Ajankohtaista


Rasmus Surakka hakee vauhtia uralleen alemmista sarjoista


Elokuussa 19 vuotta täyttävä lukkari Rasmus Surakka ei ole vielä debytoinut Superpesiksessä. Tulevallakin kaudella hänen tarkoitus on kehittyä alemmissa sarjoissa.

Surakka valmistui ylioppilaaksi tänä keväänä Sotkamon lukiosta pesäpallolinjalta. Tulevaisuuttakin ollaan jo ehditty miettiä.

-Hain yhteishaussa Jyväskylään opiskelemaan taloustietoja ja tradenomiksi. Armeija on sitten tässä välissä vielä. Sinne lähdetään vuoden alussa.

Tulevaan kauteen lähdetään myös suurin tavoittein.

-Pelataan tuolla Lahden Suomensarja joukkueessa. Toivottavasti hyvä kausi ja nousutavoittein, että siellä pelattaisiin ensi kesänä Ykköspesistä. Yleisesti tavoite on kehittyä ja ottaa mahdollisimman nopeasti paikka tuosta Superin joukkueesta.

Suomensarja antaa myös hyvää kokemusta miesten peleistä.

-Kyllä siellä on jo ihan miehiä pelaamassa ja pallo liikkuu eri tavalla ja kovempaa, kuin junioripeleissä.

Surakka on pelannut junioreissa ja alemmissa sarjoissa mainiosti lukkarina. Myös kärkilyönti prosentit ovat olleet korkeita. Tulevalla kaudella lukkarin vastuu Superpesiksessä tulee olemaan Joona Sikiöllä. Surakka uskoo kuitenkin olevan valmis pelaamaan tarvittaessa ja yhteistyö Sikiön kanssa sujuu hyvin.

-Tottakai aina valmis. Vahvuuksiini varmasti kuuluu peliäly, taitavat lyönnit ja vaihtaminen. Heikkoudet ovat juoksuvoimassa ja fyysisyydessä. Kyllä siinä paljon jutellaan Sikiön kanssa asioista ja olen ihan samalla tavalla mukana harjoituksissa.

Surakalla ei ollut harjoittelun kanssa ongelmia poikkeuksellisena keväänä.

-Talven treenasin yksin tuolla Vuokatissa, kun siellä vielä opiskelin. Aina välillä kävin täällä aina leireillä, että siinä pääsi aina joukkueen mukana treenaamaan. Mutta eipä siinä piti vaan treenata pidempää yksin. Nyt on päässyt treenaamaan taas joukkueen mukana.

Pesäpallo on ollut Surakan perheessä isossa roolissa. Äiti Riina Surakka on pelannut naisten Superpesiksessä. Myös isä Vesa Surakka on tunnettu ääni IPV:n kotipelien kuuluttajana, sekä myös juontajana muissa Etelä-Karjalan urheilutapahtumissa. Rasmus ei innostu ajatuksesta, että isä kuuluttaisi hänen pelejään Superpesiksessä.

-Äiti varmasti antanut mailan käteen ensimmäisenä ja siitä se on sitten lähtenyt. Nykyinen valmentajakin oli ihan ensimmäisiä valmentajiani, se on kyllä hyvä juttu! Pitäisi varmaan sanoa iskälle, ettei tulisi siihen peliin. Varmaan hävettäisi.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com