Superpesis


Toni Laakso palaa Redseihin


IPV on solminut kaksivuotisen sopimuksen 34-vuotiaan Toni Laakson kanssa

Toni Laakso palaa Redseihin

IPV on solminut kaksivuotisen sopimuksen 34-vuotiaan Toni Laakson kanssa, joka palaa kasvattajaseuraansa 15 vuoden tauon jälkeen.

Laakso syntyi 17. Elokuuta 1987 Kiteellä, jolloin isä nykyään IPV:n valmentajana toimiva Pertti Laakso edusti Kiteen Urheilijoita. Seuraavalla kaudella Pertti Laakso siirtyi IPV:hen, jossa Toni Laakso on saanut pesäpallo-oppinsa. Ensimmäisen miesten pelin Laakso pelasi IPV:ssä 15-vuotiaana kaudella 2003.

Laakso jatkoi Imatralla seuraavat kolme kautta, kunnes kauden 2006 jälkeisen sarjapaikasta luopumisen jälkeen siirtyi pitkäaikaisen seuransa Kiteen Pallon riveihin. KiPaa Laakso edusti vuodet 2007-2015 pelaten neljä Itä-Länsi ottelua vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2015.

Kaudella 2016 Laakso siirtyi Kouvolan Pallonlyöjiin, jota hän edusti viiden kauden ajan. Taival KPL:n riveissä alkoi loukkaantumisten aiheuttamilla vastoinkäymisillä. Ulkopelirooli vaihtui lukkarista polttolinjaan. Kesällä 2018 Laakso saavutti KPL:n riveissä ensimmäisen mitalinsa hopean muodossa. Seuraavalla kaudella Laakso oli voittamassa pronssimitalia ja 2020 jälleen hopeaa.

Kuluneella kaudella Laakso siirtyi hallitsevan mestarin Sotkamon Jymyn riveihin ja pääsi jälleen mitalipeleihin, mutta Jymy taipui pronssiottelussa Vimpelin Vedolle.

Viime kaudella ulkopelirooli vaihtui jälleen, tällä kertaa sieppariksi. Sisäpelissä Laakso on toiminut vaihtajana ja kotiuttajana.

Imatralle paluun tärkein tekijä on 3-vuotias Noel-poika.

-Tietyllä tavalla helpottunut ja hyvä olo. Nyt on reissu takana, kun pääsee pojan elämään ja arkeen kunnolla kiinni. Jokainen pojasta kaukana asuva isä varmasti tietää, että tuollainen on niin iso asia. Nyt kaikki natsasi kohdalleen ja oli yksinkertaisesti aika tulla takaisin kasvattajaseuraan.

-Tuli omien pelien ohella katsottua aika paljon IPV:n pelejä viime kaudella. Positiivinen kuva jäi, nuoria heppuja paljon kenellä vielä kehitettävää tosi paljon ja taso ei laske vaan päinvastoin nousee. Tosi mielenkiintoinen kuva ja paljon hyviä juttuja.

-15 vuotta olen pyörinyt muissa seuroissa ja päässyt kuusi kertaa putkeen pelaamaan mitalipeleihin. Ilo on ollut pelata hyvissä seuroissa ja ollut hienoja joukkuekavereita matkan varrella. Varmasti on nähnyt miten parhaimmat hoitaa asiansa.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com