Superpesis


IPV matkaa Kiteelle perjantaina


Viikon toisessa ottelussa on vuorossa Karjalan derby, kun Redsit matkaa perjantaina 23.7.2021 Rantakentälle Kiteen Pallon vieraaksi

Edellinen kohtaaminen

Joukkueet kohtasivat juuri ennen IPV:n karanteenia 30.6.2020. IPV nappasi hieman vajaamiehisestä KiPasta 2-0 (6-4, 5-3) voiton hyvällä taistelulla. Ensimmäisen jakson viimeisellä vuoroparilla Valentin Ikonen löi 1+2 juoksun arvoisen kunnarin, mutta IPV pystyi tasoittavalla vuorolla kääntämään jakson itselleen. Toisella jaksolla IPV teki heti ensimmäisellä vuoroparilla viisi juoksua joka riitti jaksovoittoon, kun pienet loukkaantumiset sekoittivat lyöntijärjestystä.

Lähtökohdat Kiteen Pallo

KiPa lähtee otteluun sarjataulukon sijalta 11. pistekeskiarvolla 1,06.

Kiteeläisten kauteen on mahtunut vaikeita hetkiä ja se on myös päästänyt 167 juoksua mikä on Siilinjärven Pesiksen kanssa Superpesiksen toisiksi suurin. Toissa viikolla esimerkiksi KiPa kärsi kaksi tappiota Koskenkorvan Urheilijoille ja otteluissa nähtiin pari mustaa ulkovuoroa.

Viime viikolla KiPa kuitenkin näytti piristymistä ja onnistui ottamaan jaksovoiton Sotkamon Jymystä sekä nappasi kolme pistettä Haminan Palloilijoilta takomalla viimeisessä sisävuorossa 15 juoksua. Maanantaina KiPa voitti kärkijoukkue Kouvolan Pallonlyöjät 7-0 ensimmäisellä jaksolla, mutta KPL oli lopulta parempi supervuoroparissa.

Elmeri Purmonen on toipunut pelikuntoon ja pelaa jälleen kärjessä. Numerolla kaksi pelaava Jesse Eskelinen on tuonut joukkueelle eniten juoksuja Purmosen ja Samu-Kalle Varosen kanssa, mutta Eskelisen ulkopeli lukkarina on ollut hieman epävarmaa. Isoimpiin avainpelaajiin lukeutuu Hannes Pekkinen, joka oli edellisessä IPV-kamppailussa poissa Varosen kanssa kokoonpanosta. Myös Valentin Ikosen ja lyöjäjokeri Sami Mikkolanahon roolit ovat isot sisäpelissä.

Sami Partanen pelasi muutaman pelin ykkösvahtina, mutta oli yhden ottelun kokonaan sivussa ja palannut nyt jälleen jokeripaitaan. Etukentältä löytyy kuitenkin hyvin roolinsa hoitava Joni Lehikoinen.

KiPan lyöjätilaston kärki

Sami Mikkolanaho 2+24=26

Valentin Ikonen 2+12=14

Samu-Kalle Varonen 1+11=12

Sami Partanen 0+12=12

Hannes Pekkinen 2+9=11

KiPan etenijätilaston kärki

Jesse Eskelinen 21

Elmeri Purmonen 21

Samu-Kalle Varonen 21

Juuso Lattu 15

Hannes Pekkinen 8

KiPan kärkilyöntitilaston kärki

Jesse Eskelinen 86

Valentin Ikonen 72

Elmeri Purmonen 69

Samu-Kalle Varonen 68

Juuso Lattu 63

 

Lähtökohdat IPV

IPV lähtee otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta pistekeskiarvolla 1,60.

Peli on kahdessa ensimmäisessä ottelussa koronatauon jälkeen noudattanut samaa kaavaa. Heikon ensimmäisen jakson jälkeen on tapahtunut selkeä parannus. Keskiviikon kamppailussa IPV otti hyvän toisen jakson ansiosta pisteen kärkijoukkueisiin kuuluvalta Vimpelin Vedolta. Mukaan mahtui muutamia räpylävirheitä, mutta myös todella loistavia ulkopelisuorituksia. Veto oli kuitenkin lopulta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen parempi lukemin 1-2 (1-5, 5-0, 0-0, 2-3).

Sotkamon Jymyn lainapelaaja Oskari Lukkari pelasi keskiviikkona ensimmäisen pelinsä Redsien kärkenä. Hänen kentällemenoprosenttinsa oli 44% ja hän toi yhden juoksun. Lyöntijärjestystä muuteltiin Lukkarin takana jaksotauolla sekä supervuoron alkaessa. Perjantain otteluun ei ole tiedossa mitään erityisempää paitsi, että Konsta Hyötyläinen palaa kokoonpanoon.

IPV:n lyöjätilaston kärki

Juho Toivola 2+28=30

Tommi Piirainen 1+22=23

Mikko Kosonen 2+3=5

Sasu Iivarinen 0+4=4

Konsta Hyötyläinen 1+1=2

IPV:n etenijätilaston kärki

Joona Sikiö 13

Juho Keinänen 10

Ville Pietinen 10

Miitri Pesonen 10

Juho Toivola 9

IPV:n kärkilyöntitilaston kärki

Juho Toivola 59

Ville Pietinen 43

Juho Keinänen 40

Miitri Pesonen 37

Joona Sikiö 33

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com