Superpesis


IPV jäi Raahessa takaa-ajajan rooliin


IPV kärsi viikonlopun avausottelussa 2-0 (5-4, 2-0) tappion Pattijoen Urheilijoille

IPV jäi Raahessa takaa-ajajan rooliin - Täydet pisteet kotijoukkueelle

IPV kärsi viikonlopun avausottelussa 2-0 (5-4, 2-0) tappion Pattijoen Urheilijoille.

1 jakso

Kotijoukkue sai otteluun räväkän alun. Kentällemeno toimi ja tilanne oli pian 2-0 Sami Haapakosken ja Juuso Keski-Koukkarin kakkospuolen lyönneillä. Tasoittava sisävuoro ei ollut IPV:lle helppo, mutta kavennus syntyi kuitenkin kahden palon tilanteessa. Juoksun lyöjänä Mikko Kosonen.

Toisella vuoroparilla Sami Haapakoski löi Pattijoen 3-1 johtoon. IPV ei kuitenkaan antanut periksi ja tilanne oli pian tasan harhaheiton ja Juho Toivolan näpäytyksen ansiosta.

Kolmannella vuoroparilla Pattijoella oli pitkään takatilanne päällä, jonka Topi Kosonen sai purettua viimeisenä lyöjänä kotiuttamalla Severi Piispasen. Kososen yritys kotiuttaa Timo Kallio oli myös hyvä, mutta tämä päättyi niukasti IPV:n ulkokentän kopiksi. Tasoittavalla vuorolla IPV sai pelin jälleen tasoihin kokeneen ketun Tuomas Jussilan toimesta. Pattijoen takakenttä pudotti Mikko Kososen kopin ja Jussila karkasi kotiin.

Topi Kosonen vei neljännellä vuorolla kotijoukkueen johtoon ja IPV oli jälleen takaa-ajoasemassa. Tasoittavalla vuorolla IPV:llä oli kaikki ratkaisun avaimet käsissään ja rakensikin kärjestä palottoman ajolähdön. Taululla oli kuitenkin pian kaksi ristiä ja ratkaisu syntyi, kun Timo Hanhisalo paloi itse ykköspesälle yritettyään rakentaa ajolähtöä. Näin ensimmäinen jakso meni raahelaisille.

2 jakso

Toinen jakso oli pitkään juoksuton. Ratkaisu syntyi kolmannella vuoroparilla harhaheitolla ja Juuso Keski-Koukkarin kakkospuolen lyönnillä. Lukkaripeli oli molemmilla hyvää. Esimerkiksi Joona Sikiö sai jakson aikana kahdesti miehen irti kolmospesältä taktisella väärällä

IPV:n kannalta ikävä tilanne nähtiin toisella vuoroparilla. Teemu Nurmion vaihtolyönti tuomittiin niukasti laittomaksi ja tämän jälkeen Nurmiolle tuli loukkaantumista. Hän ei enää pystynyt jatkamaan ottelua. Hänen paikkansa ulkokentällä ja kärkenä otti Jani Raami.

-Teemulle tuli valtava kramppi ja kun on isot lihakset, niin ne ei hetkessä sula. Tuossa mitä juttelin, niin ei varmaan pahempaa käynyt. Pelinjohtaja Jyrki Valle kommentoi.

Tuomas Jussila oli IPV:n ykköspalkittu ja kommentoi ottelua lehdistötilaisuudessa.

-Ensimmäinen jakso oli vähän sellaista kissa ja hiiri leikkiä. Toinen oli keulilla ja käytiin vähän ahdistamassa, mutta ei kuitenkaan saatu.

-Eihän tuolla yhdeksällä kolmostilanteella pysty hirveän paljon odottamaankaan. Ei saatu kaverin keulaa yhtään kiinni ja siihen se sitten katkesi.

Pelit jatkuvat lauantaina Kempeleessä kello 17. Ottelu on tuttuun tapaan katsottavissa Ruudusta.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com