoista järjestön toiminnassa on, sieltä saatava tuki lasten ja nuorten harrastutoimintaan. Tiesitkö sinä, että Pelastakaa Lapsen ry:n kautta voit saada tukea harrastusten kausimaksuihin sekä lajien välineisiin.

Voit myös itse lähetä tukijaksi heidän toimintaasa ja lukea lisää täältä.

 

IPV Tuki aloittaa toimintansa

Aloitamme seurana myös oman matalankynnyksen tukimallin lajimme harrastajille. IPV Tuki ja Tukikummi toiminta ei ole alueella ainutlaatusta, vaan vastaava toiminaa on jo pidempään ollut Ruokolahden Rajun toimesta. Tällä tukimallilla haluamme olla auttamassa elämän nopeissakin käänteissä. Tilanteet perheissä saattavat muuttua tänä päivänä hyvinkin nopeasti ja taloudellinen tilanne saattaa vaikeuttaa lasten harrastamista.

Olemme nyt seurana luoneet omat toimintamallin, jonka kautta seuramme jäsenet voivat hakea tukea harrastamiseen. Näemme hyvän harrastuksen tukevan lapsen monipuolista kehittymistä niin henkisesti kuin fyysisesti. IPV haluaa mahdollistaa liikunnan sekä tavoitteellisen urheilun kaikille perheen varallisuudesta riippumatta.

Meillä jokaisella on mahdollisuus tukea tätä toimintaa liittymällä IPV tukikummiksi. Tukikummina voi toimia yritys tai yksityinen henkilö. Tukikummijäsenyys on 50 euroa. Kaikki tukikummituotot käytetään lasten urheilun tukemiseksi hakemusten perusteella. 

Tukea IPV tukirahastosta voi hakea kaikki IPV:n jäsenet omaan harrastamiseen vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemuksia, eikä tukea saaneita, ei julkaista missään. Seuramme tavoite tämän toiminnan kautta on vähentää harrastuksesta poisjäävien lasten ja nuorten määrää sekä auttaa seuramme jäseniä silloin kun se on tarpeellista.

Lisää toiminanasta voi lukea seuramme kotisivuilta