Superpesis


Juho Toivola hakee isompaa roolia IPV:ssä


Juuri 30 vuotta täyttänyt kotiuttaja Juho Toivola valmistautuu ensimmäiseen kauteensa Imatralla

Juuri 30 vuotta täyttänyt kotiuttaja Juho Toivola valmistautuu ensimmäiseen kauteensa Imatralla. Hän tuli joukkueeseen isomman vastuun perässä ja odottaa kauden alkua kovasti.

Toivola pelasi viime kaudella neljännen kautensa Koskenkorvan Urheilijoiden riveissä. Viimeinen kausi ei sujunut yhtä hyvin, kuin edelliset.

-Viime kausi ja sitä edellinen kausi olivat tosiinsa verrattuina kuin yö ja päivä. Toissa kaudella joukkue sijoittui viidenneksi, mutta viime kaudella vältettiin juuri ja juuri karsinnat. Kausi 2019 oli vähän erilainen, kun oli loukkaantumisia ja lukkari vaihtui moneen kertaan. Siitä johtuen ulkopelissä oli aika paljon vaihtelua.

Toivola on viihtynyt hyvin Imatralla ja uudessa seurassaan.

-En kadu, että tein sopimuksen tänne. On ollut oikein mukavaa ja varmasti tulee olemaan jatkossakin. Täällä on hyvä meininki. Kaikilla halu mennä eteenpäin ja päästä pudotuspeleihin, johon joukkue ei ole nousun jälkeen yltänyt kertaakaan.

Tulevalla kaudella Toivolalta odotetaan paljon vastuuta kotiuttajana. Saappaat ovat isot Jere Dahlströmin jälkeen.

-Omilla vahvuuksilla lähden pelaamaan. En ole varmaan täysin Jeren tyylinen pelaaja. Meillä on joukkueessa myös muutama muu pelaaja, ketkä antavat tulitukea. Olen tainnut lyödä parhaana kautena 30 juoksua. Jos siihen saisi jo puoletkin lisää, niin sekin olisi jo kova sana. Olen kovasti treenannut, että tulisi läpimurtokausi. Kauden aikana tulee varmasti hyviä ja huonoja pelejä. Lähden hakemaan kuitenkin tasaista kautta, ettei tulisi hirveitä notkahduksia pelaamiseen. En olisi tullutkaan tänne, jos olisin tiennyt, etten saisi enemmän vastuuta ja roolia. Sitä haluan ja olen tullut hakemaankin.  On se sitten isompaa roolia takatilanteissa lyöjäjokerina tai ulkopeliä.  Koskenkorvalla olin vähän kakkosmiehenä jokeripaidassa. Se oli sitä pompun lyömistä ja kakkostilanteen vaihtamista. Olen sellainen pesismies, jolla on kova voittamisen halu. Olen myös kova tekemään hommia ja periksiantamaton.

Toivola on pelannut Superpesiksessä vuodesta 2008 lähtien. 12 vuoden ajalta on vaikea löytää yksittäisiä hyviä muistoja.

-Joka vuosi on tullut hyviä muistoja, että yksittäisiä on vaikea sanoa. Tietysti voidaan nostaa kausi 2015, kun olin pelaamatta koko kauden. Siinä oli kolme leikkausta. Kahdesti käsi ja kerran nilkka. Sitten pitkä kuntoutusprosessi. Sen jälkeen parhaat muistot, kun pääsi taas pelaamaan.

Toivola valmistui talvella fysioterapeutiksi. Hän suoritti opinnot Lappeenrannassa.

-Joulukuussa valmistuin neljä vuotta kestäneistä opinnoista. Loppuajan olin monitoimiryhmässä. Opinnot menivät mukavasti. Tykkäsin alueesta ja halusin tulla pelaamaankin tänne. Nyt en ole tehnyt fysioterapeutin hommia, vaan hierontahommia omalla toiminimellä. Pesäpallo on kuitenkin nyt ykkösprioriteetti, ja sen eteen tehdään kovasti hommia.

Poikkeuksellisena keväänä Toivola keskittyi harjoitteluun kotona. Tulevaa kautta odotetaan jo kovasti.

-Tyttökaverin luona asustelin Jyväskylässä. Kotona pääsi treenaamaan paremmin, kun punttisalit ja muut liikuntapaikat menivät kiinni. Siinä meni oikeastaan kevään aika ja alkuvuosi. Kovasti olen odotellut kesää ja pelien alkamista. Superpesiksen alkaminen 2.heinäkuuta on se maali, joka lähestyy koko ajan. Jossain vaiheessa keväällä tuntui, että pelataanko tänä vuonna ollenkaan. Koko ajan toivoi, että rajoitukset ja taudin luonne höllentyisivät ja päästäisiin pelaamaan. Pari viikkoa vielä, sitten on kovaa menoa!

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com