Superpesis


IPV vei Veli-Maljan nihkeistä otteista huolimatta


IPV pelasi vuoden ensimmäisen ulkoilmaottelun Ukonniemessä Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan

IPV vei Veli-Maljan nihkeistä otteista huolimatta

IPV pelasi vuoden ensimmäisen ulkoilmaottelun Ukonniemessä Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Veli-Maljan voitto jäi Imatralle kotiutuslyöntikilpailun päätteeksi lukemin 2-1 (0-3, 3-2, 0-0, 1-0).

Lähtökohdat

Ottelu oli IPV:n ensimmäinen rajoitusten purkautumisen jälkeen. Kouvola pelasi yhden harjoitusottelun Hyvinkään Tahkoa vastaan viikkoa ennen Juhannusta. IPV:ltä kokoonpanosta oli poissa Arttu Vilander. Kouvolalta Toni Laakso ja Jere Dahlström.

Ottelun kulku

1. jakso

Jakson ensimmäistä juoksua saatiin odottaa kolmannelle vuoroparille asti. Ensin Iiro Nokkala kotiutti pomppulyönnillä Tommi Mäentaustan. Ja perään Matti Latvala kotiutti Santeri Löppösen lyömällä pallon kakkosjatkeelle.

Neljännessä vuoroparissa Kouvolan johto lisääntyi, kun Latvalan lyönti pomppi muuten hyvää ulkopeliä pelanneen Tuomas Jussilan räpylässä. Juoksun tuojana Matti Saukko.

IPV aloitti ensimmäisen vuoroparin hyvin, mutta muuten ensimmäinen jakso oli epävireistä.

Ensimmäinen jakso päättyi Kouvolalle lukemin 0-3.

2. jakso

Myös toisella jaksolla IPV aloitti hyvin, mutta jaksoon mahtui huonoja vuoropareja.

Juoksuhanat aukesivat heti ensimmäisellä vuoroparilla. Aluksi kärkeen pyrkineet Teemu Nurmio ja Jani Raami haavoittuivat. Sen jälkeen lyöntivuoroon tuli Jussila, joka onnistui lyömään pallon kakkospuolelta läpi ja kerkesi etenemään kakkospesälle asti. Myös Sami Partanen onnistui saamaan pallon kakkospuolelta läpi ja tällä lyönnillä Jussila kerkesi kotiin. Samalla vuorolla Juho Toivola lisäsi johdon 2-0, kotiuttamalla Juuso Latun kolmospuolen kumuralla.

Kouvola kavensi tilanteen toisella vuoroparilla Latvalan kotiuttaessa Löppösen kolmosjatkeen lyönnillä.

Kolmannella vuoroparilla pallo karkasi kakkoskopparina pelanneelta Ville-Markus Kososelta läpi. Sen johdosta Löppönen pääsi kiertämään kunniajuoksun tyhjään kenttään. Jakso oli tasan 2-2.

IPV löi toisen jakson ratkaisun neljännellä aloittavalla. Asialla jälleen kaksikko Toivola-Lattu.

Jakso päättyi lukemin 3-2 ja mentiin Supervuoroon.

Supervuoro

IPV:n sisävuoro päättyi ennen kuin kerkesi edes alkaa. Kentälle pyrkineet Nurmio, Raami ja Jussila paloivat etupesille ja IPV jäi nollille. Vastaavasti Kouvolan kärki ehti muodostaa ajolähdön. IPV:n hyvät ulkopelisuoritukset takasivat kuitenkin sen, että myös Kouvola jäi nollille ja siirryttiin kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotiutuslyöntikilpailu

Juoksut olivat niukassa myös kotiutuslyöntikilpailussa. Ratkaisu syntyi, kun Mikko Kosonen kotiutti Ville Hämäläisen ja Kouvola jäi nollille.

Joukkueet kohtaavat huomenna uudestaan Kouvolan KSS Energia Areenalla kello 15.00. Ottelu on katsottavissa Ruudusta.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com