Lauantai 8.6. 17:00 Tallinna runkosarja
Imatran Pallo-Veikot - Hyvinkään Tahko
  • Ennakko
  • Raportti
  • Pesis Live

Otteluennakko IPV-Hyvinkää

Lauantaina Hiiu Stadionilla Tallinnassa pelataan historiallinen Superpesiksen ottelu, jossa IPV kohtaa Hyvinkään Tahkon.

Mitä?

Lauantaina tehdään pesishistoriaa. Tallinnassa pelataan ensimmäistä kertaa Superpesiksen historiassa miesten ottelu, jossa vastakkain ovat IPV ja Hyvinkään Tahko.

Pelipaikka on Hiiu Stadion. Otteluinfon lyödät tästä uutisesta.

Monelta?

Lauantaina 8.6.2019 klo 17.00

Esitteluna pelataan klo 15.00 alkaen Viron ja Suomen maaottelu, jota tähdittävät mm. Kari Hakkarainen ja Kari Kuusiniemi. Lisää maaottelusta tästä uutisesta.

Edelliset kohtaamiset

22.5.2018 IPV - Hyvinkää 0-2 (runkosarja)
26.7.2018 Hyvinkää - IPV 0-2 (runkosarja)
16.8.2018 IPV - Hyvinkää 2-0 (alempi loppusarja)
23.2.2019 IPV - Hyvinkää 1-2 (halli-SM)

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kolmesti. Pisteet kirjattiin IPV:lle 6-3. Tänä vuonna ainoa kohtaaminen toistaiseksi on halli-SM alkusarjan ottelu Imatralla, jossa Hyvinkää oli parempi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Lähtökohdat : Hyvinkään Tahko

Hyvinkää on hurjassa vireessä. Sarjan kolmospaikalla 18 pisteellä majaileva ryhmä rikkoo mukavasti viime vuosilta tutun neljän suurseuran rintamaa. Hyvinkää on ottanut peräti kuusi kolmen pisteen voittoa ja jäänyt kolme kertaa nollille, mutta ei ole kertaakaan yhdeksään otteluun joutunut hakemaan ratkaisua supervuorosta.

Yksilötasolla täsmähankinta Kouvolan suunnalta Juha Korhonen on ollut juuri niin kova kuin Hyvinkäällä toivottiin. Yhdeksään peliin saldo on 1+26. Teemu Nikkasen 0+14 sekä Kalle Tapio Huuskon 1+11=12 säestyksellä on varmaa myös Tallinnassa, että Hyvinkää lyö lujaa ja monipuolisesti.

Parhaillaan Tahko on kolmen pelin voittoputkessa. Vastustajat eivät ole olleet pahimmasta päästä (Kankaanpää, Koskenkorva ja Kitee), mutta puhtaat kolmen pinnan voitot ovat sarjan tasaisuuden vuoksi erittäin tärkeitä. Esimerkiksi IPV:n saldo samoja joukkueita vastaan on yhteensä neljä pistettä.

Tahko matkaa ottelupaikalle vasta lauantaina. Nähtäväksi jää jättääkö matkustaminen ja epänormaali päivärytmi jälkensä.

Lähtökohdat : IPV

IPV on sitten alkukierrosten ryhdistäytynyt selvästi. Alla on kaksi voittoa (Joensuu ja Koskenkorva) kotoa. Tallinnassa IPV on kotijoukkue, mutta samalla tavalla kotietua ei luonnollisesti molemmille vieraalla kentällä ole.

Otteluennakko noudattelee muuten samoja latuja, kuin viimeiset kaksi viikkoa. Kärki tekee tilannetta tasaisen tappavaan tahtiin ja ruokaa riittää niin Sami Partaselle kuin Jere Dahlströmille. Kotiutustehoissa on ollut heittelyä, mutta pelillisesti tärkeintä on se, että tilanteita syntyy.

Haasteet pelaamisessa liittyvät ulkopelaamiseen. Alkukaudesta virheitä tuli valtavasti liikaa, mutta myös sillä puolella parannus on ollut tuntuva. IPV ei anna harhaheitoilla tai räpylävirheillä enää tasoitusta samalla tavalla kuin muutama viikko sitten. Jos trendi jatkuu, niin IPV:n ulkopeli tulee parantumaan vielä nykytasostakin.

Joukkue on täysin terve ja ja pelinjohtaja Jyrki Valle pääsee marssittamaan Hiiu Stadionille haluamansa nipun. Kokoonpano julkaistaan ottelupäivänä. IPV saapui Tallinnaan perjantaina valmistautumaan.

Pääsyliput

Pääsyliput 10 € ennakkoon verkkokaupasta. Portilta 15 € (käteinen).

Lippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta.