Superpesis


Runkosarjan kotipelit päätökseen sunnuntaina


IPV kohtaa sunnuntaina Ukonniemessä Hyvinkään Tahkon klo 17. IPV taistelee pudotuspelipaikasta ja sunnuntaina on edessä kauden tärkein peli tähän saakka.

Mitä?

Sunnuntaina IPV:n täytyy todennäköisesti voittaa. Sarjatilanne ennen toiseksi viimeistä kierrosta on kuitenkin vielä hämärän peitossa, sillä Kitee matkaa perjantaina Joensuuhun ja tuon ottelun tulos määrittää paljon vaadittua lopputulosta.

8. IPV 33 (2 jäljellä)
---
9. Kitee 32 (3 jäljellä)
10. Kankaanpää 31 (2 jäljellä)

Mikäli Kitee jää pisteittä tai saa yhden pisteen, on IPV viimeisellä kahdella kierroksella kuskin paikalla ja kohtalo omissa käsissä. Mikäli Kitee voittaa Joensuussa, ei pelkästään IPV:n omat suoritukset riitä, vaan Kiteen tulee menettää pisteitä kahdella viimeisellä kierroksella.

Kaiken tämän spekuloinnin pohjana on silti se, että vähintään yksi voitto on varmuudella hankittava. Todennäköisesti pisteitä tarvitaan niin sunnuntaina Hyvinkäätä vastaan kuin tiistain päätöskierroksella Kouvolassa.

Lisäksi on syytä muistaa Kankaanpään ja Kiteen kohtaaminen sunnuntaina ensin mainitun kotikentällä. Kankaanpää on pakkovoiton edessä, Kiteekin ainakin lähellä sitä riippuen perjantain tuloksesta.

Ottelun Facebook-tapahtumasta löydät kaikki tuoreimmat tiedot tapahtuman rakentumisesta.

Monelta?

Sunnuntaina 11.8.2019 klo 17.00

Edelliset kohtaamiset

8.6.2019 IPV - Hyvinkää 0-2 (runkosarja)
9.6.2019 Hyvinkää - IPV 2-0 (runkosarja)
4.7.2019 Hyvinkää - IPV 1-2 (runkosarja)

Hyvinkää ja IPV pelaavat yhdessä Kouvolan kanssa samassa lohkossa ja siitä syystä kohtaamisia runkosarjassa on neljä.

Hyvinkää nappasi keskinäisissä vahvan niskalenkin kesäkuun alun Tallinnassa ja Hyvinkäällä pelatun tuplan ansiosta. IPV haki korvauksia tappioille heinäkuun alussa voittamalla Pihkalassa.

Pisteet keskinäisistä otteluista ennen sunnuntaita on jaettu IPV ensin mainittuna 2-7.

Lähtökohdat : Hyvinkään Tahko

Eteläkarjalaisin silmin IPV:n pudotuspelitaistelu on tietysti keskiössä, mutta ei peli ole merkityksetön myöskään Hyvinkäälle. Panoksena ovat sijat 5-6 Seinäjoen kanssa.

5. Hyvinkää 45 pistettä
6. Seinäjoki 43 pistettä

Seinäjoki kohtaa perjantaina kotonaan Sotkamon ja tiistain päätöskierroksella vieraskentällä Pattijoen.

Hyvinkää kohtaa IPV:n lisäksi tiistaina Kiteen vieraskentällä. Tätäkin taustaa vasten Hyvinkäällä on paljon roolia myös viimeisen pudotuspelipaikan taistelussa.

Tahko aloitti kauden hurjalla lentokelillä ja haastoi tosissaan sarjan kärkiryhmät, mutta keskikesän tultua tahti on rauhoittunut ehkä enemmän odotusten mukaiseksi. Laatujoukkue Imatralle kuitenkin saapuu. Sen osoittaa jo sarjasijoituskin.

Kesään on kuulunut vastoinkäymisiä pelinjohdon puolella. Hyvää työtä tehnyt Iiro Haimi on joutunut terveyssyistä sivuun ja peliä on hänen sijaansa viime aikoina johtanut Mika Lehto.

