Tiistai 30.7. 18:00 Imatra runkosarja
Imatran Pallo-Veikot 2 - 0 Siilinjärven Pesis
  • Ennakko
  • Raportti
  • Pesis Live

Tiistaina iso ottelu IPV-Siilinjärvi Ukonniemessä

IPV:n runkosarjan toiseksi viimeisessä kotipelissä tiistaina vieraaksi saapuu Siilinjärvi, joka taistelee samoista sijoituksista ja haaveilee pudotuspelipaikasta punaisten tavoin.

Mitä?

Sunnuntain kolmen pisteen arvoinen voitto Pattijoesta piristi IPV:n tilannetta sarjataulukossa huomattavasti. Pudotuspelipaikka on jälleen omissa käsissä, kun kuusi ottelua on pelaamatta.

8. Kankaanpää 27 pistettä (5 ottelua jäljellä)
---
9. IPV 25 (6)
10. Kitee 25 (6)
11. Siilinjärvi 21 (6)
--
12. Kempele 21 (6)
13. Koskenkorva 16 (6)
14. Alajärvi 16 (6)

Tiistaina voitolla IPV nousisi Kankaanpään ohi kahdeksannelle ja samalla viimeiselle pudotuspeleihin oikeuttavalle paikalle. Samalla etäisyys karsintapaikalle (sijat 12-14) kasvaisi sellaiseksi, että karsintojen välttäminen olisi karkeasti arvioiden parin voiton päässä.

Siilinjärven tilanne on yhtä lailla kutkuttava. Karsintapeikko koputtelee olkapäätä, mutta toisaalta puhdas voitto Ukonniemessä tiistaina toisi savolaiset mukaan takaisin pudotuspelitaisteluun.

Näistä lähtökohdista on helppo todeta, että molemmilla on pelissä loppukauden kannalta isoja asioita.

Otteluohjelman erikoisuus on siinä, että tiistain taistelupari kohtaa nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja toistamiseen torstaina 8.8. Siilinjärvellä. Nämä kaksi ottelua jo itsessään voivat kääntää kummankin kelkkaa ratkaisevasti suuntaan tai toiseen.

Ottelun Facebook-tapahtumasta löydät kaikki tuoreimmat tiedot tapahtuman rakentumisesta.

Monelta?

Tiistaina 30.7.2019 klo 18.00

Edelliset kohtaamiset

28.4.2019 IPV - Siilinjärvi 2-0 (harjoituspeli)

Viime vuosilta ei paljon kerrottavaa ole. IPV on pelannut kolme kautta putkeen Superpesiksessä, ja Siilinjärvi on ollut niistä kaksi ensimmäistä Ykköspesiksen puolella. Tämä on joukkueiden ensimmäinen kunnon panoksia sisältävä kohtaaminen tällä kaudella.

Huhtikuu lopulla Velimalja-turnauksessa IPV nappasi Siilinjärvestä 2-0 voiton Ukonniemessä, mutta tuolta on tultu pitkä matka ja kolmessa kuukaudessa moni asia on puolin sekä toisin ehtinyt muuttua.

Lähtökohdat : Siilinjärven Pesis

Ykköspesiksen monivuotinen kestosuosikki nousi vihdoin viime syksynä Haminan kustannuksella Superpesikseen. Kymenlaaksolaiset kaatuivat otteluvoitoin 3-1.

Runko on Ykköspesiksestä tuttua laatua. Simo ja Samu Vainikainen sekä lyöjäjokeri Kimmo Lukkari ovat pelaajia, joille lienee Superpesiksen seuroista on soiteltu joka syksy vienosti tiedustellen kiinnostaisiko pääsarjaura. Tähän saakka he ovat olleet uskollisia SiiPelle.

IPV:n kannattajille tuttuja nimiä kokoonpanossa on muitakin. Antti Rinnevuori sekä lukkari Teemu Kinnunen ovat aikanaan Linnalassa punaisia paitoja kantaneet.

Tilastopuolella yllätyksiä ei juuri nähdä. Kimmo Lukkari on lyönyt mukavat tehot 2+52=54 eli käytännössä puolet koko joukkueen juoksusta. Seuraavaksi tehokkaimmalla lyötyjä on vain 12.

Tuotujen sarakkeessa juhlivat Vainikaiset. Simolla on juostuna 28 tikkiä ja Samulla 20.

Kärkilyöntitilastossa piikkipaikalla ovat 108 kärkkärillä Rinnevuori ja Samu Vainikainen. Simo Vainikaisella merkintöjä on 100.

Joukkue elää ja hengittää, kuten iso osa muistakin joukkueista, ykköskärjen kautta. Jos Vainikaiset saa kiinni ja Lukkarin pidettyä maltillisilla kotiutusyritysmäärillä, niin voiton todennäköisyys kasvaa merkittävästi.

SiiPelle kaksi ottelua IPV:tä vastaan merkitsee todella paljon. Heillä on nimittäin hirvittävän vaikea loppuohjelma. Kuudessa jäljellä olevassa ottelussa vastaan asettuvat Seinäjoki, Hyvinkää, Vimpeli ja Joensuu.

Savolaisilla on meneillään juuri viiden pelin putki, jossa Siilinjärven piti onnistua haaveillakseen pudotuspeleistä ja välttääkseen karsinnat (Kitee, Kankaanpää, Koskenkorva, Kempele ja IPV). Ennen IPV:n kohtaamista pisteitä on kertynyt tästä putkesta neljä, ja mukana kaksi pahaa puhdasta 0-2 tappiota. Tiukassa sarjatilanteessa yksittäistenkin jaksojen voitot ovat juuri nyt kultaakin kalliimpia ja puhtaisiin tappioihin päävastustajia vastaan ei ole varaa.

Lähtökohdat : IPV

Pattijoki kaatui sunnuntaina puhtaasti 2-0 (2-0, 3-2). Ykköspalkittu Sami Partanen kiteytti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa osuvasti syyn. IPV on päästänyt pyöreästi kymmenkunta juoksua ottelua kohden tällä kaudella ja kun Pattijoki pysähtyi vain kahteen, niin jossain on onnistuttu. Ulkopeli tulee olemaan avainasia myös tiistaina Siilinjärveä vastaan.

Sunnuntaina IPV:n kehonkieli oli luottavainen ja pelirohkea. Ulkona palloja ei tiputeltu, eikä räpylä kädessä muutenkaan hölmöilty. Vasta toisen jakson neljännessä vuorossa käsi alkoi hieman täristä kolmen sarjapisteen oltua sormien ulottuvilla ja lopulta niin Arttu Vilanderin kuin Konsta Kurikan tarjoilemien suoritusten innoittamana IPV kesti painetilanteen.

Sisäpelin suhteen sunnuntai oli erikoinen. Sää oli erinomainen ja lämmin, mutta kolmostilanteita kirjattiin molemmille erittäin vähän. Yhdeksi syyksi siihen pelinjohtaja Jyrki Valle veikkasi molempien lukkarien erinomaista nollatilannepelaamista, mikä tukehdutti palottomien kotiutustilanteiden määrän minimiin. Kummankaan pelissä ei juuri ollut jatkuvuutta.

Kokoonpanon suhteen toitotetaan vanhaa virttä. Muutoksia tuskin tapahtuu, mikäli terveystilanne ei sitä vaadi. Ainakaan heti ottelun jälkeen tiedossa ei tällaisia ongelmia ollut.

Sunnuntaina yllätysratkaisijoihin kuului ykköskärjen takaa Jarkko Matikka, joka pelasi ulkona erinomaisesti ja sisällä löi molempien jaksojen avaavat juoksut. IPV-kasvatin pelillinen käyrä on ollut vahvassa nousussa haastavan alkukauden jälkeen.

Seuraa häntä : Joona Sikiö

Uudessa roolissa ykköslukkarina alkukausi meni osittain opetellessa, mutta hän on jo pidemmän aikaa tarjonnut joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Oli sunnuntaina Pattijokea vastaan erinomainen, eikä ole syytä olettaa tiistaina tason ainakaan laskevan. Lahjakas nuorukainen on ottanut tarjotusta mahdollisuudesta kiinni ja lunastaa peli peliltä asemaansa ulkopelin avainpelaajana.

Otteluisäntä

Otteluisäntänä toimii Finnish Consulting Group.

Ottelutapahtuma

Portit aukeavat klo 17.00 ja ottelu alkaa klo 18.00.

Pääsyliput

Pääsyliput 13 €/10 €. Alle 25-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Otteluliput ennakkoon verkkokaupasta täältä.

Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan lippualennus

Uutisvuoksi ja Etelä-Saimaa tarjoavat tiistain otteluun kaksi pääsylippua yhden hinnalla!

Edun voit lunastaa leikkaamalla lehdestä etukupongin, näyttämällä edun Uutisvuoksen mobiilipalvelusta tai näyttämällä lippuluukulla kännykästä verkkosivun uutisvuoksi.fi/lukijaedut.