Superpesis


MIESTEN SUPERPESIS VAUHTIIN 2.7. ALKAEN


NYT SE ON VARMAA. KAIKKI 14 JOUKKUETTA OVAT MUKANA, KUN MIESTEN SUPERPESISKAUSI KÄYNNISTYY 2. HEINÄKUUTA. PANOKSENA ON 97. SUOMEN MESTARUUS

Koronaviruspandemia toi superpesiskauden 2020 ylle pelkästään tummia pilviä, jotka ovat nyt häviämässä. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja PETRI PITKÄRANTA ei peittele tyytyväisyyttään liiton ja seurojen yhteisestä päätöksestä.

- Olen todella innoissani, kun olemme haastavan kevään jälkeen päässeet tähän pisteeseen. Seurojen kanssa on käyty tiivistä yhteydenpitoa, ja kaikki ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan sarjaan.

Päätökset eivät varmasti ole olleet kenellekään helppoja epävarmassa ajassa, jossa talous aiheuttaa huolta.

HALLITUKSEN TÄMÄNHETKISEN LINJAUKSEN MUKAISESTI [1] suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31.7.2020 asti.

Pitkäranta odottaa tulevia ratkaisuja, joilla on talouden näkökulmasta suuri merkitys urheilun toimijoille.

- Kuten ulkohuvipuistoissa, varmasti myös kesän urheilutapahtumissa olisi turvallisesti tilaa yli 500 katsojalle valtioneuvoston kriteerit - asiakasmäärien rajaaminen, turvaetäisyydet ja hygieniaohjeistukset - huomioon ottaen. Se on selvää, että vastuullisuuden huomioimme kaikissa tilanteissa ja odotamme yhä tarkkoja ohjeita aluehallintovirastoilta, Pitkäranta huomauttaa.

Pesäpalloliitto käy yhdessä seurojen kanssa läpi tarkemmat ohjeistukset ottelutapahtumien järjestämiseen, joukkuetoimintaan ja itse peliin liittyen. Urheiluyksikön johtaja MIKKO HUOTARI korostaa avoimuuden ja vuorovaikutuksen merkitystä kaikkiin suuntiin.

- Olemme käyneet niin seurojen kuin läheisimpien sidosryhmiemme kanssa aktiivista vuoropuhelua koko kevään ajan, ja jatkossa sen merkitys vain kasvaa. Meidän on yhdessä pidettävä huolta siitä, että kausi ja ottelutapahtumat viedään läpi vastuullisesti ja että viestimme toinen toisillemme avoimesti.

Pesäpallokausi käynnistyy heinäkuun alkuun mennessä kaikilla sarjatasoilla. Superpesiksen sarjajärjestelmät julkaistaan perjantaina ja otteluohjelmat ensi viikon aikana.

Kari-Pekka Tapanen kari.tapanen@gmail.com