Ajankohtaista


Lentopallon Superlauantai Imatralla -Vantaa Ducks haastaa VaLePan


Kolmen viime kauden tuplamestari, 2010-luvun kestomenestyjä, VaLePa pelaa kotiottelunsa ensi lauantaina Imatralla Imatran Urheilutalolla Vantaa Ducksia vastaan. Ottelun järjestäjinä toimivat IPV ja Ruokolahden Raju.

Etelä-Karjalassa ei ole vuosiin pelattu pääsarjatason lentopalloa, IPV:n ja Ruokolahden Rajun ajatuksissa onkin ollut jo jonkin aikaa yhteisen lentopallotapahtuman järjestäminen.

- Olin keväällä 2019 yhteydessä Jerry Stenbergiin ja tiedustelin sitä kautta VaLePan halukkuutta, kun sieltä näytettiin vihreää valoa, niin homma lähti vauhdilla liikkeelle. Lipunmyynti on sujunut tosi hyvin, ja odotamme paikalle 800-1000 katsojaa, kertoo IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää

- Aloite otteluun tuli Imatralta keväällä. Neuvotteluissa tulimme varsin pian vakuuttuneiksi, että VaLePan kannattaa tulla pelaamaan Imatralle. IPV:llä on vahva organisaatio superpesiksen seurana ja Ruokolahden Rajun lentopallotoiminta ottaa kovia kehitysaskeleita ja siellä lentopalloinnostus on kasvussa. Kävimme elokuussa paikan päällä ja tulimme entistä vakuuttuneimmaksi, että saamme Imatralle hienon lentopallotapahtuman, kertoo VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie

- Ottelussa toteutuu monta upeaa asiaa. Meillä on ilo tuoda huippulentopallo paikan päälle Etelä-Karjalaan. Lauantai on urheilua parhaimmillaan, saamme toimia yli lajirajojen ja päivästä hyötyvät kaikki osapuolet, päättää Arve-Talvitie

VaLePan pelureilla on lähes kaikilla maajoukkuekokemusta. Eniten maaotteluita, 295, ja kansainvälistä kokemusta on passari Mikko Eskolla. Hän on pelannut ammattilaisena seitsemän kautta Italian kovassa pääsarjassa serie A1 sekä Venäjällä, Turkissa, Saksassa ja Belgiassa yhteensä ulkomailla 14 vuotta.

Toisena maajoukkue-edustuksissa on yleispelaaja Olli Kunnari 251 maaottelua. Hänellä on ammattilaiskokemusta mm. Puolasta, Ranskasta ja Turkista. Hakkuri Mikko Oivanen on pelannut 214 maaottelua, ulkomaalaisurallaan useita kertoja Puolassa sekä Turkissa, Kiinassa ja Kreikassa.

Nykyisiä maajoukkuepelureita ovat keskitorjuja Markus Kaurto ja yleispelaaja Niko Suihkonen. Kesän maajoukkueleirityksessä olivat mukana myös pitkät nuoret miehet hakkuri Aaro Nikula 212 cm, Mikko Karjarinta 210 cm ja Ilari Toimela 200 cm. Joukkueen ulkomaalaisvahvistukset keskitorjuja David Pettersson sekä yleispelaaja Erik Sundberg kuuluvat Ruotsin maajoukkueen vahvuuteen.

Ducksin tehokkain peluri syksyn peleissä on ollut vasenkätinen montenegrolaishakkuri Bojan Strugar. Vantaalaiset ovat antaneet Strugarille lempinimen Mörköhakkuri, koska hän on yhtä pitkä kuin Marko Anttila, 203 cm. Palloja hyökkääjille jakelee Israelin maajoukkuepassari Michael Milstein. Tällä 27-vuotiaalla pallotaiturilla on Israelin ja USA:n kaksoiskansalaisuus.

Ducksin kokeneempaa kaartia edustaa yleispelaaja Toni Kankaanpää. Hän on myös takavuosien maajoukkuepelaaja ja ammattilaisvuosia ulkomailla on myös takana. Viime peleissä on vaikuttanut siltä, että Kankaanpää on loukkaantumisen jälkeen päässyt nuoruusvuosien lentoon.

Ducksin libero Pasi Hyvärinen on pelipaikallaan Suomen huippuja. Hänen liikkumisensa, vastaanotto, reaktiopuolustukset ja tarvittaessa passit ovat maailmanluokkaa.

Heidän lisäkseen Ducksin joukkueesta kannattaa seurata keskitorjuja Lauri Lehtosta. Maineikkaan takavuosien maajoukkuekapteenin serkku on tehnyt vahvan läpimurron liigaan. Atte Kyrölä on kokenut, kovakätinen yleispelaaja, joka pelaa erinomaista kautta.

VaLePan joukkue saapuu Imatralle jo perjantaina 22.11. ja harjoittelee Ruokolahden liikuntahallilla klo 17.00-19.00. Harjoitusten jälkeen on junnutapaaminen.

Mestaruusliigan ottelu VaLePa – Ducks pelataan Imatran Urheilutalolla lauantaina 23.11. klo 17.00. Ennen miesten ottelua klo 14.00 pelataan Naisten 2-sarjan ottelu Ruokolahden Raju – Karhulan Veikot.

Ruokolahden Rajun naisten kakkossarjajoukkueessa pelaavat U17 maajoukkueen mukana Tanskassa syyskuussa EM-kisapaikan Montenegroon 2020 varmistanut yleispelaaja Eevi Lehmus (2005) sekä maajoukkueryhmän mukana harjoitellut Elisa Muukkonen (2005).

Lentopallotapahtuman pääsylippuja voi hankkia ennakkoon IPV:n verkkokaupasta, osoitteesta www.seamchip.fi/ipv. Lippuja on myynnissä myös ovella, jonne jätetään myyntiin vähintään 200 lippua. Katsomopaikat Urheilutalolle on loppuunmyyty, mutta tuolipaikkoja on edelleen myynnissä. Lipun hinta on 15 euroa ja lipulla näkee molemmat lauantaina pelattavat ottelut.

Myös 80 euron hintaisia VIP-lippuja on edelleen myynnissä rajoitettu määrä.

Ottelun jälkipelit pelataan Imatran Kylpylässä, jossa on mahdollisuus nauttia herkullisesta pikkujoulubuffeesta ja viettää iltaa hyvän musiikin ja tanssin parissa.

 

Teksti: Mauri Esko ja Tomi Sillanvuo
Kuva: Hannu Moilanen

 

 

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com