Superpesis


Vaikeuksien kautta voitto Siilinjärveltä


IPV oli torstaina vastaantulija avausjakson Siilinjärvellä, mutta sai ulkopelin juonesta toisella puolikkaalla kiinni ja paineli supervuoron kautta tärkeään voittoon 1-2 (9-4, 1-6, 0-1).

Ottelu

8.8.2019 Siilinjärvi - IPV (Superpesis, runkosarja)

Tulos

1-2 (9-4, 1-6, 0-1)

Tehomiehet

Dahlström 4/0, Kurikka 1+2/2, Lattu 0/4, Nurmio 1+0/2, Partanen 2/0, Muuruvirta 2/0

Juoksukooste (Youtube)

Aloituskokoonpano

1. Nurmio, 2. Hyötyläinen, 3. Kurikka, 4. Partanen, 5. Vilander, 6. Matikka, 7. Sikiö, 8. Kosonen, 9. Pesonen, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Muuruvirta

Ottelun kulku

1.jakso

Sysimustalla avausjaksolla pöperöt paloivat pohjaan kahdesta syystä. Ensimmäisen aloittavalla niin Jere Dahlström kuin Sami Partanen pääsivät yrittämään ajolähdöissä avausjuoksua, mutta se jäi syntymällä. Ulkovuoro alkoi lupaavasti, kunnes IPV heitti itse pallon Mantun monttuun ja sillä SiiPe toi avausjuoksun sekä sai kolmostilanteen, joka johti Kimmo Lukkarin lyömään 2-0 juoksuun.

SiiPen toivoma hurmos ei taittunut edes toisen aloittavalla, jolloin Teemu Nurmio löi nollatilanteessa pallon Mantun monttuun ja kiersi kunnarin. Hetkeä myöhemmin Dahlström löi Latun sisään ja tilanne oli jo lupaavasti 2-2, mutta pahin oli vielä tulossa.

Nurmion kunnari (Youtube)

Teemu Kinnunen löi palottomassa ajossa 3-2. Mikko Hakomäki löi pallon monttuun tuloksella 1+1. Kakkosjatke oli houkuttelevan tyhjä ja sinne numerolla yhdeksän pelannut Hakomäki pallon onnistui saamaan. Tähän päälle SiiPe teki vielä pari ja lukemiksi kirjattiin murskaavasti 7-2.

Dahlstöm löi kolmannessa vuorossa kaksi SiiPen kahta vastaan. Neljännen aloittavalla kiri jäi telineisiin. Neljällä lyöjällä kaksi paloa ja se tarkoittaa viiden juoksun takaa-ajotilanteessa yhtä kuin jaksotaukoa.

2.jakso

Toinen jakso alkoi hieman samanlaisissa tunnelmissa kuin avausjakso. Toi Toivanen löi illan kolmannensa siirtämällä kotijoukkueen heti 1-0 johtoon. IPV sai tasoittavallaan pari ajolähtöä ilman onnistumisia. Tekemisestä puuttui henki ja isot suoritukset.

Toisesta vuoroparista lähtien ottelun suunta muuttui. IPV pelasi ensin ensimmäisen nollavuoronsa ulkona ja sisällä Konsta Kurikka napautti pallon pompun kautta yli kopparin ja siitä nuorelle herralle saldo 1+2 sekä IPV:lle 1-3 johto.

Kurikan kunnari (Youtube)

Myös kolmannen vuoroparin IPV selvisi ulkona ilman takaiskuja. Sisävuorolla Dahlström löi yhden ja Partanen kaksi.

Partasen lyöntivuoro (Youtube)

Kun neljännen aloittavakin sujui ilman takaiskuja, niin jaksovoitto kirjattiin 1-6. Ilahduttavinta oli se, että IPV pelasi kolme ulkovuoroa putkeen nollilla ja sai tapettua SiiPen hurmostilan.

Supervuoro

Supervuorossa SiiPe pysyi aisoissa yhtä kahden palon ajoa lukuun ottamatta. Tasoittavalla IPV oli jo selkä seinää vasten kahdella palolla, mutta tuolloin astui estradille Arttu Vilander, joka kahden palon ajossa löi ykkösrajanäpyn ja kotiin ehti Juuso Lattu. Näin elintärkeät kaksi pinnaa lähtivät Imatralle.

Ottelun ratkaisu

IPV oli koko avausjakson vastaantulija ja SiiPe löi hurmokseen päästyään todella laajasti pitkin kenttää, eikä IPV pystynyt voittavilla ulkopelisuorituksilla sitä kelkkaa pysäyttämään.

Toinen jakso käynnistyi samassa hengessä, mutta Konsta Kurikan läpilyönnin ja kolmen ulkona pidetyn nollavuoron jälkeen IPV otti hallinnan ja vei lopulta tauon jälkeisten tapahtumien valossa ansaitun voiton.

Tähtipelaaja

Teemu Nurmion tilastorivi on komeaa katsottavaa. Yksi kunnari, kaksi tuotua ja kärkilyönnit 11/12. Numero ykköseltä kerrassaan onnistunut ottelu.

Muuta

Pudotuspelitilanne jatkuu mielenkiintoisena. IPV nappasi siis kaksi pistettä ja nousi pudotuspelipaikalle, mutta Kiteellä on ottelu vähemmän pelattuna.

8. IPV 33 (2 jäljellä)
---
9. Kitee 32 (3 jäljellä)
10. Kankaanpää 31 (2 jäljellä)

Kitee kohtaa vieraskentällä perjantaina Joensuun ja sunnuntaina yksi joukkueista tippunee kelkasta, kun Kankaanpää ja Kitee kohtaavat. Kotijoukkue Kankaanpäälle kelpaa tuosta illasta vain kolme pistettä unelmien ylläpitämiseen.

Runkosarjan loppuohjelma

SU 11.8.2019 klo 17.00 IPV - Hyvinkää
TI 13.8.2019 klo 17.30 Kouvola - IPV

Runkosarjaa on kaksi kierrosta jäljellä. IPV:llä on sunnuntaina varmuudella valtavat panokset pöydässä. Tiistain ottelun merkitys on selvillä vasta myöhään sunnuntai-iltana.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi