Superpesis


Tiistaina vieraaksi saapuu KPL


IPV jatkaa Superpesistä parin päivän juhannustauon jälkeen tiistaina 25.6.2019 Ukonniemessä. Vieraaksi saapuu huippujoukkue KPL Kouvolasta. Ottelun yhteydessä järjestetään oheisohjelmaa e-urheilun merkeissä.

Mitä?

Kaakon herruus on ollut viimeiset kolme kautta tukevasti kouvolalaisten hallussa. IPV on pystynyt nimivahvan ryhmän kaatamaan hallissa, mutta ei ulkokentällä.

Monelta?

Tiistaina 25.6.2019 klo 18.00

Edelliset kohtaamiset

12.6.2018 KPL - IPV 2-1 (runkosarja)
29.7.2018 IPV - KPL 0-2 (runkosarja)
27.1.2019 IPV - KPL 2-0 (harjoituspeli)
10.2.2019 IPV - KPL 2-1 (halli-SM alkusarja)
9.5.2019 KPL - IPV 2-0 (runkosarja)

Pienen välimatkan ja saman halli-SM alkulohkon ansiosta joukkueet ovat kohdanneet usein. IPV kaatoi Kouvolan kahdesti hallissa viime talvena, mutta ulkokentiltä voittoja ei ole ja yksittäiset pisteetkin ovat olleet vähissä.

Lähtökohdat : Kouvolan Pallonlyöjät

Superpesiksen runkosarjan puolivälin krouvissa Kouvola on erinomaisten esitysten jälkeen sarjassa toisena. Kärkijoukkue Vimpeliin on eroa vain yksi piste ja takana Sotkamo on pisteen päässä. Kainuulaiset tosin ovat pelanneet kaksi peliä vähemmän.

Ennen kauden alkua KPL:n suurimmaksi haasteeksi epäiltiin nousevan kotiuttajajokerin puute. Juha Korhosen siirto Hyvinkäälle jätti ison aukon, mutta alkukausi on osoittanut, että kun yhdeksikössä on riittävästi laatua ja monipuolisuutta, niin ilman selvää ykköskotiuttajaa on mahdollisuus menestyä.

Yksilöpuolella laivaa ohjaavat tutut nimet. Matti Latvala (1+34), Juho Hacklin (1+20) ja Toni Laakso (1+19) lyövät miehiä kotiin. Etenijäpuolella Tommi Mäentausta (29) ja Antti Hartikainen (19) juoksevat. Kärkilyöntipuolella tekijämiehiä on yllin kyllin kärkinimenään Hartikainen (89), joka on kyseisessä tilastossa koko Superpesiksen kolmosena.

Vahvaa sisäpeliosaamista tasapainottaa ulkopelissä huippulukkari Janne Kivipelto, joka kuuluu useimpien arvioissa sarjan 2-3 parhaan nostelijan joukkoon.

Tiistain ottelun suhteen Kouvolan kysymysmerkit kiteytyvät kolmeen nimeen. Anssi Lammila, Sasu Toikka ja Toni Laakso joutuivat sivuun juuri ennen juhannustaukoa. Heistä Lammila lienee sivussa yhä sairaskohtauksen jäljiltä. Laaksoa ja Toikkaa taas häiritsevät alavartalovammat, joiden vakavuudesta ei ole virallisesti tarkempia tietoja annettu. Sen suhteen jännitys pysynee yllä aina ottelupäivään saakka. Mikäli koko kolmikko on Ukonniemen ottelusta sivussa, niin IPV:n mahdollisuudet voittoon kohenevat huomattavasti.

Lähtökohdat : IPV

Alkukausi on ollut vuoristoratamainen. Voittoja tulee melko tasaisesti, mutta niistä vain yksi on ollut puhdas kolmen pisteen suoritus. Tasaisessa keskiryhmässä pelataan kierros toisensa jälkeen paljon ristiin ja tässä taistelussa yksittäiset pisteet tai otteluvoitot kärkijoukkueista ovat kultaakin kalliimpia.

IPV:llä ei ole tiedossa terveysongelmia. Koppari Jussi Hurskainen huilasi ennen juhannusta sovitusti muutaman pelin, mutta on tarvittaessa valmennuksen käytössä tiistaina.

Ilahduttavaa Kempeleen kaadossa viime keskiviikkona oli se, että kun ykköskärjellä peli ajoittain takkuili, niin taustalta Konsta Kurikan ja Mikko Kososen johdolla löytyi vastuunkantajia.

