Superpesis


IPV kaatoi Kouvolan toistamiseen


Halli-SM alkoi Aviasport Areenalla Imatralla IPV:n osalta voitokkaasti. Viime kauden hopeajoukkue KPL kaatui kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1 (2-6, 3-2).

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Avausjaksolla IPV sai lupaavan alun sisällä, mutta orastava hurmos tyrehtyi nopeasti ja sen jälkeen KPL vei jakson selvin luvuin 2-6. Vieraat löivät laadukkaasti, mutta myös IPV:n räpyläpelaamisessa oli toivomisen varaa. Pelitapahtumiin nähden lukemat olivat turhan suuret.

- Hyvä lähtö ja heti ekassa vuorossa tilanne päälle, mutta äijämäisys puuttui. Oli paikkaa laittaa palloa väliin, mutta pikkunapsu jäi puuttumaan. Sen alun jälkeen kentällemenot olivat vaikeita ja samalla puuttui sitten rohkeus pelata ulkona. Toki kaveri kyllä löikin hyvin, pelinjohtaja Jyrki Valle kommentoi.

Toisella jaksolla IPV nosti selvästi tasoaan ja palasi kahden viikon takaisesta tuttuun rytmiin. Ulkona räpylä piti erinomaisesti ja sisälläkin tehoja tuli riittävästi jaksovoittoon.

- Selvä ryhtiliike tauon jälkeen. Teemu Nurmio tuli siihen hommaan etenemään mitä odotettiin. Juuso Lattu, Konsta Hyötyläinen ja Sami Partanen rakentelivat tilannetta. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että taso nousi pelin edetessä ja jänne kesti toisen jakson johtoasemassa pelata omalla tasolla.

Kotiutuslyöntikisa oli nopeasti taputeltu. Kouvola epäonnistui kaikilla viidellä parilla ja vastaavasti IPV tasoittavallaan iski heti ensimmäisellä Partasen toimesta Nurmion kotiin. Tämä suoritus sinetöi IPV:lle alkulohkon sarjataulukkoon kaksi pistettä.

Tehomiehiä sunnuntaina olivat kaksi juoksua tuonut Nurmio sekä tehot 1/1 saalistaneet Partanen ja Konsta Kurikka. Latulle kirjattiin kärkilyönnit 6/6, Hyötyläiselle 5/7 ja Partaselle 6/8.

Voiton arvoa nostaa sekin, että lyöjätykki Jere Dahlström oli kokoonpanosta sivussa flunssan vuoksi.

- Yksi iso syömähammas oli poissa, mutta se avaa aina muille roolia. Me tarvitaan muitakin kuin Jere ja Sami. Jos halutaan menestyä, niin esimerkiksi Kurikka, Kosonen ja (Arttu) Vilander ovat siinä tilanteessa, että heidänkin pitää onnistua. Tänään he olivat hyviä.

Halli-SM alkulohko jatkuu, tai oikeastaan huipentuu, kahden viikon päästä Imatralla, kun IPV kohtaa Kankaanpään sekä Hyvinkään. Lohkosta vain voittaja etenee maaliskuussa Kuopiossa pelattavaan lopputurnaukseen.

- Tässä yhteydessä on hyvä harjoitella valmistautumista ja oikeanlaista päivärytmiä. Joukkue kokoontuu perjantaina ja pelaa lauantaina sekä sunnuntaina. Meillä on kesälläkin tuplapelejä, jolloin palauttavat ja valmistavat harjoitteet ovat avainasemassa. Tämä viikonloppu on hyvää harjoittelua myös siltä osin, Valle päättää.

Sami Partasen haastattelu (Youtube)

Tilastot (Pesislive)

Kokoonpano

1.Jarkko Matikka
2.Teemu Nurmio
3.Juuso Lattu
4.Sami Partanen
5.Konsta Kurikka
6.Mikko Kosonen
7.Arttu Vilander
8.Joona Sikiö
9. Jussi Hurskainen
10.Konsta Hyötyläinen
11.Miitri Pesonen
12.Veeti Lankinen

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi