Lunta tupaan 5.7.2018 / Hiihtäjät

Iivo Niskanen

26-vuotias Niskanen on viime vuosina noussut urheilijana tähtikategoriaan. Hän voitti 2014 olympialaisissa parisprintin kullan yhdessä Sami Jauhojärven kanssa. Vuosi sitten helmikuussa 2017 hän sivakoi Lahdessa MM-kultaa 15 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa ja tuoreimpana urotekona Pyeongchangin olympialaisissa Niskanen nappasi 50 kilometrin olympiakultaa.

Lisäksi Niskanen valittiin vuoden 2017 parhaaksi urheilijaksi Suomessa.

Petter Northug

Norjalainen hiihdon supertäht Northug, 32, on voittanut urallaan kaksi olympiakultaa ja lisäksi neljä muuta mitalia. MM-kisoista hänellä on 13 kultamitalia sekä kolme hopeaa.

Ristomatti Hakola

27-vuotias Risto-Matti Hakola oli Pyeongchangin talviolympialaisissa viime talvena perinteisen hiihtotavan sprintissä kuudes ja vapaan parisprintissä yhdeksäs. Hän on urheilullinen monilahjakkuus, joka on nuorempana pelannut myös pesäpalloa.

Martti Jylhä

31-vuotias Martti Jylhä oli talviolympialaisissa perinteisen sprintissä kymmenes ja yhdessä Hakolan kanssa parisprintin yhdeksäs. Hän on ollut Lunta tupaan-tapahtumassa kilpailemassa aiemminkin.

Lari Lehtonen

31-vuotias Lari Lehtonen on imatralaisille hyvin tuttu maajoukkuehiihtäjä. Aikoinaan myös pesäpalloa IPV:ssä pelannut hiihtäjä oli talven olympialaisissa 15 kilometrin vapaalla 31 sekä yhdistelmäkilpailussa 33. Lisäksi hän oli neljänneksi sijoittuneen viestijoukkueen ankkuri.

Anssi Pentsinen

31-vuotias Anssi Pentsinen oli mukana talviolympialaisissa 15 kilometrin vapaalla. Hän voitti saman matkan SM-kultaa Vantaalla tammikuussa ja kiersi säännöllisesti maajoukkueen maailmancupissa lähinnä sprinttien ja 15 kilometrin kisoissa. 

Olli Ahonen

18-vuotias Olli Ahonen on M20-sarjalainen, joka edustaa Imatran Urheilijoita. Hänellä on useita nuorten SM-mitaleja sekä yksi mestaruus. Kia Skirace-tapahtumassa hän edustaa Kainuun Prikaatin urheilukoulua.

Verneri Poikonen

20-vuotias Verneri Poikonen hiihtää M23- sekä yleisessä sarjassa. Hänellä on useita mitaleja nuorten sarjoista. Siviilissä hän edustaa Äänekosken Huimaa ja Kia Skirace-tapahtumassa Poikonen edustaa Kainuun Prikaatin urheilukoulua.