Superpesis


Eddie Edwards koehyppääjäksi Lunta Tupaan IV tapahtumaan


Kotka laskeutuu heinäkuussa Imatralle. Ukonniemen pesäpallostadionilla 1.7.2020 järjestettävä Lunta Tupaan IV tapahtumaa saa nimekkään vieraan. Mäkikilpailun koehyppääjäksi on kiinnitetty olympiakävijä Eddie ”The Eagle” Edwards.

Lunta Tupaan IV on yhdistetyn kilpailu, joka käydään Superpesisottelun Imatra – Vimpeli yhteydessä. Kilpailussa on mukana Suomen yhdistetyn maajoukkue kokonaisuudessaan. Mäkikilpailu käydään K12 mäessä, jonka alastulorinne lumetetaan ja vauhtimäkeen tulee muovilatu. Hiihto-osuus suoritetaan rullilla Ukonniemen rullahiihtoradalla.

Eddie Edwards (56) on ensimmäinen Iso-Britanniaa olympialaisissa edustanut mäkihyppääjä. Hän edusti maataan ensimmäisen kerran 1987 MM-kisoissa ja oli mukana Calgaryn talviolympialaisissa 1988. Calgaryssa hän sijoittui sekä suurmäen että normaalimäen kilpailussa viimeiseksi.

Edwards yritti vielä kolmiin seuraaviin olympialaisiin, 1992 Albertvilleen, 1994 Lillehammeriin ja 1998 Naganoon, mutta ei onnistunut karsimaan tietään niihin.

Eddie Edwards on innoissaan heinäkuussa Imatralla hypättävästä kilpailusta ja mahdollisuudesta osallistua tapahtumaan.

- Odotan jo innolla, että pääsen jälleen Suomeen hyppäämään mäkeä. Toivottavasti muistan, kuinka se tehdään, kommentoi Edwards tulevaa tapahtumaa Imatralla

Edwardsin tarinasta on myös tehty elokuva, Eddie the Eagle, joka sai ensi-iltansa vuonna 2016.

Brittiläinen mäkikotka on myös julkaissut kirjan On the piste. Hän on vuonna 1991 levyttänyt lauluosuuden yhteistyössä Irwin Goodmanin ja Jussi Halmeen kappaleeseen Mun nimeni on Eetu. Levytys on käännösversio vuonna 1988 levytetystä alkuperäisversiosta Fly Eddie Fly-kappaleesta.

 

 

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com