Pelinjohtaja Jyrki Valle harmitteli tiistaina voitosta huolimatta päästettyjen läpilyöntien määrää. Kempele löi peräti neljä kunnaria ja kaiken kaikkiaan IPV on päästänyt sarjassa selvästi eniten juoksuja. Se on asia, joka on loppukauden aikana saatava korjattua tavalla tai toisella. Sisäpeli tuottaa riittävän määrän tilanteita ja juoksuja voittoihin, kunhan vastustajille ei nähdyllä tavalla anneta etumatkaa omilla virheillä.

Seuraa häntä : Konsta Hyötyläinen

Monivuotista seuraansa Kouvolaa vastaan Hyötyläisellä lienee paljon näyttämisen halua. Ainakin rennolle läpänheitolle sekä sopivalle vinoilulle lienee tilausta puolin ja toisin.

Hyötyläinen on saanut Imatralta haluamaansa vastuuta. Kouvolassa ulkopelirooli oli iso, mutta sisällä kakkoskärjessä tilanteita tuli eteen vain satunnaisesti. Imatralla hän on lunastanut vakuuttavilla otteillaan paikan ykköskärjestä ja tulosta on tullut alusta lähtien.

13 ottelussa juvalaislähtöinen peluri on kirjauttanut lyötyjen sarakkeeseen 4+6=10, tuotuihin 19 ja kärkilyönneiksi 77 (68.14 %).

Otteluisäntä

Otteluisäntänä tiistaina toimii Mitra.

Ottelupallot

Ottelupallot tiistaina tarjoaa Imatran Öljy- ja rengaspiste.

Ottelutapahtuma

Portit aukeavat klo 17.00 ja ottelu alkaa klo 18.00.

Tiistain ottelussa erikoisohjelmana on mahdollisuus tutustu e-urheiluun. Pelipisteellä mitellään Rocket Leaguen merkeissä laadukkailla pelikoneilla.

Pelaaminen ei maksa mitään, joten haasta tuttavasi, kaverisi tai perheesi taisteluun paremmuudesta. Pelipisteen löydät heti sisäänkäynnin jälkeen peliteltasta.

Tapahtuma on osa "eSports-harrastustoiminta" ESR-hanketta.

Pääsyliput

Pääsyliput 13 €/10 €. Alle 25-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Liput ennakkoon verkkokaupasta ipv.fi/redskauppa.IPV-Kitee ja huippukävelijät Ukonniemessä 9.7.2019

IPV järjestää tiistaina 9.7.2019 ottelun IPV-Kitee yhteydessä puoliajalla kävelykilpailun, jota ovat tähdittämässä Suomen huiput. Kirkkain tähti on Lappeenrannan Urheilumiesten Aku Partanen ja häntä on kirittämässä mm. Jarkko Kinnunen.

Lisätietoja ainutlaatuisesta pesisottelun ja kävelykilpailun yhdistelmästä täältä.

Otteluliput ennakkoon verkkokaupasta täältä.

Tapahtuman yhteistyökumppanuudet

1. Isännyys

- Yrityksen logo ennakkomarkkinoinnissa (ilmoitukset, verkko, some jne.)
- 10 kpl VIP-lippuja (sis. ennakkotunnelmat, ruokailut ja VIP-alueen käyttö)
- Varatut paikat katetusta katsomosta
- Äänimainonta tapahtumassa (4 krt/ottelu)

Hinta 1000 €

2. VIP-lippu

- Sis. ennakkotunnelmat, ruokailut, VIP-alueen käyttö ja varatut paikat katetusta katsomosta

Hinta 50 €

3. Lippupaketit yrityksen logolla

- Ottelun pääsylippu yrityksen logolla
- IPV vastaa lippujen painokuluista

30 kpl : 350 €
50 kpl : 500 €

4. Kävelykilpailun nimi

- Sisältö neuvoteltavissa erikseen, kysy lisätietoja.

5. Kilpailijoiden numerolaput logomainoksella

- Sisältö neuvoteltavissa erikseen, kysy lisätietoja.

Yhteystiedot:

Mikko Pehkonen
044 763 2194
mikko.pehkonen@ipv.fi

Jani Valkeapää
050 538 7190
jani.v.valkeapaa@elisanet.fi

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi