Superpesis


Sunnuntaina tanssit Pattijoella


IPV:n vieraskiertueen viimeinen osa nähdään sunnuntaina. Vastaan asettuu klo 17 alkavassa ottelussa kovavireinen Pattijoki.

Mitä?

IPV on tutustunut perjantaista lähtien pohjoisemman Suomen ilmapiiriin Oulun ympäristössä. Lauantaina tarttui matkaan kaksi pistettä Kempelettä vastaan ja sunnuntaina vuorossa on Raahe.

Sarjataulukko

9.   Imatra 11 (74-122)
--
11. Pattijoki 10 (50-74)

Monelta?

Sunnuntaina 16.6.2019 klo 17.00

Edelliset kohtaamiset

18.5.2019 IPV - Pattijoki 0-2
19.6.2019 Pattijoki - IPV 1-0

Viime vuonna pisteet keskinäisistä kirjattiin Pattijoelle 5-0. Joukkueet eivät kohdanneet jatkosarjassa, sillä joukkueet päätyivät alkusarjan jälkeen eri puoliskoille sarjataulukkoa.

Lähtökohdat : Pattijoen Urheilijat

Pattijoen taustatarina on hyvin samankaltainen kuin vuosi sitten. Topi Kosonen, Timo Kallio, Jari Törmänen ja kumppanit pitävät paatin hyvässä vauhdissa ja tähtäimessä ovat sijat aivan terävimmän kärjen takana.

Pelinjohtajaksi Pattijoki hankki tälle kaudelle vuosia Vimpelissä vaikuttaneen ja viimeisimmäksi Lapualla naisten puolella nähdyn Jussi Haapakosken. Kahden perinteisen menestysorganisaation jälkeen paluu miesten Superpesikseen oli hänelle tyly, sillä joukkue otti avauskierroksilla turpaan jatkuvasti.

Pattijoki aloitti kauden peräti kuudella perättäisellä tappiolla. Tuon ajanjakson aikana tilille ei tarttunut edes yksittäisiä jaksopisteitä, vaan saldo oli synkkä nolla.

Pattijokelaiset eivät tilannetta kuitenkaan säikähtäneet, vaan kokoonpanon laadun muistaen joukkue sai aikaa ja käänsi kurssinsa täysin. Viimeiset neljä kierrosta ovat tuottaneet neljä voittoa ja 10 pistettä 12 mahdollisesta. Tämän voittoputken aikana vastassa ei toki ole ollut sarjan kärkiryhmiä, mutta nelikon Kankaanpää, Alajärvi, Siilinjärvi ja Kempele jättäminen ilman pisteitä on keskiryhmässä erittäin kovaa valuuttaa. Samojen haasteiden kanssa painii myös IPV.

Pelaajistossa jo mainittujen herrojen lisäksi kannattaa mainita pari vuotta IPV:n kapteenina nähty Miikka Matikka, joka on palannut pelikentille vahvasti talvisen vakavan loukkaantumisen jälkeen.

Lähtökohdat : IPV

Lauantaina Kempelettä vastaan avausjakso oli vaikea etenkin kun yhdessä vuorossa tuli tukkaan 10 juoksun verran. Joukkue osoitti kuitenkin vahvaa selkärankaa nousten tauon jälkeen pelin päälle laittamalla ulkopelin kuntoon. Lopulta kaksi pistettä matkaa Imatralle supervuoron jälkeen 1-2.

Lauantaisen voiton luulisi vapauttavan joukkueen tekemistä myös Pattijoella. Mikäli ulkopeli pysyy sillä tasolla mitä se oli toisen jakson alusta lukien, niin IPV pystyy takuulla taistelemaan otteluvoitosta. Sisäpeli ei lauantaina ollut erityisen rentoa missään kohtaa, mutta riittävää. Sille puolelle tarvitaan lisää onnistumisia ja pelin avaavia suorituksia.

Joukkueen kokoonpano saattaa vielä elää ennen ottelun alkua riippuen aamuharjoituksista ja palautumisesta raskaan lauantaiottelun jälkeen. Lähtökohta oli, että kokoonpanoon ei tule muutoksia, mutta tilanne siis selviää myöhemmin päivällä.

Seuraa häntä : Joona Sikiö

Kempeleellä kakkospalkinnon pokanneelle lukkarille Pattijoki tarjoaa mielenkiintoisen haasteen. Vastapuolella palloa nostelee lukkarilegenda Topi Kosonen ja se tarjoaa rehellisen vertailukohdan sille millä tasolla Sikiö tällä hetkellä menee verrattuna absoluuttiseen huippuun.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi