Tiistai 12.6. 18:00 Kouvola runkosarja
Kouvolan Pallonlyöjät 2 - 1 Imatran Pallo-Veikot
  • Ennakko
  • Raportti
  • Pesis Live

Otteluennakko Kouvola - IPV

IPV:n uusi viikko alkaa kovalla testillä, kun Redsit matkaavat tiistaina Kouvolaan KSS Energia Areenalle. Tiistain kotijoukkue Kouvolan Pallonlyöjät on aloittanut kauden todella vakuuttavasti.

Huominen ottelu Kouvolassa on samalla IPV:n tuhannes ottelu pesäpallon pääsarjassa.

Ennen kauden alkua Superpesiksen pelinjohtajat arvioivat Kouvolan runkosarjan neljänneksi. Kouvola on kuitenkin alkukaudesta osoittanut olevansa valmis ottamaan runkosarjasta myös korkeamman sijan.

Tällä hetkellä Kouvola on sarjataulukossa kärkipaikalla, kun se on voittanut 11 ottelustaan peräti kymmenen ja hävinnyt vain kerran. Kouvolan ainoa tappio tuli kauden ensimmäisessä ottelussa Vimpelin Vetoa vastaan. Sen jälkeen KPL on voittanut 10 ottelua putkeen. Pisteitä Kouvolalla on kasassa 28 kappaletta. Toisena oleva Vimpeli on kuitenkin vain pisteen päässä ja pelannut yhden ottelun vähemmän.

IPV on puolestaan sarjataulukossa sijalla 12. IPV:llä on kasassa 4 voittoa ja 7 tappiota, ja yhteensä 9 sarjapistettä.

Kouvolan joukkueessa ei tapahtunut käytännössä mitään muutoksia viime kauden jälkeen. Joukkue nojaa edelleen nopeisiin etenijöihin ja kovaan lyöntivoimaan. Joukkueesta löytyy lyöntivoimaa Juha Korhosen, Toni Laakson sekä Matti Latvalan muodossa. Vaihtopelaamisessa isossa roolissa on Anssi Lammila, jonka kärkilyöntiprosentti on alkukaudesta todella kova 78.82%.

Ulkopeli Kouvolalla on tasaisen vahvaa lukkari Janne Kivipellon sekä linjapelaaja Anssi Lammilan johdolla.

Suurin muutos Kouvolassa tapahtui valmennuksessa, kun Eero Pitkänen jäi sivuun pelinjohtajan paikalta ja tilalle tuli Alajärven Ankkureiden viime kauden pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Kouvola pelasi edellisen ottelun sunnuntaina Alajärvellä. Hieman yllättäin Ankkurit onnistuivat horjuttamaan KPL:ää avausjaksolla, joka päättyikin tasan 1-1. Toisella jaksolla KPL löysi jälleen jyvän, ja voitti sen 0-7. Lopulta KPL nappasi kaksi pistettä lukemin 0-1 (1-1, 0-7).

IPV pelasi edellisen kerran lauantaina, jossa se onnistui haastamaan hyvin Joensuun Mailaa. Kovasta haastosta huolimatta pisteitä ei uudelta Kerubi Stadionilta irronnut, vaan JoMa korjasi voiton lukemin 2-0 (4-3, 2-1).

Tällä hetkellä koko Superpesiksen lyöjätilaston kärjessä on Juha Korhonen, joka on tykittänyt 11 otteluun hurjat 0+47 juoksua. IPV:n paras kotiuttaja on edelleen Jere Dahlström, joka on lyönyt 11 otteluun 0+23 juoksua.

Lyöjätilasto:

IPV

1.Jere Dahlström 0+23=23
2.Ville Liukku 1+12=13
3.Jussi Hurskainen 2+8=10

Kouvola

1.Juha Korhonen 0+47=47
2.Matti Latvala 2+23=25
3.Janne Kivipelto 2+14=16

Etenijätilasto:

IPV

1.Juuso Lattu 17 tuotua
2.Miikka Matikka 11 tuotua
3.Tommi Päivinen 9 tuotua

Kouvola

1.Sasu Toikka 26 tuotua
2.Tommi Mäentausta 25 tuotua
3.Anssi Lammila 18 tuotua

Kärkilyöntitilasto:

IPV

1.Juuso Lattu 62 kärkilyöntiä
2.Miikka Matikka 48 kärkilyöntiä
3.Jere Dahlström 43 kärkilyöntiä

Kouvola

1.Juha Korhonen 71 kärkilyöntiä
2.Anssi Lammila 67 kärkilyöntiä
3.Sasu Toikka 61 kärkilyöntiä