Superpesis


Ville Hämäläinen valmis kauteen - loukkaantuminen taakse jäänyt vaiva


31-vuotias Ville Hämäläinen saapui täksi kaudeksi Imatralle Kiteen Pallosta. Pitkän uran Kiteellä tehneellä Hämäläisellä on ollut loukkaantumishuolia.

31-vuotias Ville Hämäläinen saapui täksi kaudeksi Imatralle Kiteen Pallosta. Pitkän uran Kiteellä tehneellä Hämäläisellä on ollut loukkaantumishuolia. Niistä ollaan kuitenkin nyt parannuttu ja etenijänä pelannut Hämäläinen pystyy osallistumaan myös sisäpeliin. Ulkopeliin hän tuo monipuolisuutta.

Hämäläinen on pelannut Superpesiksessä kesästä 2007 lähtien pitäen tauon kaudella 2017. Pitkästä urastaan huolimatta hän on edustanut kaikki aikaisemmat kaudet Kiteen Palloa Superpesiksessä. Uudessa seurassa Imatralla kaikki on mennyt toistaiseksi hyvin.

-Kyllähän tuossa tuli pelattua pitkä pätkä Kiteellä. Siellä tietysti tottui omiin toimintatapoihin, niin nyt näkee minkälaista on muuallakin. Jos siitä tulee sitä virtaakin eri tavalla sitten.

-Imatralla kaikki on sujunut toistaiseksi aivan viimeisen päälle. Sami Partasen kanssa ollaan tunnettu jo vuosia, nyt asutaan kesä kämppiksinä Imatralla. Kaikkien kanssa ollaan muutenkin päästy hyvin juttuun.

-Tuon IPV.hen vaihtoehtoja ja monipuolisuutta ulkopeliin, sillä olen pelannut vuosien aikana melkein kaikkia paikkoja. Eikä myöskään nopeista jaloista ole haittaa.

Hämäläistä on vaivannut jalkavamma, joka on nyt parantunut. Hänet on tunnettu etenijänä, mutta viime kaudella ja Halli SM-peleissä hän pelasi numerolla yhdeksän ja keskittyi ulkopeliin. Poikkeuksellinen kevät oli tämän takia jopa hyödyllinen.

-Syksyllä leikattiin jalka ja talvi meni kuntoutuessa. Nyt olen täydessä juoksukunnossa. Oli senkin osalta vähän erikoinen treenikausi, kun joutui vähän soveltamaan.

-Ei se korona omaa tekemistä sotkenut. Koska asuin Kiteellä, en olisi päässyt Imatralle yhteistreeneihin muutenkaan. Pääsin kuntoutushommien takia valmistautumaan oikeastaan normaalisti kauteen ja jalan kanssa sai lisäaikaa kuntoutukseen.

Pitkästä urastaan huolimatta Hämäläiseltä ei nouse mieleen mitään ikimuistoista hetkeä.

-Olen vähän sellainen, etten muista paljoa mitä peleissä on tapahtunut. Ei tule päällimmäiseksi mieleen mitään yksittäistä muistoa. Aina kun päästiin Kiteellä pudotuspeleihin, niin pudottiin ensimmäisellä kierroksella. Eli siellä ei ole tullut suurempaa menestystä. Junioreissa tuli tietysti pari mestaruutta, mitkä ovat jääneet menestyksen puolesta mieleen.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com