Superpesis


Kiteeltä avauspiste mutta ei voittoa


IPV avasi pistetilinsä kauden toisessa ottelussa. Kiteeltä tarttui avausjakson voitolla mukaan yksi piste, mutta omat hölmöilyt veivät mahdollisuuden voittoon.

Ottelu

11.5.2019 KiPa - IPV (Superpesis, runkosarja)

Tulos

2-1 (1-4, 4-3, 3-2)

Aloituskokoonpano

1. Matikka, 2. Nurmio, 3. Hyötyläinen, 4. Partanen, 5. Kurikka, 6. Kosonen, 7. Hurskainen, 8. Sikiö, 9. Pesonen, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Vilander

IPV:n tehomiehet

Dahlström 5/0, Hurskainen 2/0, Nurmio 1+0/3, Hyötyläinen 0/2, Kosonen 0/2

Juoksukooste (Youtube)

Ottelun kulku

1.jakso

Molempien joukkueiden sisäpeli oli varsin nuhaista kolme ensimmäistä vuoroparia. IPV onnistui toisella sisävuorollaan Jere Dahlströmin kotiutuksella juoksutilin avaamaan, mutta kunnolla peli vapautui vasta jakson lopulla parin hienon yksilösuorituksen kautta.

Kolmannen tasoittavalla Teemu Nurmio nappasi näyttävän syöksykopin ja päätti Kiteen hyökkäyksen. Sama herra asteli neljännen aloittavalla toisena lyömään tyhjään kenttään ja painoi kauniilla pystymailalyönnillä pallon kakkospuolen lumikasojen taakse juosten kunnarin.

IPV sai Nurmion onnistumisesta hengen päälle ja lopullisen ratkaisun jaksolle löi Dahlström kovalla kakkosrajaleikkurilla. Kotiin ehtivät Nurmio ja Konsta Hyötyläinen. Imatralaisille hyvin tuttu Ville Liukku kavensi vielä tasoittavalla lukemiksi 1-4, mutta takaa-ajo jäi kiteeläisillä telineisiin.

2.jakso

Sisäpeli ei vapautunut toisella jaksolla kunnolla. Tilanteita syntyi, mutta viimeistään kotiutustilanteissa tuli nukahduksia tai muita virheitä, jotka tyrehdyttivät hyökkäykset. Kiteellä ei kulkenut juurikaan paremmin, mutta yhdellä vuorolla tuhoa tuli neljän juoksun arvosta. Kolmannen aloittavalla Hannes Pekkinen ja Samu-Kalle Varonen löivät merkkaamattomilla pallon väliin ja siitä kotijoukkue sai hengen päälle.

IPV pystyi rakentamaan kolmannen tasoittavalla Dahlströmille pesät täyteen, mutta tilanne kuivui omiin virheisiin nopeasti.

Neljännen tasoittavalla IPV:ltä vaadittiin neljä juoksua varsinaisen peliajan voittoon. Dahlström suoritti tehtävänsä ajolähdössä kotiuttamalla yksittäisillä lyönneillä Jarkko Matikan ja Nurmion. Pakkotilanteessa Miitri Pesonen onnistui vielä kavennuksessa 4-3, mutta samasta tilanteesta syntyi jakson päättänyt kolmas palo.

Supervuoro

IPV:n ykköstykistö sai tilanteen päälle, mutta ei onnistunut kotiutuksessa. Jussi Hurskainen häntäpäästä puolestaan onnistui ja vei yhden lyönnin juoksulla IPV:n 0-2 johtoon koppari Samu-Kalle Varosen räpellettyä pallon kanssa.

Tässä kohtaa IPV oli vahvasti voiton syrjässä kiinni, mutta ei se kuitenkaan riittänyt. Kitee paineli 3-2 voittoon ja kahteen pisteeseen ottelussa, jossa molempien suoritustaso niin sisällä kuin ulkona jätti rutkasti toivomisen varaa.

Ottelun ratkaisu

Virheitä tuli etenkin sisäpelissä niin paljon, ettei Kiteeltä juuri enempää ansaittu. Mahdollisuus tilanteiden puolesta puhtaaseen voittoon oli olemassa hivenen järkevämmällä pelaamisella.

Tähtipelaaja

Teemu Nurmio herätti avausjaksolla joukkueen tärkeällä syöksykopilla ja seuraavan sisävuoron kunnarilla eloon tuoden avausjakson IPV:lle selvästi.

Muuta

Kausi alkoi kahdella vieraspelillä, joista saldona oli yksi piste. Ensi viikolla IPV pelaa kahdesti kotona.

Tulevat ottelut

Ensi viikolla Superpesis palaa Ukonniemeen. Edessä on kaksi kovaa kotiottelua.

16.5.2019 klo 18.00 IPV - Seinäjoki (kotiavaus!)
19.5.2019 klo 17.00 IPV - Sotkamo

Pääsyliput ennakkoon ipv.fi/redskauppa.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi