Superpesis


Varakapteeniksi valittu Konsta Hyötyläinen kauteen joukkue edellä


25-vuotias Konsta Hyötyläinen aloittaa toisen kautensa Redseissä

Varakapteeniksi valittu Konsta Hyötyläinen kauteen joukkue edellä

25-vuotias Konsta Hyötyläinen aloittaa toisen kautensa Redseissä. Hänet valittiin täksi kaudeksi joukkueen varakapteeniksi. Pesäpallon ohella hän aloitti juuri työt vihertilalla.

Hyötyläinen saapui viime kaudella Imatralle Kouvolan Pallonlyöjistä. Häneltä nähtiin kauden aikana vahvaa ulkopeliä ja sisäpelissäkin paikka vakiintui ykköskärjen vaihtajana.

-Oikein hyvät fiilikset jäi viime kaudesta. Toki lähdin isomman roolin perässä ja sitä sainkin. Alkuun oli tietysti näytettävä, että oli valmis siihen isompaan rooliin ja sen sai sitten lunastettua.

-Joukkuetasolla jäi tietysti kaivelemaan, että jäätiin niukasti pudotuspeleistä. Jospa tällä kaudella olisi uusi mahdollisuus. Se on nyt kuitenkin se kauden päätavoite ja omat tavoitteet tulevat sivussa. Muutenkin mennään joukkue edellä isosti, kun on ollut erilainen kevät ja kesäkin.

-Vahvuuksiani on varmasti ulkopelissä pelinluku, pallovarmuus ja pelaajien tunteminen. Siellä on tullut kuitenkin toimittua aika pitkään. Sisäpelissä taas tietynlainen vaarallisuus ja pelintekeminen. Heikkouksia on taas sisäpelin varmuus, että pystyisi olemaan joka pelissä kovalla tasolla. On ollut myös pieniä loukkaantumisia, niin pitäisi saada ehjä kesä.

Täksi kaudeksi Hyötyläinen valittiin myös joukkueen varakapteeniksi.

-Pikkasen tuo enemmän vastuuta, mutta muut kapteeniston jäsenet (Sami Partanen ja Tuomas Jussila) ovat kokeneita kettuja. Siinä saa itse toimia ehkä enemmän ilmapiirin keventäjänä ja tuoda pilkettä silmäkulmaan. Rooli tuskin muuttuu paljon, siihen tulee vain hieman lisämaustetta.

Myös Hyötyläinen kuului Kouvolan Pallonlyöjien 2018 hopeajoukkueeseen. Se nousee hänelläkin uran parhaiksi muistoiksi.

-Kyllähän ne finaalit Koplan kanssa on jäänyt parhaiksi muistoiksi. Oli hienoja pelejä ja kokemuksia, vaikka takkiin tulikin. Juniorivuosilta myös Itä-Lännet ja A-poikien suomenmestaruus. Se oli kuitenkin voitettu sarja ja sai päättää kauden iloisissa tunnelmissa.

Hyötyläinen opiskelee myös tällä hetkellä Jyväskylässä.

-Opiskelen yliopistossa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa, eli liikuntapedagogiikkaa. Kevään korvilla tuli kandidaatin paperit ja nyt jatkuu maisterin opinnot. Valmistun todennäköisesti joku päivä liikunnanopettajaksi.

Kevät toi Hyötyläiselle omat haasteensa.

-On ollut hyvin erikoinen kevät. Opinnot muuttuivat aika varhain etäopiskeluksi. Kauden osalta tuli muutenkin tummia pilviä, että onnistuuko tämä. Oli myös mietittävä työhommia ja aloitin juuri työt vihertilalla, niitä tehdään tässä treenien ohella. Se vaikuttaa varmasti treenimääriin, mutta on elettävä tilanteen mukaan. Korona vähän puraisi kesän olemiseen. On kiva päästä pelaamaan, mutta tehtävä myös töitä ohessa.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com