Sunnuntai 27.1. 17:30 Aviasport Areena harjoitusottelut
Imatran Pallo-Veikot 2 - 0 Kouvolan Pallonlyöjät
  • Ennakko
  • Raportti

Avausottelussa uudet sisäpeliroolit testissä

Sunnuntaiseen harjoituspeliavaukseen Kouvolaa vastaan IPV lähtee testaamaan uusia sisäpelirooleja. Koko joukkue on ennakkotietojen mukaan pelinjohdon käytettävissä.

Pelinjohtaja Jyrki Valle kertoo, että ykköskärjen roolitukset ovat talvikaudella erityisessä tarkkailussa.

- Meillä on treenattu talvikaudella uusia paikkoja. Vanhaa tuttua on Jarkko Matikan pelaaminen kärkenä.

- Teemu Nurmio numerolla kaksi on uudessa paikassa, vaikka on sitä aikaisemminkin treenannut. Pelimäärät tuolla paikalla ovat hänellä pieniä ja kokemukset viime ajoilta lähinnä etenijäjokerina. Nyt nähdään miten ykköstilanne lähtee purkautumaan.

- Lattu siirtyy numerolle kolme. Hän on tottunut purkamaan ykköstilannetta, mutta nyt hänen vastuulleen tulee kolmostilanteen rakentaminen.

Kärjen lisäksi keskipalkki on tarkastelun alla. Jere Dahlström kantanee tällä kaudella yhä suurimman vastuun kotiutuksista, mutta lisätukea odotetaan numerolta neljä ja siitä eteenpäin.

- Sunnuntaina Sami Partasesta tulee nelonen, Konsta Kurikka tulee vitoseksi ja Mikko Kosonen kutoseksi.

- Kaiken kaikkiaan aika lailla näille numeroille on koko talvi treenattu ja jännä nähdä nyt oikeasti pelissä miten homma toimii. Tämä on ensimmäinen näytönpaikka monelle pelaajalle.

Hallipelit itsessään eivät toki anna täyttä kuvaa tulevan kesän suorituksista, sillä merkittävästi hitaampi alusta vaikuttaa lyöntien voimaan huomattavasti ja toisaalta ahtaampi hallimiljöö antaa enemmän vapauksia ulkopelaamiseen.

- Onhan se turvallisempaa pelata hallissa. Saumalyönnit kuoleutuu kenttään, sama juttu rajoihin ja luukkuihin, Valle kertoo.

Roolien lisäksi hallikausi on tärkeä merkkipelin harjoittelun kannalta. Sitä työtä on aloiteltu viime vuoden puolella ja joukkueen sisällä on Vallen mukaan paljon eroja.

- Pienissä erissä joulukuun alusta lähtien on merkkiasioita katsottu. Oikeasti sen oppiminen käytännössä vaatii kuitenkin pelitilanteen, jossa on mukana paljon muitakin häiriötekijöitä. Sillä puolella asiat hakevat uomiaan varmasti vielä pitkään. Osa oppii nämä asiat heti, ja osalla se vie aikaa.

Lopullinen kokoonpano julkaistaan pelipäivänä.

Ottelu IPV-KPL alkaa sunnuntaina Aviasport Areenalla klo 17.30.

Sisäänpääsymaksu otteluun on 5 € (käteismaksu).

Alle 25-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy (varaudu todistamaan ikäsi).

Harjoitusottelut sisältyvät IPV:n kausikorttiin. Mikäli et ole vielä päivittänyt korttia tulevalle kaudelle, niin katso toimintaohjeet täältä.