Superpesis


IPV vei tasaisen kamppailun itselleen supervuoroilla


IPV ryhdistäytyi perjantain Tampere ottelun jälkeen ja vei voiton supervuorolla

IPV ryhdistäytyi perjantain Tampere ottelun jälkeen ja vei voiton supervuorolla lukemin 0-1 (4-4, 3-3, 1-2) 

1 jakso 

IPV sai otteluun hyvän alun. Ulkovuorolla Kankaanpää jäi juoksuitta. Tasoittavalla Teemu Nurmio sai pallon läpi kolmosluukusta edeten suoraan kakkospesälle, mutta paloi myöhemmin kolmospesälle vaihtoyrityksestä. Juoksutili aukesi samalla vuorolla, kun Juho Toivola vaihtoi ensin Konsta Hyötyläisen kolmospesälle ja sen jälkeen kotiutti saumalyönnillä. 

Toinen vuoropari oli vastaavasti kotijoukkueen. Miikka Riikonen kotiutti palottomassa ajolähdössä Manu Haukkalan kolmospuolen kumuralla. Topias Lilja toi vielä Kari Kellokosken lyönnistä Kankaanpään johtoon niukan pesäkilvan seurauksena. 

Kolmas vuoropari oli juoksurikas. Aloittavalla Kankaanpää piti pitkään ajolähdön kasassa. Juoksuja syntyi kaksi Arttu Ruuskan ja Miikka Riikosen ansiosta. Tasoittavalla vuorolla IPV sai hyvän takaa-ajon. Ensiksi Sami Partanen kotiutti Teemu Nurmion. Juho Toivola lisäsi johtoa kakkossaumalyönnillä ja pian tilanne oli tasan Joona Sikiön kotiuttaessa Rasmus Surakan välilyönnillä. 

Neljännen vuoroparin aloittavalla IPV piti kärjen kurissa ja taululla oli äkkiä kolme ristiä. Topias Lilja yritti kuitenkin saada pallon läpi kakkosjatkeelta, mutta Redsien ulkokenttä oli hereillä ja tilanne kuihtui Niko J. Korhosen palamiseen kakkospesälle. IPV:n ratkaisu oli enemmän, kuin lähellä Juho Toivolan yrittäessä kotiuttaa Tuomas Jussilan. Tilanne päättyi kuitenkin niukan pesäkilvan jälkeen paloksi. Tilanne kuihtui lopulta Mikko Kososen kentän tyhentäneeseen koppiin, eikä kunnon tilanteita enää syntynyt ja jakso päättyi tasan. 

2 jakso 

Kapteeni Sami Partanen yritti kotiuttaa jakson alkuun Teemu Nurmion takatilanteesta, mutta tämä tilanne päätyi paloksi. Tasoittavalla Kankaanpää löi jakson avausjuoksun Kari Kellokosken ansiosta. 

Juoksuttoman toisen vuoroparin jälkeen IPV teki pitkällä kolmannella sisävuorolla kaksi juoksua. Ensiksi Juho Toivola kotiutti Jani Raamin matalalla kakkospuolen lyönnillä ja Mikko Kosonen löi viimeisenä lyöjänä palottomasta tilanteesta pallon väliin juoksun tuojana Sami Partanen ja peli oli tasan. IPV jatkoi vielä tilanteiden rakentelua, mutta lisäjuoksuja ei enää syntynyt. Tasoittavalla vuorolla Kankaanpää sai rakennettua ajolähdön, mutta IPV onnistui pitämään tasatilanteen. 

Neljännellä vuoroparilla kapteeni Partanen vei Redsit johtoon ja sai pidettyä pitkään Kankaanpään takaa-ajon kurissa. Lopulta Miikka Riikonen toi kotijoukkueen tasoihin kahden palon tilanteessa ja siirryttiin supervuoroille. 

Supervuoro 

Aloittavalla IPV sai tehtyä kaksi paloa kotiin, mutta Miikka Riikonen oli  jälleen asialla lyömällä pallon kahden palon ajolähdöstä takakentälle ja Jouni Itävalo juoksi kotiin. Kolmas palo syntyi Joona Sikiön taktisesta väärästä. 

Tasoittavalla IPV onnistui takaa-ajossa. Ensin Sami Partanen kotiutti Teemu Nurmion hienolla kakkosjatkeen lyönnillä. Lopulta ottelu ratkesi, kun Mikko Kosonen löi pallon kahden palon ajolähdöstä kolmospuolelle ja Rasmus Surakka toi IPV:n voittojuoksun. 

“Tiukkaa kaikin puolin ja varmaan molempien joukkueiden kauden kuva. Tämmöinen sinne-tänne-tuonne toinen menee edelle ja toinen taakse ja tasainen. Toinen johtaa ja tuntuu, että saadaan pisteitä, mutta ei saadakaan ja sitten saadaankin piste. Mutta meillä oli se, että tänään otetaan voitto. Tiukille se taas meni, mutta kyllä se kelpaa meille. Ja hieno onnistuminen Kososelta loppuun. Meillä sen kotiutuksen kanssa ollaan vähän takkuiltu. Hienoa, että Mikko onnistui!” -Ykköspalkittu Sami Partanen kommentoi lehdistötilaisuudessa. 

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com