Ajankohtaista


Martti Jylhä ja IPV yhteistyöhön


Maajoukkuehiihtäjä Martti Jylhä ja Imatran Pallo-Veikot ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimus sisältää tapahtuma- ja markkinointiyhteistyötä.

Jylhä on 31-vuotias Vuokatti Ski Teamia edustava urheilija, joka on edustanut Suomea niin olympialaisissa kuin MM-kisoissa. Hiihdon maailmancupissa hän kilpaili ensimmäisen kerran vuonna 2006 ja on niittänyt menestystä erityisesti sprintissä.

Jylhän ja IPV:n yhteys löytyi kahden Lunta tupaan-tapahtuman kautta (2015 ja 2018). Kainuulainen oli molemmissa mukana kilpailijana, mutta auttoi vahvasti kulisseissa muun muassa urheilijarekrytoinneissa.

- Hän on ollut meidän hiihtotapahtumissa avainurheilija, jolla on paljon pelimiehen verta ja valmiutta hypätä vähän hulluihinkin juttuihin mukaan. Jylhä tuntee lajipiirit ja urheiluväkeä muutenkin. Hänestä on ollut meille korvaamaton apu, IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoo.

- Jylhä tulee näkymään meidän tapahtumissa ja tempauksissa. Tuemme osaltamme Jylhän hiihtouraa ja siinä rinnalla tehdään yhdessä juttuja molempien verkostoja hyödyntäen. Lisäksi hänellä on omaa lajitaustaa pesäpallosta, joka vankistaa suhdetta entisestään, Valkeapää jatkaa.

Jylhä puolestaan kertoo, että IPV:n toiminta ja rohkeat tapahtumaideat ovat tehneet häneen vaikutuksen.

- Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea yhteistyökumppanuuden puitteissa keksitään. Tapahtumien kautta ja muutenkin IPV:tä seuraamalla olen vakuuttunut seuran toiminnasta ja siitä miten hyvällä meiningillä asioita tehdään.

- Tietysti se vähän kirpaisee, että olen Vuokatista lähtöisin ja Sotkamon Jymyssä junnuna pelannut ja nyt siirryn 90-luvun alun kovaan kilpailijaan, mutta tämmöistä urheilu on, Jylhä nauraa.

- Olen ilomielin auttamassa IPV:tä etenkin tapahtumien ja tempausten ympärillä. Katsotaan mitä kaikkea keksitään, Jylhä kertoo arvoituksellisesti.

Hän saapuu tulevana viikonloppuna Imatralle SM-hiihtoihin. Kuluva kausi on mennyt alavireisesti syksyisen selkävaivan takia, mutta Imatralla Jylhä on tekemässä paluun ladulle tavoitteenaan MM-kisapaikka. Hän hiihtää lauantaina viestissä ja sunnuntaina sprintissä.

- Kunto on vähän kysymysmerkki tietyllä tavalla. Olen yrittänyt selkävaivojen jälkeen saada itseäni siihen kuntoon, että kehtaa kisoihin tulla. Välillä on ollut parempia päivä ja välillä huonompia, mutta kokonaisuutena parempaan suuntaan mennään. Nyt pitää saada ulos se mitä syksyllä ja kesällä on treenattu. Kyllä jonkinlaista kulkua on olemassa, Jylhä lupaa.

Yhteistyön eri muodoista tiedotetaan tulevaisuudessa tapauskohtaisesti.

Martti Jylhä Instagramissa
Martti Jylhä Facebookissa

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi