Ajankohtaista


Trailblazers IPV:ltä TBZ esports Oy:lle


TBZ esports Oy jatkaa Trailblazersin eSports-toimintaa Lappeenrannassa.

TBZ esports Oy osti Imatran Pallo-Veikoilta oikeuden käyttää Trailblazers -esportsbrändiä toiminnassaan. Uuden yrityksen tavoite on kasvattaa ja synnyttää uutta e-urheilutoimintaa Etelä-Karjalassa, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. TBZ keskittyy kolmeen toiminta-alueeseen: tapahtumat, turnaukset ja liigat; asiantuntija- ja viihdepalvelut; sekä kilpajoukkue ja harrastustoiminta.

TBZ tähtää tänä vuonna esports-tapahtumajärjestäjänä Suomen top 3:een. Vuonna 2019 noustiin jo kymmenen joukkoon, kun tapahtumiin osallistui 20 000 ihmistä, jotka viettivät niissä aikaa 75 000 tuntia. Vuonna 2020 isompia tapahtumia järjestetään yli 10. Suurimpia niistä ovat Skynett Langames, Saimaa Clutch, Trailblazers Gaming Week ja kansainvälisen SELL Games-urheilutapahtuman esports-turnaus. Lisäksi käynnistetään mm. CS:GO-liiga.

Asiantuntijapalveluina TBZ tarjoaa mentaali– ja yksilövalmennusta, esports-puheenvuoroja ja -seminaareja sekä monipuolista tukipalvelua tapahtumajärjestämiseen. Viihdepalvelutarjontaan sisältyvät esports-virkistyspäivät ja –syntymäpäivät sekä kisakatsomot. Yritys tarjoaa myös Plug and Play-palvelun, jossa esports-tapahtuma toimitetaan asiakkaalle avaimet käteen -periaatteella.

TBZ:n kilpapelijoukkue, Trailblazers, kilpailee CS:GO-pelissä kansallisella tasolla. Kilpapelaaminen tarjoaa kehitysväyliä paikallisille nouseville esports-tähdille. Esports-harrasteryhmissä autetaan joukkueita ja yksilöitä siirtymään harrastepelaamisesta tavoitteelliseen ja valmennettuun kilpapelaamiseen.

TBZ:n arvoihin kuuluu nuorten hyvinvointi, mikä näkyy toiminnassa monipuolisuutena ja vastuullisuutena. Harrasteryhmien toimintaan sisältyykin mm. sosiaalisten taitojen opettelua sekä koulutus- ja uramahdollisuuksien esiin nostamista. Lisäksi TBZ auttaa syrjäytymis- ja työttömyysvaarassa olevia nuoria aktivoitumaan esports Kipinä-toiminnan avulla.

TBZ jatkaa yhteistyötä LUT-yliopiston kanssa. Esports on alana vielä varhaisessa kehitysvaiheessa, joten tutkimustietoa tarvitaan alan tulevaisuuden mahdollisuuksista. Lisäksi panostetaan koulutustarpeiden ja – mahdollisuuksien arvioimiseen tulevaisuuden ammattien näkökulmasta. Parhaillaan yhteistyötä tehdään Taavetin lukion kanssa yrittäjyyslukion käynnistämiseksi Luumäelle. Yhteistyö jatkuu edelleenkin myös IPV:n kanssa.

Skinnarilan kampuksella käynnistää lähiaikoina toimintansa myös Trailblazers-osuuskunta, joka koostuu pääasiassa opiskelijoista. Osuuskunta toimii läheisessä yhteistyössä TBZ:n kanssa ja vastaa suurelta osin tapahtumajärjestämisen ja palveluiden tuottamisen operatiivisesta työstä, tarjoten opiskelijoille mahdollisuuden käytännönläheiseen toimintaan esports-kentällä.

Lisätietoa:
Kimmo Liukkonen (TBZ esports Oy, hallituksen puheenjohtaja), 040 595 0200
Lasse Rissanen (TBZ esports Oy, toimitusjohtaja), 040 175 8819

 

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com