Juniorit


C-nuorille Suomen mestaruus


IPV:n C-nuoret ovat voittaneet nuorisoleirillä Seinäjoella tänään Suomen mestaruuden. Finaalissa kaatui KPL 1-0 (4-4, 10-4).

Mitali on IPV:lle hyvin harvinainen, sillä edellisen kerran C-pojat ovat napanneet mitalin vuonna 1995 (hopeaa). Kaikki vanhimmat juniori-ikäluokat huomioiden edellinen IPV:n SM-mitali on A-poikien nappaama pronssi vuodelta 1998.

- Ehdottomasti huikeat fiilikset tällä hetkellä. Olen vetänyt näitä porukoita aina naperoleireistä lähtien ja tämä oli viimeinen tälle ryhmälle. Kaikilla leireillä on tullut menestystä, pelinjohtaja Jyrki Valle fiilisteli.

Vallen arvion mukaan hyvä vire oli lähtöisin aamun välieräpelistä Vimpeliä vastaan.

- Mun mielestä aamun peli antoi tähän hyvän itseluottamuksen. Vaikka on sarjassa hävitty Kouvolalle käytännössä joka peli, niin finaalissa olimme koko ajan niskan päällä.

Avausjakson voitto oli IPV:llä hyppysissä, mutta Kouvola nousi kolmen juoksun takaa tasoihin.

- Aloitimme pelin 3-0 sisävuorolla ja kaveri sai vain yhden. Siinä jaksolla tuli Kouvolalle näennäinen hallinta parin harhaheittojuoksun kautta, mutta jakso oli kokonaisuudessaan selkeästi meidän.

Toisella jaksolla IPV lähti kolmannen aloittavalle 10-2 johdossa ja pelasi varmasti tilannetta halliten.

- Minä olin siinä viimeisen ulkovuoron kohdalla tosi varma. Pojistakin huokui itseluottamus tekemiseen ja sitä kautta homma pysyi hanskassa loppuun saakka.

- Kärki pelasi hyvin ja kuten aiemminkin, keskipalkki löi hyvin pinnoja, ja myös häntäpäästä tuli onnistumisia. Silti ulkopeli on se juttu, johon voitto ratkesi.

IPV:n C-poikien joukkue on kutsuttu tiistaina miesten Superpesiksen otteluun 7.8.2018 IPV-Hamina palkittavaksi.

Leirillä pelannut joukkue:

Ville Ketolainen
Arttu Sinisalo
Miitri Pesonen
Miika Timonen
Valtteri Valle
Kasperi Kaksonen
Elis Pirinen
Oskari Tuuva
Lauri Leppiniemi
Kalle Varis
Lauri Kykkänen
Roope Räsänen
Jyri Immonen

Pelinjohtajana toimi Jyrki Valle ja valmennuksessa sekä pelinjohdossa tukemassa ovat olleet Jarno Kaksonen, Panu Kosonen ja Mika Pirinen.

- Lisäksi haluan kiittää koko taustaryhmän lisäksi Juha Saarikoskea, joka oli katsomassa kaikki meidän pelit turnauksen aikana ja auttoi paljon käytännön ongelmien ratkaisemisessa, Valle lisää.

Alkusarja

IPV – KeKi 13-0
IPV – KaMa 14-0
IPV – JoMa 13-1
IPV – PattU 7-4
IPV – Kiri Blue 21-1
IPV – KPL/2 15-7
IPV – Tahko 4-3
IPV – YK 29-9

Välierä

IPV – ViVe 1-0 (6-3, 5-5)

Finaali

IPV – KPL 1-0 (4-4, 10-4)

Välierä ja finaali pelattiin jaksopeleinä.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi