Superpesis


Sasu Toikka Redseihin – Lankinen jatkaa


IPV on kiinnittänyt Sasu Toikan yksivuotisella sopimuksella, Veeti Lankinen jatkaa joukkueessa kaksivuotisella sopimuksella

Sasu Toikka Redseihin – Lankinen jatkaa

IPV on kiinnittänyt Sasu Toikan yksivuotisella sopimuksella. Veeti Lankinen jatkaa joukkueessa kaksivuotisella sopimuksella.

31-vuotias Sasu Toikka on Haminan Palloilijoiden kasvatti. HP:n riveissä Toikka pelasi Suomensarjaa ja Ykköspesistä vuodet 2007-2011. Kaudella 2011 Toikka pääsi pelaamaan myös Superpesistä kahden ottelun verran Kouvolan Pallonlyöjien riveihin, jota hän edusti myös vuodet 2012-2020. KPL-vuosien aikana hän saavutti muun muassa kaksi hopeamitalia vuosina 2018 ja 2020 sekä pronssia 2019. Itä-Länsi edustukset löytyy vuosilta 2014 ja 2018. Kuluneella kaudella Toikka palasi takaisin kasvattajaseuransa riveihin. Kausi päättyi ikävästi sarjasta putoamiseen. Toikan pelipaikat on etukentällä, vaihtajana ja kotiuttajana.

-Mielenkiinnolla ja nälkäisenä Redseihin. Viime kausi meni penkin alle kaikilla mittareilla. Pääsee vähän näkemään muutakin, kuin kasvattajaseuraa ja Kouvolaa. Ei tietysti Imatrakaan niin kaukana ole.

-Kyllä IPV:n viime kautta tuli seurattua. Meidänkin tavoite Haminassa oli, että se lukeutuisi päävastustajiin ja tuli tutkailtua enemmän. Meillä menikin kehnommin ja Imatralla tosi hyvin. IPV:n loppurunkosarjaa ja pudotuspelejä tuli katsottua sitten aika paljon, oli hienoa seurattavaa kyllä!

-Uskon tuovani joukkueeseen omalta osalta sellaista kokemusta. Kouvolassa tuli kuitenkin pelattua välieriä ja muuta. Nuorehko ja nälkäinen joukkue, niin jos siltä saralta saisi tuotua jotain siihen.

-Ihan hirveästi en tunnu vielä joukkuetta. Kun on pelattu kesäisin vastakkain, niin on tietysti oppinut vähän tuntemaan. Tietysti Mehu (Jukka Mäkinen), Konsta (Hyötyläinen) ja Toni (Laakso) oli sellaisia, kenen kanssa tuli Kouvolassakin oltua. Uskon, että ihan hyvin istun siihen porukkaan.

Pesä Ysien kasvatti 20-vuotias Veeti Lankinen on kuulunut jo parin kauden ajan IPV:n rinkiin. Superpesisdebyytin hän teki kaudella 2019 ja onnistui ainoassa ottelussa lyömään yhden juoksun. Kausi 2020 oli Lankisella rikkonainen, mutta kuluneella kaudella pelasi kaksoisedustuksella Jyväskylän Lohen riveissä. Ykköspesiksessä Lankinen oli joukkueen etenijätilaston kärki 28 tuodulla ja joukkueen kärkilyöntitilaston toinen 83 kärkilyönnillä. Lohi oli myös yksi pesäpallokauden yllättäjistä pääsemällä Superpesiskarsintoihin asti, mutta taipui Kankaanpään Mailalle. Superpesisotteluita IPV-paidassa vyölle kertyi kuluneella kaudella sekä runkosarjassa, että pudotuspeleissä yhden ottelun verran.

- Hyvät mietteet jatkosta. Lohessa kausi meni todella hyvin joukkueelta. Itseltäkin, vaikka loppukaudesta tuli pieni loukkaantuminen, mikä haittasi hieman karsintapelejä. Pääsin koko kauden pelaamaan isoa roolia kärjessä ja takakentällä. Kehityin talven ja kesän aikana paljon. Siitä kiitokset kuuluu Jyväskylän Lohelle ja pelinjohtaja Jussi Muilulle!

-IPV:ssä oli kiva käydä pelaamassa. Varsinkin pleijaripeli Tampereella, vaikka häviö tuli. Siitä sai hyviä kokemuksia varmasti jatkoon. Innolla odotan seuraavaa kahta vuotta IPV:ssä!

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com