Tiistai 22.5. 18:00 Imatra runkosarja
Imatran Pallo-Veikot - Hyvinkään Tahko
  • Ennakko
  • Raportti
  • Pesis Live

Otteluennakko IPV-Tahko

IPV jatkaa superpesiskauttaan tiistaina 22.5.2018 Ukonniemessä. Vieraaksi saapuu Hyvinkään Tahko. Odotettavissa on tasainen kamppailu.

Tahko ei kuulu pelinjohtajien ennen kautta tekemässä ennakkorankingissa sarjan kärkijoukkueisiin. Sijoitus on kilpailevien seurojen mielestä 11, mutta laajalla haarukalla, sillä ääripäissä yksi pelinjohtajista sijoitti Tahkon kuudenneksi ja neljä pelinjohtajaa sijalle 11.

Viime kaudella Tahko oli kahdeksas, mutta on kokenut tälle kaudelle merkittäviä muutoksia. Nimekkäin lähtijä on lukkari ja huippuvaihtaja Juha Puhtimäen siirtyminen Joensuuhun. Hänen tontilleen on istutettu väriläiskäksi luonnehdittu Joni Rytkönen, joka lukkaroinnin lisäksi osaa melkoisen valikoiman taitolyöntejä, joilla kelpaa viihdyttää pesiksen ystäviä.

Lukkaritilanne Hyvinkäällä tosin on tällä hetkellä kenties etsimässä uomiaan. Rytkönen aloitti kolme ensimmäistä peliä, mutta Haminassa 0-2 tappioon päättyneessä ottelussa palloa nosteli Atte Brandt.

Lyöjäpuolella suurin muutos Puhtimäen lisäksi on jokeri Ville Keron lähteminen. Hänet korvaamaan hankittiin Mikko Mahlamäki Koskenkorvalta. Alkukauden neljässä pelissä Mahlamäki on lyönyt etenijän kolmesti kotiin.

Pelinjohtajan vastuun tälle kaudelle nappasi Hyvinkään Tahkon naiset Superpesikseen viime kesän päätteeksi luotsannut Iiro Haimi. Hän paaluttaa ryhmänsä tavoitteeksi ylemmän jatkosarjan ja pudotuspelipaikan.

Tahko kuulunee ennakkokaavailujen perusteella monen muun keskikastin seuran kanssa ryhmään, josta positiivisella kierteellä voi ponnahtaa ylempiin pudotuspeleihin (vähintään sijalle 7), mutta yhtä lailla putoamiskurimus väijyy nurkan takana, mikäli peli ei asetu oikeille raiteille riittävän varhaisessa vaiheessa kesää.

Neljästä ensimmäisestä pelistä tilillä on yksi Sotkamolta napattu piste. Ulkopelipaikat ovat kauden alussa pysyneet lukkarin tonttia lukuun ottamatta muuttumattomina, mutta sisäpelijärjestyksessä muutoksia on tapahtunut enemmänkin. Vain hihanumerolla yksi pelannut Lauri Vierimaa sekä jokerit Mahlamäki sekä Eetu Hämäläinen ovat pysyneet numeroillaan kaikki neljä ottelua.

IPV:n saldo neljän pelin jälkeen on kaksi pistettä, jotka tulivat supervuoroparin voiton myötä Alajärveltä. Punaisten sisäpeli on tuottanut neljään otteluun varsin mukavasti 24 juoksua, mutta vastaavasti ulkokenttä on vuotanut (46 päästettyä juoksua). On sanomattakin selvää, että ulkopelin tulee tiistaina nousta omalle tasolleen, jotta sarjapisteet jäävät Imatralle.

Lyöjätilasto

IPV

1. Jere Dahlström 0+6=6
2. Jussi Hurskainen 2+3=5
3. Tommi Päivinen 1+3=4

Tahko

1. Teemu Nikkanen 0+4=4
2. Mikko Mahlamäki 0+3=3
3. Atte Brandt 0+3=3

Etenijätilasto

IPV

1. Jussi Hurskainen 6
2. Juuso Lattu 6
3. Miikka Matikka 3

Tahko

1. Lauri Vierimaa 3
2. Joni Rytkönen 3
3. Riku Hokkanen 2

Kärkilyöntitilasto

IPV

1. Juuso Lattu 20
2. Miikka Matikka 17
3. Tommi Päivinen 16

Tahko

1. Lauri Vierimaa 20
2. Joni Rytkönen 18
3. Teemu Nikkanen 17

IPV:n nettisivuilla ovat nähtävissä joukkueen tilastot tarkemmin (lyöjätilasto, etenijätilasto, kärkilyöntitilasto, tehopistetilasto ja kärkilyöntiprosentit).

http://ipv.fi/fi/tilastot-superpesis

IPV:n kokoonpano (Facebook)

Ottelu alkaa tiistaina klo 18.