Superpesis


Raahe ja Kempele 31.7.-1.8. ennakko


IPV:llä on jälleen edessä kahden vieraspelin viikonloppu

IPV:llä on jälleen edessä kahden vieraspelin viikonloppu. Tällä kertaa kohteina Raahe ja Kempele.

IPV:llä on alla kaksi voittoa Kankaanpäästä ja Siilinjärvestä. Tiistaina Redsit avasivat jälleen juoksuhanansa kunnolla. Erityisesti Juho Toivola on parantanut otteitaan paljon ja on jo Superpesiksen lyöjätilaston kolmas.

Pattijoki

Perjantaina IPV kohtaa Raahessa Pattijoen Urheilijat. Joukkuetta ennustettiin kauden alla jopa kärkinelikkoon. Ennen torstain kierrosta Pattijoki oli sarjataulukossa sijalla seitsemän 14 pisteellä ja lähtee otteluun kolmen pelin tappioputkessa. Ottelussa kohtaavat yhdet siirtokauden mielenkiintoisimmat pelaajat Pattijokeen siirtynyt Sami Haapakoski ja IPV:n Tuomas Jussila. Haapakoski rikkoi taannoin myös 1000 tuodun juoksun rajan ensimmäisenä pelaajana Superpesiksen historiassa. Tilastojen kärkinimiä on Juuso Keski-Koukkari ja Timo Kallio. Imatralaisille mielenkiintoisia nimiä ovat koppari Miikka Matikka, joka on tehnyt Redseissäkin uraa useamman kauden ajan. Matikan kopparipari Teemu Juntunen muistetaan myös Imatralta takavuosilta. Lappeenrannasta lähtöisin oleva lukkari Topi Kosonen on roolissaan sarjan eliittiä.

Kempele

Lauantaina vieraskiertue jatkuu Kempeleeseen Kirin vieraaksi. Joukkueet muistetaan pitkäaikaisina kilpakumppaneina Ykköspesiksestä ja ottelut ovat yleensä aina olleet tasaisia. Kempele on ennen torstain kierrosta sarjataulukossa sijalla kymmenen, mutta on ollut pienimuotoinen piristysruiske alkukaudella. Se voitti heti avausottelussaan sarjakärki Sotkamon Jymyn ja otti viime ottelussa kolmen pisteen voiton Kiteen Pallon vieraana. Matti Korhonen on koko Superpesiksen lyöjätilaston viides. Myös Onni Määttä on korkealla etenijätilastossa sijalla kuusi ja kärkilyöntitilaston kahdeksas. Muita kovia nimiä joukkueessa ovat esimerkiksi Ossi Meriläinen ja Marko Pelkonen. Pelinjohtajakaksikko Petri Pulliainen ja Ilkka Hirvonen on varmasti tuttu jokaiselle imatralaiselle pesäpallon ystävälle.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com