Viimeisessä viidessä ottelussa Hyvinkää on voittanut Siilinjärven ja Alajärven sekä jäänyt nollille Sotkamoa, Seinäjokea ja Kouvolaa vastaan. Torstaina kaatui Alajärvi 2-0.

Nimilistat ovat tässä vaiheessa kautta jo läpeensä tuttuja. Lyöjäjokeri Juha Korhonen lyö ukkoa sisään pelistä toiseen (7+100=107) ja hänelle antavat tulitukea Teemu Nikkanen (2+32=34) sekä Kalle-Tapio Huusko (3+27=30).

Riku Hokkanen (46) ja Patrik Vartama (45) ovat loistavia etenijöitä ja kärkilyönneissä koko edellä mainittu nimilista lisättynä Teemu Rouhaisella tuottaa tilanteita varmalla tavalla. Jos ihmeitä ei tapahdu, niin IPV joutuu puolustamaan kolmostilannetta Ukonniemessä monta kertaa.

Lähtökohdat : IPV

Viime lauantainen synkkä Koskenkorvan vierailu muistutti olemassaolostaan torstaina Siilinjärvellä avausjaksolla, kun hurmiossa palloa lyönyt kotijoukkue teki mailan varressa melkein mitä tahtoi. Onneksi tauon jälkeen kurssi muuttui ja Konsta Kurikan kunnarin jälkeen IPV hallitsi tapahtumia niin ulkona kuin sisällä vieden ansaitun kahden pisteen voiton supervuoron kautta.

Otteluennakosta toiseen toistettu totuus kokoonpanosta pitää jälleen kutinsa. Ilman sairasteluja tai loukkaantumisia muutoksia tuskin nähdään, vaan 12 pelaajan ydinryhmä on löytänyt niin sisällä kuin ulkona roolinsa. Siilinjärvellä tosin toisella jaksolla keulaan tuli muutoksia Kurikan noustua numerolle kaksi ja siltä paikalta Konsta Hyötyläinen siirrettiin numerolle viisi. Saa nähdä jatketaanko tällä rakenteella myös sunnuntaina.

Sarjatilanne on käyty läpi ennakon alussa. Pisteet siis ovat enemmän kuin tärkeitä mikäli Ukonniemeen halutaan palauttaa pudotuspelit pitkän tauon jälkeen.

Seuraa häntä : Miitri Pesonen

Sisäpelikeskeisessä seurannassa ulkopelaajat usein unohtuvat. Joukkueen nuorin pelaaja, Miitri Pesonen, on nimenomaan kolmospuolen tukipilarina pelannut tasaisen kauden räpylä kädessä ja ottanut hyvällä prosentilla pallot kiinni. Tilastoissa näitä suorituksia ei näe, mutta ne ovat voittavan ulkopelin ja sitä kautta voittavan pelaamisen ydinasioita. Pesosella on kehityksen jatkuessa edessään loistava tulevaisuus Superpesiksessä.

Otteluisäntä

Otteluisäntänä toimii Tainionkosken Apteekki.

Ottelupallot

Ottelupallot tarjoaa Sieppari-pub.

Ottelutapahtuma

Portit aukeavat klo 16.00 ja ottelu alkaa klo 17.00.

Tapahtuma-arvonta

Runkosarjan viimeisen ottelun kunniaksi arvonnassa lyödään parasta pöytään.

1. Kelkkavuokraus Veikko Vanhasen lahjoittama Tohatsu perämoottori 3,5 hp

2. Imatran Kylpylän lahjakortti (viikonloppu puolihoidolla kahdelle henkilölle)

3. Vuoksen Kalastuspuiston savukalalahjakortti

Arpojen hinta on 5 €/kpl, 10 €/3 kpl.

Pääsyliput

Pääsyliput 13 €/10 €. Alle 25-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Otteluliput ennakkoon verkkokaupasta täältä.

Otteluun on Stora Enson Imatran tehtaiden ja Eforan työntekijöillä ilmainen sisäänpääsy. Ilmaisen sisäänpääsyn lunastat näyttämällä Stora Enson tai Eforan henkilökorttia lippuluukulla.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi