Superpesis


Juuso Lattu jatkaa IPV:ssä kauden 2020


IPV:n vaihtaja-etenijä Juuso Lattu on solminut kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen.

Latun jatkosopimus julkaistiin videohaastattelun muodossa IPV:n Youtube-kanavalla. Videon löydät täältä.

Kuluvalla kaudella Lattu on pelannut jokerina kahta ottelua lukuun ottamatta. Pelejä on kertynyt 22, joissa hän on kirjauttanut roolissaan kovat lukemat.

Lyödyt : 1+2=3
Tuodut : 36 (joukkueen 1., Superpesiksen 11.)
Kärkilyönnit : 128 (joukkueen 2., Superpesiksen 10.)

Lattu on pelannut koko uransa IPV:ssä ja pelejä miesten Superpesiksessä on takana nyt 82. Lisäksi hän edusti punaisia Ykköspesiksessä 95 ottelua. Lattu valittiin vuonna 2018 miesten Itä-Länteen. Hän kertoo, ettei jatkosopimuspäätöksen tekeminen ollut helppoa, sillä kyselyjä tuli muualtakin.

- Sopimuksen tekeminen sopi tähän elämäntilanteeseen. Voin sanoa rehellisesti, että oli aika vaikea päätös. Asia ei täysin selvä ollut neuvotteluiden käydessä, mutta nyt tilanne oli sellainen, että oli oikea aika olla täällä vielä vuosi, Lattu kertoo.

- Minulla on tavoitteena joka vuosi parantaa jollain osa-alueella pelaamista. Ykköstilanteen purkaminen on mennyt prosentuaalisesti eteenpäin ja mikä tärkeintä, olen pysynyt terveenä.

Hän kertoo, että jatkosopimuksen taustalla oli myös pelillisiä syitä. Tälle kaudelle ykköskärkeen uusina miehinä Kouvolasta tulleet Teemu Nurmio ja Konsta Hyötyläinen sekä ykköskärjen kotiuttaja-vaihtaja Sami Partanen ovat tuoneet uusia virikkeitä.

- Vieläkään ei ole peli valmista. Pikkuhiljaa alamme tuntemaan toisemme. Se on niin tärkeää tässä lajissa ymmärtää mitä toinen osaa ja mihin se pystyy.

- Yksi isoista syistä jatkamiselle olivat Nurmion ja Hyötyläisen sopimukset ensi kaudelle. En näe, että olen heidän kanssaan vielä valmis. Ei olla pystytty näyttämään vielä yhdessä kaikkea mitä osataan.

IPV:n kausi on ollut odotuksiin nähden nihkeä, vaikka joukkue yhä on tiukasti mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Lattu myöntää vaikeudet ja tunnustaa, että tekemisessä on sarjan kärkijoukkueisiin vielä eroa.

- Eihän se miltään hirveän hyvältä ole näyttänyt. Ailahtelua ja aika todella heikosti ollaan ajoittain pelattu. Meillä on ollut todella vaikeaa tuolla kentällä ja arjessa, kun peli ei ole kulkenut, mutta ei olla missään vaiheessa laitettu päätä pensaaseen. Meillä on yhä silti hyvät mahdollisuudet kahdeksan joukkoon.

Latun jatkamisen yksi suuri mahdollistaja on kummiyritys Bar Q, joka omalla panoksellaan auttoi jatkosopimuksen tekemisessä. Yrittäjä Jani Isotalo kertoo, että Lattu on luonteeltaan pelaaja, jonka uran vaiheissa on ollut hienoa olla mukana.

- Ollaan pyritty tukemaan kaupungin urheilua ja erityisesti sellaista kärkiurheilua, mitä ihmiset seuraa paljon. Aina pitää yrittää etsiä joukkueista sellaisia mediaseksikkäitä persoonia, jotka sopivat meidän profiiliin. Pitää olla riittävästi särmää, rentoutta ja lahjakkuutta, Isotalo listaa.

- Ensi kausi taitaa olla neljäs, kun ollaan Juuson kummiyritys. Hän on sellainen rento ja välitön. Helposti voi nuorella kaverilla lirahtaa, kun tulee menestystä. Kun pysyy samanlaisena kuin aiemmin, niin se on tärkeä osa persoonaa. Hän on perusjätkä kaikille ihmisille.

IPV:n sopimustilanne 2020

Konsta Hyötyläinen
Mikko Kosonen
Ville-Markus Kosonen
Veeti Lankinen
Juuso Lattu
Teemu Nurmio
Sami Partanen
Miitri Pesonen
Joona Sikiö
Rasmus Surakka

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi