Superpesis


IPV kohtaa JoMan


IPV:n kotiottelut jatkuvat keskiviikkona, kun Joensuun Maila saapuu Redsien vieraaksi Ukonniemeen.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen IPV on sarjassa kahdentenatoista.Tappiot ovat tulleet sarja-avauksessa Fuengirolassa Hyvinkään Tahkolla, vierasottelussa Alajärvellä Ankkureille ja sunnuntaina kotiavauksessa Manse PP:lle. Pisteitä Redseillä on koossa yksi, joka tuli jaksovoitosta Alajärvellä.

Sunnuntaina Manse PP oli parempi ja vei pisteet mukanaan Ukonniemestä lukemin 0-2 (0-3,2-3). IPV:n ulkopeli toimi sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvaa Mansea vastaan ajoittain hyvin, mutta sisäpelin osalta vieraat olivat sunnuntaina edellä ja veivät sekä kolmostilanteet että kärkilyönnit selkeästi nimiinsä.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen IPV tilastokärjet ovat lyödyissä Ville-Veikko Olli 0+4, tuoduissa Rasmus Surakka 4 ja kärkilyönneissä Miitri Pesonen 13.

Keskiviikon vierasjoukkue JoMa on sarjassa neljäntenä seitsemällä pisteellä. Joensuulaiset ovat voittaneet kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Kolmen pisteen voitto tuli avauskierroksella kotiottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Kahden pisteen voitot JoMa on ottanut kotiutuslyöntien jälkeen kotona Kiteetä ja sunnuntaina vieraissa Hyvinkään Tahkoa vastaan.

JoMan pörssikärki lyödyissä on Juho Toivola 0+9. Tuoduissa ja kärkilyönneissä Konsta Piironen on ykkönen seitsemällä tuodulla ja 19 kärkilyönnillä.

JoMan kärkikaksikkona pelaavat Konsta Kettunen ja Konsta Piironen, kärkeä eteenpäin saattelevat IPV:ssäkin viime kaudella käväissyt Iiro Nokkala sekä Henri Litmanen. Jokeriosastolla ykköskotiuttaja on niin ikään ex-IPV Juho Toivola. Toisena lyöjäjokerina joukkueella on kokenut Topi Kosonen.

Ulkopelissä joukkueen avainpelaajia ovat etukentällä Iiro Kuosa ja linjassa Elmeri Lieto, jonka rooli myös joukkueensa sisäpelissä on jatkuvasti kasvanut. JoMan ykköslukkarin tonttia hoitaa pelipaikallaan sarjan eliittiin kuuluva Ville Väliaho.

JoMan riveissä nähdään myös Imatralla tuttu Juho Hacklin, joka vaihtoi täksi kaudeksi KPL:stä Joensuuhun. Joukkueen tämän kauden ykköshankintaa Joni Rytköstä ei Ukonniemessä kentällä nähdä. Rytkönen on toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta. IPV ottelun alla JoMa kotiutti Justus Niemeläisen takaisin lainakeikalta Ykkössarjan Haminan Palloilijoista.

Viime kaudella IPV ja JoMa kohtasivat kolme kertaa. IPV voitti kotonaan Supervuoron jälkeen 2-1, mutta hävisi molemmat Joensuussa pelatut ottelut lukemin 2-0. Maaliskuussa joukkueet kohtasivat hallipelissä Ukonniemessä, JoMan viedessä ottelun nimiinsä 0-2 (1-2,0-4).
 

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com