Superpesis


IPV kohtaa Sotkamon kahdesti


IPV:n kausi jatkuu tuplaotteluilla Sotkamon Jymyä vastaan

Sunnuntaina 25.7.2021 joukkueet kohtaavat Sotkamon Hiukan stadionilla kello 16.

Tiistaina 27.7.2021 Ukonniemessä on vuorossa Lunta Tupaan tapahtuma ja joukkueet kohtaavat kello 18.45.

Kohtaamiset kaudella 2020

21.7.2020 IPV-SoJy 0-2 (4-6, 3-4)

21.8.2020 SoJy-IPV 2-1 (4-6, 8-5, 2-1)

IPV ei ole kertaakaan voittanut Sotkamon Jymyä nykyisellä Superpesistaipalellaan. Viime kaudella molemmat kohtaamiset olivat kuitenkin hyvää taistelua.

Lähtökohdat Sotkamon Jymy

Vuosituhannen menestyneimmän pesäpallojoukkueen kultajuna palasi raiteilleen viime syksynä ja joukkue kuuluu tälläkin kaudella ennakkosuosikkeihin.

Jymy on ennen otteluita sarjataulukon neljännellä sijalla pistekeskiarvolla 2.06. Alla on kuuden ottelun voittoputki, joka alkoi vaikean ensimmäisen jakson jälkeen voitolla kärkijoukkueisiin kuuluvasta Manse PP:stä. Perjantaina joukkue voitti hyvällä ulkopelillä Kempeleen Kirin vierasottelussa lukemin 0-2 (1-3, 1-2).

Kokoonpanossa on nähty pienimuutoista kierrätystä. Esimerkiksi viime keskiviikon ottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan Kalle Kuosmanen pelasi kärkenä ja Niilo Piiponniemi vasta numerolla kuusi. Yleisesti kärki on muodostunut Niilo Piiponniemestä, Joni Rytkösestä ja Niko Korhosesta. Kotiuttajapuolelta löytyy legendaarinen kotiuttajajokeri Roope Korhonen sekä IPV:tä takaisin Superpesikseen nostamassa ollut Lauri Rönkkö.

Myös Riku Niemi kuului tähän 2016 vuoden nousijajoukkueeseen loppukaudella. IPV-kasvatti Toni Laakso oli pieni riskihankinta Kouvolan Pallonlyöjistä, mutta on täyttänyt paikkansa hyvin.

Hyvästä heittokädestä ja lyönnistä muistettava Konsta Kurikka teki IPV:ssä läpimurtonsa Superpesikseen ja hänellä on luvassa uraa myös baseballin parissa. Kurikka edustaa Kuosmasen ja Aatu Saastamoisen kanssa lupaavaa nuorisokaartia. Pelinjohtaja Jani Komulaisen poika Aapo Komulainen syrjäytti viime syksynä Joensuun Mailaan siirtyneen Ville Väliahon lukkarin tontilta 17-vuotiaana. Joukkue on myös antanut lupaaville pelaajille pelituntumaa lainaamalla heidät muihin seuroihin. Esimerkiksi Matias Litmanen on pelannut välillä Haminan Palloilijoissa ja Oskari Lukkari on parhaillaan IPV:n mukana.

Jymyn lyöjätilaston kärki

Roope Korhonen 5+43=48 (Superpesiksen 3.)

Lauri Rönkkö 3+36=39 (Superpesiksen 8.)

Toni Laakso 3+15=18

Aapo Komulainen 0+11=11

Niko Korhonen 2+7=9

Jymyn etenijätilaston kärki

Joni Rytkönen 47 (Superpesiksen 1.)

Niilo Piiponniemi 24 (Superpesiksen 7.)

Niko Korhonen 18

Kalle Kuosmanen 17

Toni Laakso 11

Jymyn kärkilyöntitilaston kärki

Niko Korhonen 99 (Superpesiksen 3.)

Joni Rytkönen 98 (Superpesiksen 5.)

Niilo Piiponniemi 81

Roope Korhonen 75

Toni Laakso 63

 

Lähtökohdat IPV

Positiivisesti yllättänyt IPV on Jymyn takana sarjataulukossa viidennellä sijalla pistekeskiarvolla 1.64.

Hyvät otteet ovat jatkuneet koronatauon jälkeenkin. Ensimmäisissä otteluissa paluun jälkeen vaikeudet olivat ensimmäisissä jaksoissa. Keskiviikkona IPV kuitenkin pelasi loistavan loppupelin ja piti kärkijoukkueisiin kuuluvan Vimpelin Vedon tiukilla.

Perjantaina Kiteen Pallo kaatui niukasti lukemin 1-2 (1-2, 2-1, 0-1). Sisäpeli oli tukossa ja esimerkiksi kärkenä pelaavalla Oskari Lukkarilla oli vaikeuksia kentällemenossa. Joona Sikiö pelasi kuitenkin etenijäjokerina jälleen mallikkaasti ja kotiuttajajokerit Juho Toivola sekä Tommi Piirainen löivät varsinaisen pelin aikana ratkaisevat juoksut. Ulkopeli oli tiivistä ja voiton takuuna. Ottelu ratkesi kokoonpanoon paluun tehneen Konsta Hyötyläisen läpilyöntiin kakkosrajasta.

Ville Pietinen väistyi kokoonpanosta ennen perjantain ottelua ja ei mahdollisesti pelaa vielä sunnuntaina. Kokoonpano oli lauantaina pelinjohtaja Jukka Mäkisen mietinnässä.

IPV:n lyöjätilaston kärki

Juho Toivola 2+29=31

Tommi Piirainen 1+24=25

Mikko Kosonen 2+3=5

Sasu Iivarinen 0+4=4

Konsta Hyötyläinen 1+2=3

IPV:n etenijätilaston kärki

Joona Sikiö 14

Miitri Pesonen 12

Ville Pietinen 10

Juho Keinänen 10

Juho Toivola 9

IPV:n kärkilyöntitilaston kärki

Juho Toivola 63

Juho Keinänen 44

Ville Pietinen 43

Miitri Pesonen 41

Joona Sikiö 40

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com