Superpesis


Pudotuspelipaikka Teemu Nurmion kauden vähimmäistavoite


Pian 25 vuotta täyttävä Teemu Nurmio aloittaa toisen kautensa Redseissä

Imatralla hän on saanut vakiinnutettua paikkansa kokoonpanossa kopparina ja viihtyy kaupungissa hyvin.

Nurmio saapui viime kaudeksi IPV:hen Kouvolan Pallonlyöjistä. Kouvolassa pitkälti etenijäjokerina pelanneen Nurmion rooli kasvoi Imatralla paljon ja hänen roolinsa vakiintui myös kopparina.

-Olihan se vähän erilainen kausi sinällään. Oli itsestä hyvä, että pääsi osallistumaan enemmän ulkopeliin. Samalla osallistuit myös koko ajan peliin. Kausi oli henkilökohtaisella tasolla mukava ja onnistunutkin. Joukkueena tietysti jäätiin pikkaisen tavoitteesta, eikä päästy pudotuspeleihin. Se jäi kalvamaan, mutta jospa sekin asia korjaantuisi tänä vuonna. Pudotuspelipaikka on kauden vähimmäistavoite.

-Vahvuuteni on varmasti sisäpelissä. Nopeuskestävyys ei ole ollut aikaisempina vuosina parasta antiani. Sen eteen on talven aikana tehty kovasti töitä ja juoksin enemmän. Jospa sekin olisi nyt sitten kehittynyt.

Nurmion kevään harjoittelu on sujunut hyvin poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

-Työssäkäyvänä pääsi harjoittelemaan töiden jälkeen, niin kuin normaalistikin. Mutta se oli tietysti rajoitteiden takia paljon yksin tekemistä. Kun sai taas kokoontua enemmän joukkueen kanssa, niin pääsi aikalailla normaaliolosuhteisiin. Imatralla asuvien kanssa pääsimme lyömään ja treenaamaan porukalla.

Nurmio on pelannut kahdesti miesten Itä-Lännessä, vuosina 2017 ja 2019. Hänen uransa parhaaksi muistoksi nousee Kouvolan hopeasyksy vuodelta 2018.

-Olihan ne finaalit Kouvolassa hienoja, vaikka takkiin tuli. Se oli kuitenkin ollut pikkupojasta asti haaveena pelata joskus finaaleissa. Tietysti myös 2016 A-poikien Suomenmestaruus oli hieno kruunu junioriuralle.

Jokioisten Koetuksen kasvatti on viihtynyt hyvin Imatralla.

-Kyllä täällä viihtyy. Imatra on muiden Suomen kaupunkien tavoin kiva kesäkaupunki. Varsinkin Ukonniemen seutu on tosi mukava, kun on paljon urheilupaikkoja vierekkäin. Muutenkin hyvät ulkoilumaastot. Saimaa tuo myös tosi paljon näköä kaupunkiin, sen rannoilla on mukava liikkua.

Nurmion serkku on Kouvolan Pallonlyöjien Juho Hacklin, joka on pelannut myös IPV:ssä kausilla 2007 ja 2008. Molemmat serkukset pelaavat koppareina ja pitävät edelleen yhteyttä paljon, vaikka eivät olekaan enää joukkuekavereita.

-Kyllähän Juhon kanssa tulee soiteltua kohtuullisen paljon ja vaihdeltua kuulumisia. Onhan se kiva kuulla, miten Kouvolassa menee. Paljon tulee keskusteltua treeniasioista ja myös muustakin.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com