Superpesis


Konsta Hyötyläinen IPV:n riveihin


IPV on hankkinut kaksi seuraavaa kautta kattavalla sopimuksella Kouvolan Pallonlyöjissä viime kaudet pelanneen Konsta Hyötyläisen.

Hyötyläinen, 23, on Juvan Nuoriso-Pesiksen kasvatti, joka on pelannut Kouvolassa vuodesta 2013 lähtien. Superpesiksen runkosarjassa pelejä on kertynyt 134 lyötyjen saldolla 1+50=51, 26 tuodulla juoksulla ja 250 kärkilyönnillä.

- Kouvolassa tuli aika pitkään oltua ja halusin nähdä vähän toisenlaista toimintakulttuuria. Imatralta löytyi itselleni sopivin ja mielenkiintoisin paketti niin oman roolini, sijainnin kuin joukkueen rakenteen kannalta. Tuo kokonaisuus alkoi heti neuvottelujen alusta lähtien kiinnostamaan ja siitä juttu lähti hyvin kulkemaan kohti sopimusta, Hyötyläinen kertoo.

Kouvolassa Hyötyläinen on pelannut ulkona kolmosvahtina ja sisällä kakkoskärjen vaihtajana. Etenkin jälkimmäisen roolin suhteen nuorukaisella on odotuksia.

- Sisäpelivastuu kiehtoo. Viihdyin Kouvolassa hyvin ja asiat hoidettiin hienosti, mutta isomman roolin kaipuu etenkin sisällä on olemassa. Haluan ottaa enemmän vastuuta ja katsoa mihin rahkeet riittävät. Sen perässä tässä ollaan.

Liikuntatieteellisessä Jyväskylässä kolmatta vuotta opiskeleva Hyötyläinen on pystynyt yhdistämään huippu-urheilun ja opiskelun tehokkaasti. Monipuolinen liikunta ja toisten urheilijoiden kautta syntyvä motivoiva ympäristö antavat mahdollisuuksia henkilökohtaiselle kehittymiselle.

- Ne yhdistyvät luontevasti. Vähän pitää tietysti kroppaa ja vireystilaa kuunnella, kun meillä saattaa olla useita tunteja päivässä liikuntaa, mutta toisaalta olen pystynyt monipuolisesti tekemään erilaisia asioita ja se on vienyt minua urheilijana eteenpäin.

Päättyneellä kaudella Hyötyläinen pelasi kaikki 32 ottelua runkosarjassa lyöden 0+19 juoksua, tuoden viisi juoksua ja keräten 81 kärkilyöntiä. Pudotuspeleissä 12 ottelua tuotti kaksi lyötyä juoksua (0+2) sekä 35 kärkilyöntiä.

Tärkeintä iloiselle savolaiselle oli kuitenkin suotuisa terveystilanne. Parilla edelliskaudella pelejä jäi väliin vammojen takia, mutta kesällä 2018 nuo ongelmat loistivat poissaolollaan.

- Tämä oli ehjä kausi, ja ehkä myös tasapainoisin tähän saakka. Suorittaminen oli aika tasaista ja olen päällisin puolin ihan tyytyväinen. Ehkä sieltä jäi terävin piikki puuttumaan, jotta olisin pystynyt ulosmittaamaan kaiken potentiaalin. Siitä on hyvä lähteä Imatralla parantamaan.

Sopimustilanne

Jere Dahlström (2019)
Konsta Hyötyläinen (2020)
Mikko Kosonen (2020)
Ville-Markus Kosonen (2020)
Konsta Kurikka (2019)
Veeti Lankinen (2020)
Juuso Lattu (2019)
Jarkko Matikka (2019, optio 2020)
Nino Muuruvirta (2019)
Teemu Nurmio (2020)
Sami Partanen (2019)
Miitri Pesonen (2020)
Joona Sikiö (2019, optio 2020)
Rasmus Surakka (2020)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi