Torstai 4.7. 18:00 Hyvinkää runkosarja
Hyvinkään Tahko 1 - 2 Imatran Pallo-Veikot
  • Ennakko
  • Raportti
  • Pesis Live

Muuntajan houkutusten pariin torstaina

Tämän viikon ainoa IPV:n ottelu Superpesiksessä pelataan torstaina Hyvinkäällä. Siellä vastaan asettuu hienon alkukauden pelannut Tahko.

Mitä?

Itä-Länsi viikko sujuu punaisilta rauhallisissa merkeissä. Viikon ainoassa ottelussa torstaina vastaan asettuu Pihkalassa Hyvinkää, joka on eittämättä alkukauden yllättäjä. Potentiaali oli tiedossa, mutta kiilan laittaminen neljän suuren väliin lienee yllätys optimisteillekin.

Monelta?

Torstaina 4.7.2019 klo 18.00

Edelliset kohtaamiset

23.2.2019 IPV - Hyvinkää 1-2 (halli-SM alkusarja)
8.6.2019 IPV - Hyvinkää 0-2 (runkosarja)
9.6.2019 Hyvinkää - IPV 2-0 (runkosarja)

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kalenterivuoden aikana kolme kertaa. Ulkona pelatuista otteluista pisteet on jaettu tyrmäävästi 6-0 Hyvinkään eduksi. Helmikuussa halli-SM alkuturnauksessa IPV vei jakson, mutta ajankohdan ja halliolosuhteet huomioiden sen painoarvo on enemmän symbolinen kuin voimasuhteita kuvaava.

Lähtökohdat : Hyvinkään Tahko

Hyvinkää on sarjassa neljäntenä 16 pelatun ottelun jälkeen 32 pisteellä. Kärjessä vaeltavaan Vimpeliin on eroa yhdeksän pistettä ja takana vaatii neljän pisteen takamatkalla hallitseva mestari Joensuu.

Tahkon pistesaaliissa huomioitavaa on se, että täysiä kolmen pisteen potteja on peräti kymmenen. Se on toiseksi eniten koko sarjassa. Ulkopelissä Hyvinkää on päästänyt kolmanneksi vähiten juoksuja (93) ja lyötyjen määrä (146) riittää viidenteen sijaan. Voitaneen siis sanoa, että molemmilla osa-alueilla paketti on hyvin kasassa.

Tämän kauden täsmähankinta Juha Korhonen on lyöjäjokerina tehnyt juuri sitä mitä Tahko tilasi. Lyöjätilaston neljäs sija (1+52) on antanut kovalyöntisen ja hyväjalkaisen joukkueen tekemiseen luotettavan selkänojan.

Etenijöistä Riku Hokkanen on sarjan viidenneksi paras (29) ja Teemu Rouhiainen yhdeksäs (25). Tilanteiden rakentelussa yhtä selkeää kärkinimeä ei ole, sillä yksikään tahkolainen ei mahdu 20 parhaan joukkoon sarjassa. Rouhiainen (82), Korhonen (81) ja Hokkanen (81) muodostavat tällä osastolla vahvimman ytimen.

Toinen Hyvinkään loistavaksi osoittautunut hankinta on nuori lukkari Kalle-Tapio Huusko, joka on vastuuta saatuaan noussut sarjan kärkinimiin alkukauden aikana. Lisäksi hän on joukkueensa kolmanneksi paras kotiuttaja (3+18).

Tiistaina Hyvinkää haki kolme pistettä Koskenkorvalta. Kotijoukkueen iltapuhde oli synkähkö, sillä Tahkon 16 juoksusta neljä syntyi harhaheitoilla ja kolme vapaataipaleilla. Erikoislaatuisten tapahtumien vuoksi lopputulos tuskin antoi tarkkaa kuvaa kummankaan iskukyvystä, mutta se on varmaa, että Hyvinkää on kotikentällään todella kova haaste IPV:lle.

Lähtökohdat : IPV

Perusasiat pelissä ovat kohdallaan, mutta yksittäisinä päivinä ero sarjakärkeen repeää isoksi. Sunnuntaina Vimpeli vieraili Ukonniemessä ja vei suurinumeroisen voiton jaksoin 0-2. IPV pystyi pelaamaan ehjää ulkopeliä suurimman osan pelistä, mutta pari notkahdusta yhdistettynä Vedon huipputaitoon vei mahdollisuudet pisteisiin.

Kokoonpano on viime pelit pysynyt stabiilina ulkopelissä ja sisälläkin muutokset ovat olleet maltillisia. Numeroviilaukset ovat tapahtuneet kakkoskärjen lyöntijärjestyksessä.

Vahvan keulan tueksi IPV on saanut viime aikoina paljon apua Konsta Kurikalta, joka numerolla neljä on lyönyt hyvin juoksuja sekä pystynyt tuomaan myös etenemisvoimaa ykkösetenijöiden taustalta.

Ennakkoa kirjoitettaessa tiedossa ei ole muutoksia kokoonpanoon torstaille, mutta vahvistettu tieto siitä saadaan ottelupäivänä.

Seuraa häntä : Teemu Nurmio

Itä-Länteen valittu IPV:n ykkösetenijä on lunastanut paikkansa kopparina, mutta on erityisesti osoittanut Kouvolan jokerivuosien jälkeen olevansa superpesistasolla kova tekijä numerolla yksi. 24 tuotua juoksua ja joukkueen suurin kärkilyöntilukema (93) sekä erityisesti huima kärkilyöntiprosentti (75.61 %) ovat lukemia, joilla Nurmio on lunastanut punaisten kannattajien kaikki odotukset ja jopa hieman ylittänyt ne.

Hyvinkäällä Nurmiolla on jälleen äärimmäisen tärkeä rooli pelin avaajana. Kentällemenot Vimpeliä vastaan olivat normaalia vaikeampia, mutta peruspäivänä hän pääsee kentälle vuoroparista toiseen.


IPV-Kitee ja huippukävelijät Ukonniemessä 9.7.2019

IPV järjestää tiistaina 9.7.2019 ottelun IPV-Kitee yhteydessä puoliajalla kävelykilpailun, jota ovat tähdittämässä Suomen huiput. Kirkkain tähti on Lappeenrannan Urheilumiesten Aku Partanen ja häntä on kirittämässä mm. Jarkko Kinnunen.

Lisätietoja ainutlaatuisesta pesisottelun ja kävelykilpailun yhdistelmästä täältä.

Otteluliput ennakkoon verkkokaupasta täältä.

Tapahtuman yhteistyökumppanuudet

1. Isännyys

- Yrityksen logo ennakkomarkkinoinnissa (ilmoitukset, verkko, some jne.)
- 10 kpl VIP-lippuja (sis. ennakkotunnelmat, ruokailut ja VIP-alueen käyttö)
- Varatut paikat katetusta katsomosta
- Äänimainonta tapahtumassa (4 krt/ottelu)

Hinta 1000 €

2. VIP-lippu

- Sis. ennakkotunnelmat, ruokailut, VIP-alueen käyttö ja varatut paikat katetusta katsomosta

Hinta 50 €

3. Lippupaketit yrityksen logolla

- Ottelun pääsylippu yrityksen logolla
- IPV vastaa lippujen painokuluista

30 kpl : 350 €
50 kpl : 500 €

4. Kävelykilpailun nimi

MYYTY!

5. Kilpailijoiden numerolaput logomainoksella

MYYTY!

Yhteystiedot:

Mikko Pehkonen
044 763 2194
mikko.pehkonen@ipv.fi

Jani Valkeapää
050 538 7190
jani.v.valkeapaa@elisanet.fi