Superpesis

IPV nousi haudan partaalta voittoon

Liki täydet kaksi jaksoa kynsien pureskelua ja hermoilua katsomossa päättyi valtaisaan riemuun, kun IPV nousi toisen jakson lopulla peliin mukaan pakkotilanteessa ja kaatoi Hyvinkään 2-1 (1-7, 3-1, 2-0).

Ottelu

11.8.2019 IPV - Hyvinkää (Superpesis, runkosarja)

Tulos

2-1 (1-7, 3-1, 2-0)

Tehomiehet

Kurikka 1+1/2, Partanen 2/0, Nurmio 0/2

Juoksukooste (Youtube)

Aloituskokoonpano

1. Nurmio, 2. Hyötyläinen, 3. Kurikka, 4. Partanen, 5. Vilander, 6. Matikka, 7. Sikiö, 8. Kosonen, 9. Pesonen, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Muuruvirta

Ottelun kulku

1.jakso

Avausjakso ei IPV:n osakkeita pudotuspelitaistelussa nostanut. Hyvä ensimmäinen ulkovuoro, jossa Hyvinkää pysyi kurissa ja lupaavasti alkanut sisävuoro palottomalla ajolla kärjestä antoi toiveita lentävästä lähdöstä, mutta niin Jere Dahlström kuin Konsta Kurikka epäonnistuivat. Siitä lyöntijärjestys kyllä kelattiin loppuun, mutta kunnon tilaisuutta ei enää tullut.

Avausjakson askelmerkit löi Hyvinkää toisella sisävuorollaan. IPV ei saanut vaihtolyöntejä kuriin ja kotiutuspaikoissa lyönti oli kuivakkaa. Lukemat 0-4 viimeisteli Aleksanteri Haukka kunnarilla tyhjään kenttään.

Tuon tyrmäyksen jälkeen IPV:n sisäpeli oli hyvin vaikeaa, kun Hyvinkää vastaavasti omilla vuoroillaan jatkoi hurmiollista sisäpeliä. Punaisten ainoan juoksun ja laihan lohdun löi Kurikka täräyttämällä neljännen tasoittavalla kunnarin kakkospuolelta tyhjään kenttään. Pallo pomppi tällä kertaa onnekkaasti pitkin katsomorakenteita antaen riittävästi aikaa pesien kiertämiseen.

Kurikan kunnari (Youtube)

2.jakso

Toinen jakso oli tarkkaa ulkopeliä molemmin puolin ja ainakin kotijoukkueen osalta nihkeää sisäpeliä. Vapauttavia suorituksia ei tahtonut tulla, ja paloja oli usein nopeasti taululla.

Ensimmäisen tasoittavalla Kalle-Tapio Huusko lyö pallon tyylikkäästi väliin ja tuo 0-1 johto kesti aina neljänteen vuoroon saakka, jolloin IPV sai kaivattuja onnistumisia mailan varressa. Ensin Kurikka löi pallon väliin ja kotiin ehti Nurmio. Sitten Partanen löi pallon kakkosjatkeelle ja kotiin ehti Nino Muuruvirta. Hyvän sisävuoron kruunasi Jarkko Matikka lyömällä ajolähdössä pallon vastustamattomasti kakkosjatkeelle.

Neljännen tasoittavalle siirryttiin tilanteessa, jossa Hyvinkää sai IPV:n näkövinkkelistä tehdä korkeintaan yhden juoksun. Tämän paineen terästäytynyt ulkokenttä kesti erinomaisesti ja ratkaisu siirtyi supervuoroon.

Supervuoro

IPV:n toisen jakson lopun hurmos kantoi loppuun saakka. Partanen ja Arttu Vilander löivät kotijoukkueen hurmoksellisen hienon kotiyleisön edessä aloittavalla 2-0 johtoon, ja ulkopeli piti kovassa hermopaineessa loistavasti. Näin IPV pokkasi kauden tärkeimmän voiton tähän saakka jaksoin 2-1.

Lehdistötilaisuus (Youtube)

Ottelun ratkaisu

Liki koko ottelun vaivannut käsijarru poistui yhdessä vuoroparissa ja IPV oli sen jälkeen pitelemätön. Ottelu panos kenties näkyi sitä ennen hermostuneisuutena, mutta kun peli vapautui, niin Hyvinkäästä ei enää pysäyttäjäksi ollut.

Jarkko Matikan haastattelu (Youtube)

Tähtipelaaja

Konsta Kurikka teki teki huikeita suorituksia sisällä sekä ulkona ja oli yksi voiton takuumiehistä.

Muuta

Pudotuspelitilanne muuttui sunnuntaina kenties vieläkin mielenkiintoisemmaksi. Päätöskierroksella siitä taistelee kolme joukkuetta liki rinta rinnan.

8. IPV 35
--
9. Kitee 35
10. Kankaanpää 33

IPV etenee pudotuspeleihin mikäli voittaa kolmella pisteellä.

Myös kaksi pistettä riittää pudotuspeleihin, mikäli Kitee ei saa omasta ottelustaan kahta enempää.

Kankaanpää häviää voittojen vertailussa niin IPV:lle kuin Kiteelle. Eli Kankaanpään täytyy voittaa kolmella pisteellä päätöskierroksella, ja samaan aikaan IPV:n ja Kiteen jäädä täysin ilman pisteitä. Tällä erää siis näyttää siltä, että IPV ja Kitee ratkovat viimeisen pudotuspelipaikan.

Runkosarjan loppuohjelma

TI 13.8.2019 klo 17.30 Kouvola - IPV

Viimeisellä kierroksella IPV:n tie vie Kaakonkulman kohtaamiseen Kouvolaan. Panoksena on pudotuspelipaikka.