Superpesis


IPV kaatui sisäpeliin Kankaanpäässä


IPV kärsi Kankaanpäässä tappion lukemin 2-0 (2-0, 3-1)

Edessä on viiden päivän tauko. Sunnuntaina on uusi mahdollisuus sekä tärkeä kotipeli Haminan Palloilijoita vastaan.

KaMa aloitti ottelun hyvin ja muodosti palottoman ajolähdön kärjestä. Se siirtyi kahden juoksun johtoon Miikka Riikosen ja Jouni Mäen lyönneillä. Tasoittavalla Tommi Piirainen tuli viimeisenä lyöjänä purkamaan ajolähtöä. Tilanne päätyi etukentälle Kari Kellokosken räpylään aiheuttaen kaksi paloa Ville Pietisestä kotiin ja Piiraisesta itsestään ykköspesälle.

Toisella vuoroparilla IPV:n ulkokenttä piti KaMan kurissa. Tasoittavalla vuorolla Juho Toivolan palottoman ajolähdön purkuyritys epäonnistui, kun Jouni ja Henri Itävalo tekivät samalla lyönnillä palot kotiin ja kolmospesälle.

Kolmannella vuoroparilla vastaavasti IPV:n lukkari Rasmus Surakka teki yhden palon ajolähdössä kaksi paloa hyvällä suorituksella. Tasoittavalla vuorolla Mikko Kososen ja Tommi Piiraisen ajolähdön purkuyritykset päätyivät paloiksi kotiin.

Viimeisellä vuoroparilla KaMa muodosti kakkoskärjestä palottoman ajolähdön. Miikka Riikosen ja Jouni Mäen lyhyet lyönnit päätyivät paloiksi kotiin ja Mäki tyhjensi viimeisellään kentän. IPV ei saanut tasoittavalla kunnollista takaa-ajoa.

Lyöntijärjestystä toiselle jaksolle muokannut IPV sai ensimmäisellä vuoroparilla juoksutilin auki, kun Juho Toivola löi pallon takakentälle yhden palon ajolähdöstä kotiuttaen Miitri Pesosen. Tilanne kuivui tämän jälkeen kahteen paloon kotipesään. KaMa esitti jälleen vahvan avausvuoron. Miikka Riikonen ja Joona Anttila veivät KaMan johtoon välilyönneillä. Kari Kellokoski lisäsi vielä johtoa 3-1 kotiuttaen Lauri Vierimaan ykkösrajan näpyllä. Vuoron aikana nähtiin jo toisen kerran illan aikana, että Perttu Olli tähtää kakkosluukusta läpilyöntiä jonka Ville Pietinen katkaisee.

Toisella vuoroparilla IPV:n sisävuoro jäi lyhyeksi. Tasoittavalla Rasmus Surakan suoritukset tuotti kaksi paloa KaMan etenijöistä. Manu Haukkala sai pallon vielä kakkosluukusta läpi edeten kakkospesälle. Vuoro päättyi kuitenkin Miikka Riikosen lyödessä viimeisellään laittoman.

IPV:n sisäpelin vaikeudet jatkuivat kolmannella vuoroparilla. Tommi Piirainen yritti viimeisenä lyöjänä kotiuttaa vielä Juho Keinästä, mutta tämä päätyi jälleen paloksi kotiin. Tasoittavalla KaMa muodosti kärjestä palottoman ajolähdön. Kotiin syntyi kuitenkin kaksi paloa sekä haava. Vuoro päättyi Antti Kortteenperän viimeisen lyönnin osuessa etenijään.

Viimeisellä vuorolla viimeisinä lyöjinä olleet jokerit Juho Toivola ja Tommi Piirainen saivat molemmat vaihdettua takatilanteet, kun alla oli kaksi paloa. Toivolan kotiutusyrityksellä Ville Pietinen haavoittui kotiin. Piirainen tähtäsi kakkosarjaa, mutta Lauri Vierimaa syöksyi tämän lyönnin väliin ja teki Juho Keinäsestä kolmannen palon kotiin.

-Ei yhdellä juoksulla voi peliä oikein voittaa. Kotiutusprosentti on alle kymmenen, se on luvattoman heikko. Ulkona pelattiin ihan hyvää peliä, ei tota Latea (Lauri Vierimaa) saatu kiinni mitenkään. Ulkona oltiin hyviä, mutta sisäpelistä jäi kiinni. Ei voi matkarasituksen piikkiin laittaa. Nyt tulee varmaan tuo tauko hyvään paikkaan meille. Treenataan kovaa ja ollaan valmiita seuraavaan peliin. Ykköspalkittu Rasmus Surakka kommentoi.

-Kyllähän me tänään sisäpeliin kaaduttiin. Kaveri oli tänään selkeästi parempi, ei edes kannata selitellä mitään. Ei saatu omaa peliä kulkemaan, niin kuin nuo kärjen prosentit näkyy oltiin selkeästi huonompia. Tasaista taistelua, mutta se ei vaan riitä. Kaikkien täytyy nostaa vähän tasoa. Kun lähdetään pitkälle pelimatkalle, niin kannattaa kaikki antaa pois eikä löysäillä. Oltiin vähän huonoja ja nukuttiin muutama kolmostilanne kumuralla. Ne on kalliita nukkumisia. Ne maksaa aina, tällä kertaa maksoi voiton. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com