Superpesis

IPV taisteli voiton JoMasta

IPV otti kauden avausvoittonsa kaatamalla Ukonniemessä alkukauden tappioitta edenneen Joensuun Mailan. Redsien voittolukemat ottelussa olivat 1-0 (4-1,4-4).

IPV:n esitys kauden toisessa kotiottelussa oli pirteä ja yritteliäs. Joukkue pelasi rohkeasti niin sisällä kuin ulkona. Edellisessä kotiottelussa Mansea vastaan ajoittain takkuillut sisäpeli toimi nyt mainiosti ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla.

Ottelun avausjuoksusta vastasi avausvuoroparissa jokeripaidassa tänään pelannut Ville-Veikko Olli kotiuttamalla Miitri Pesosen. JoMan 1-1 tasoitus nähtiin ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla jokeri Topi Kososen lyödessä Elmeri Liedon kotiin. Kososen lyömä juoksu jäi JoMan ainoaksi ensimmäisellä jaksolla.

IPV siirtyi 2-1 johtoon toisessa vuoroparissa jokeri Tommi Piiraisen lyönnillä. Juoksun toi Joona Mäkelä. Kolmannessa vuoroparissa Redsit lisäsivät johtoaan lukemiin 4-1 harhaheitolla. Juoksujen tuojina olivat Miitri Pesonen ja Rasmus Surakka. Ensimmäisen jakson viimeisessä vuorossa IPV torjui JoMan juoksuyritykset lukkari Rasmus Surakan johdolla ja näin piste avausjaksosta merkittiin kotijoukkueelle.

Toisen jakson alussa JoMa tuli vahvasti ja siirtyi kahden ensimmäisen vuoroparin aikana jo 0-4 johtoon. IPV kavensi kolmannessa vuorossa tilanteeksi 2-4 Sasu Toikan lyödessä kolmosrajasta läpi, tuloksena kunnari ja tavallinen, Toikan edellä kotipesään juoksi Joona Mäkelä.

Neljännessä vuoroparissa IPV:n kiri sai jatkoa, kun Sasu Toikka löi Matias Kauppisen kotiin ja tilanteeksi 3-4. Hetkeä myöhemmin Ville-Veikko Olli kotiutti Rasmus Surakan ja tasoitti lukemiksi 4-4. Tilanne päättyi kuitenkin kolmanteen paloon ja näin toinen jakso päättyi tasalukemiin.

IPV:n illan onnistujia olivat kärjessä kovilla prosenteilla pelanneet Joona Mäkelä (5/7) ja Miitri Pesonen (7/8) sekä toisella jaksolla kenttää puhkonut Sasu Toikka (9/12), jolla lyötyjä ottelussa oli 1+2=3. Ville-Veikko Olli löi kaksi juoksua. Ulkona Rasmus Surakka jatkoi vahvoja otteitaan. Myös kakkoskärjessä tänään pelanneen Matias Kauppisen ilta oli onnistunut.

Voitto oli pelinjohtaja Vesa Toikalle ensimmäinen Superpesiksessä ykköspelinjohtajana.

IPV:n ohjelma jatkuu perjantaina vierasottelulla Sotkamossa.