Superpesis


Tallinnan ottelun kenttä vaihtuu


Tallinnassa 8.6.2019 pelattavan miesten Superpesiksen ottelu IPV-Hyvinkää vaihtaa kenttää. Ottelu pelataan Hiiu Stadionilla.

Kentän vaihdon syynä on jalkapallon EM-karsintaottelu Viro – Pohjois-Irlanti, joka pelataan samana päivänä klo 19.00.

Pelipaikaksi alun perin varattu Sportland Arena sijaitsee Viron jalkapallomaajoukkueen käyttämän A. Le Coq Arenan vieressä ja UEFA:n sääntöjen mukaan ottelualueella ei voi samanaikaisesti järjestää muita tapahtumia.

Ottelun järjestelyissä mukana oleva Saarikoski Travelsin myynti-ja tuotepäällikkö Juha Saarikoski löysi nopeasti kontaktiensa kautta uuden pelipaikan, joka mahdollistaa ottelun pelaamisen suunniteltuna ajankohtana.

- UEFA:n sääntöjen mukaan 24 tuntia ennen maaottelua alueella ei voi mitään muita tapahtumia järjestää, joten meillä ei ollut vaihtoehtoja. Viro ei päässyt itse vaikuttamaan pelipäivään, vaan ottelupäivä tuli annettuna, Saarikoski kertoo.

- He tarjosivat meille uutta pelipäivää, mutta lähimmät viikonloput eivät olleet mahdollisia. Viikkoa ennen on koulujen päättäjäiset ja viikkoa myöhemmin Imatralla Imatranajot, Saarikoski jatkaa.

Hiiu Stadionille mahtuu 1400 katsojaa. Viron pääsarjassa jalkapalloa pelaava JK Nõmme Kalju käyttää sitä kotikenttänään. Etäisyys satamaan on noin 10 kilometriä ja sinne pääsee sujuvasti julkisen liikenteen avulla. Matkapaketin ostaneille kuljetus kaupungista kentälle sisältyy paketin hintaan.

Urheilullisesti Hiiu Stadion tuo alkuperäiseen pelipaikkaan verrattuna kannattajia miellyttäviä mahdollisuuksia. Sportland Arenan ahdas ja aidattu alue vaihtuu avaraan kenttään.

- Pesäpallolle on hienoa, että kenttä on joka puolelta auki ja läpilyönneille on tilaa ihan eri tavalla. Sportlandilla ei olisi lyöty läpi mistään kohtaa kenttää. Urheilullisesti tämä ratkaisu on ehdottomasti parempi, Saarikoski kertoo.

Myynnissä alkusyksystä olleet ennakkoliput toimivat otteluun sellaisenaan. Pelipaikan muutoksella ei ole myöskään vaikutusta Saarikoski Travelsin myymiin matkapaketteihin.

Lisätietoja Tallinnan ottelusta IPV:n verkkosivuilta ja matkapaketeista Saarikoski Travelsin sivuilta.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi